Sök
Toshiba Pocket PC e310

Toshiba Pocket PC e310

Tunt yttre, delvis tunt inre

2002-06-04

Toshiba Pocket PC e310 är en ultraslimmad fickdator som lätt glider ner i vilken ficka som helst. Med litet pris och stora knappar passar den de flesta och testarna är främst positiva till formatet.
Testkälla Kommentar
Pocket Now "A real gem"
PC Magazine "A good buy"
ZDNet "Very, very thin"

Vad tycker testarna?

Toshiba Pocket PC e310 får mycket beröm för slimmad design och köpvänligt pris. TFT-skärmen får fin kritik för bra ljuskvalitet och färgrikedom. Tyvärr håller paketet inte riktigt ända fram då Toshiba har snålat med RAM-minnet och bara utrustat fickdatorn med en enda anslutningsmöjlighet i form av Secure Digital, enligt de eniga testarna.

Pocket Now

"A real gem"

Pocket Now är responsen halvljummen till Toshibas senaste tillskott i fickdatorgenren. Pocket PC e310 anses på många vis bra, till exempel den ojämförligt slimmade men ändå solida designen som garanterat gör att fickdatorn verkligen går ner i fickan. Positivt är att skärmen har ett bra ljus som även är reglerbart. Omtyckta är även den inbyggda Secure Digital-kortplatsen och längden på pennan som är väl tilltagen. Manöverknapparna får både ris och ros av Pocket Now. Den lättanvända joypaden får stort plus medan röstinspelningsknappens känslighet gör funktionen väl lätt att slå på i tid och otid. Tyvärr är batteriets livslängd och skärmens kontrast av det mediokra slaget, liksom möjligheten att kommunicera trådlöst och koppla upp sig mot andra användare. Man kommer dock fram till att Pocket PC e310 ändå är en prisvärd fickdator.

Källa: Till Pocket Nows hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till ZDNet Australias hemsida

PC Magazine

"A good buy"

PC Magazine konstaterar att e310 är en fickdator som riktar sig till en större användarskara än föregångaren e570, dels genom det hyfsade priset och dels genom användarvänligheten. Detta kommer till stånd genom en navigeringsvänlig meny och lättmanövrerade och välplacerade knappar samt joy-stick. Den antireflektoriska skärmen gör användning inom- och utomhus problemfri och får mycket beröm liksom den minimala vikten. Priset har minimerats och det brukar innebära rationaliseringar, i detta fall genom RAM-minnet på 32MB och avsaknaden av Compact Flash-kortplats. Den medföljande mjukvaran är sämre än hos många andra fickdatorer. Trots detta en prisvärd fickdator om du inte behöver mer RAM och fler kortplatser menar man.

ZDNet

"Very, very thin"

Australiska ZdNet uttrycker sitt svala gillande över Toshibas Pocket PC e310 och frågar sig om detta helt enkelt är en utmanare till fickdatorernas budgetvariant, den marknadsledande Palm V. Testaren delar ut många plus till den försumbara vikten, den snabba processorn samt det tilltalande priset. Just priset återkommer denna testare ofta till men pekar även ut en rad finesser som Toshiba sparat in på, som det halverade minnet och singel-expansionsmöjligheten genom att du inte kan lägga till minneskort och tillbehörskort samtidigt. Ett bra budgetval dock.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Toshiba Pocket PC e310 har måtten 125x80x12 mm och en vikt på 140 gram. Datorn drivs av en Intel StrongArm processor på 206 Mhz och har 32 MB RAM-minne. Antireflexerande TFT-skärm på 3,5 tum som visar över 65,000 färger i en upplösning på 240x320 pixels. e310 levereras med Microsoftprogram som Pocket Word, Pocket Excel, Pocket Outlook och Windows Media Player. Operativsystemet är Pocket PC 2002. Fickdatorn har en integrerad SD-kortplats som möjliggör uppspelning och sparande av Mp3- och videofiler. Dessutom finns inbyggd mikrofon, högtalare och stereo mini-plug. Pocket PC e310 levereras med en USB vagga, AC-adapter samt fodral.

Modell: Toshiba Pocket PC e310