Sök
Star Ocean: The Last Hope

Star Ocean: The Last Hope

Grymma strider men usla karaktärer

2009-08-26

Star Ocean: The Last Hope beskrivs som ett spel som har otroligt bra och underhållande strider, men det är också det enda plus det får. Testarna kritiserar det dåliga manuset, de detaljfattiga och enorma miljöerna samt de tråkiga och irriterande karaktärerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 5/10 "Ett tragiskt stjärnfall"
Super play 4/10 "Kraschlandar i sin egen bakgård"
Team Xbox 8,5/10 "One of the best combat systems that you’ll find"
Gamespot 7,5/10 "An addictive, strategic combat system"

Vad tycker testarna?

De svenska testarna är mycket missnöjda med Star Ocean: The Last Hope och menar att det tar död på hela genren. Stort minus får manuset, röstskådespelarna och de usla karaktärerna. Spelet får också kritik för sina detaljfattiga och långa miljöer. Testarna från USA är mer positiva till spelet och ger det högre betyg, detta mycket tack vare de otroligt strategiska och roliga striderna med fienderna, som anses kompensera för de övriga nackdelarna.

Level

"Ett tragiskt stjärnfall"

Svenska tidningen Level är riktigt missnöjda med Star Ocean: The Last Hope och menar att det tar kol på hela den japanska rollspelsgenren. Testaren ogillar historien, röstskådespelarna och regin och hävdar att allt känns väldigt billigt och uselt. Designen beskrivs som väldigt vacker men minus är att man får navigera väldigt långt i vissa miljöer. Spelets största styrka anses striderna vara som har en kombination av tuff action och strategiskt tänkande. Testaren menar att spelskaparna inte lyckats utnyttja hd-tekniken till sitt fullo och att flera karaktärer påminner om döende leksaksfigurer.

Källa: Level (SE) Nr. 38 juni 2009

Super play

"Kraschlandar i sin egen bakgård"

Recensenten på svenska tidningen Super play ogillar verkligen det här spelet och framhåller att det har en katastrofal dramaturgi och riktigt dåliga grafiska element. Testaren irriteras över att många miljöer är riktigt detaljfattiga och att det ibland är riktigt svårt att koppla vilka uppgifter man ska göra och vart man ska gå. Det enda som testaren uppskattar är att striderna med fienderna kan vara lite underhållande. Testaren tycker också att karaktärerna är riktigt tråkiga och att dialogen mellan karaktärerna är helt meningslös och pantad.

Källa: Super Play (SE) Nr. 160 jun 2009

Team Xbox

"One of the best combat systems that you’ll find"

Testaren på Team Xbox menar att historien är intressant nog för att de flesta spelare ska vara tillfredställda, men det framhävs att de visuella elementen inte är speciellt påkostade. Skådespelarrösterna anses också vara något amatörmässiga och har usel läppsynkning. Även filmerna i spelet bedöms vara riktigt dåliga. De olika nivåerna tycker dock testaren är varierande och intressanta. Imponerande är striderna som är bland de bästa inom den här genren. Det som uppskattas mest med striderna är att det krävs både spelskicklighet och tur, i en väl balanserad mix.

Källa: http://reviews.teamxbox.com (US)

Gamespot

"An addictive, strategic combat system"

Gamespot beskriver Star Ocean: The Last Hope som ett spel som har beroendeframkallande stridsekvenser och är därför spelvärt, trots att de har ett klichéartat manus. Testaren hyllar de strategiska och underhållande striderna och uppskattar också att spelet innehåller stora varierande miljöer att upptäcka. Plus är också att spelet har ett enkelt och kraftfullt system och att det finns många saker att göra och samla efter att man klarat spelet. Minus får det för att det har dåliga kameravinklar och irriterande och känslolösa karaktärer.

Källa: http://www.gamespot.com/ (US)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Finns till: Xbox 360
Utvecklare: Tri-Ace
Utgivare: Square Enix
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav PC: -

Handling: Star Ocean: The Last Hope tar människorna ut i rymden för första gången på koloniseringsuppdrag.

Tillverkare: Square Enix