Sök
SlotZ Racer

SlotZ Racer

Fängslande bilbaneracing till iPhone

2009-04-29

SlotZ Racer bjuder på en underhållande och fängslande racing som påminner om de gamla bilbanorna. Enkelheten och möjligheterna gör det till ett givet köp enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Level 8/10 "Snabbt, enkelt och minuterna blir till timmar och dagar"
Slide to Play 4/4 "SlotZ Racer proves that great things can come in small packages"
Pocketgamer 8/10 "Slotz of one-thumb fun"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att SlotZ Racer är ett enkelt spel som lyckas skapa storverk. De gillar att spelet kontrolleras endast genom att använda gasen och menar att detta inte alls känns begränsande utan menar att det tvärtom erbjuder mycket utmaning. Testarna gillar också att möjligheten finns att spela med några vänner och att det går att bygga sina egna banor. Att det också går att dela med sig av dessa online får extra plus.

Level

"Snabbt, enkelt och minuterna blir till timmar och dagar"

Svenska speltidningen Level menar att SlotZ Racer väcker minnen om den gamla Scalextric-bilbanan eftersom det enda som krävs är att trycka på en knapp, nämligen gasen. Testaren anser dock att det krävs en hel del skicklighet för att klara banorna eftersom det gäller att veta när man ska släppa gasen. Plus delas också ut till att det går att spela med fyra spelare på samma maskin. Dessutom bedöms det vara mycket bra att det går att bygga sina egna banor som man sedan kan dela med sina kompisar.

Källa: Level (SE) nr 35 mars 2009

Slide to Play

"SlotZ Racer proves that great things can come in small packages"

I:\Webmaster\BilderPublicering\SlotZ_Racer_track1.jpgAmerikanska Slide to Play tycker att tillverkarna av SlotZ Racer har lyckats med det allra viktigaste när det gäller racingspel, nämligen en bra kontroll. I detta fall tycker testaren att det är ett mycket smart drag att endast använda sig av gas som kontroll eftersom det räcker för att skapa en utmanande racingupplevelse. Enkelheten bedöms som bra när det gäller att komma igång men den lyckas också skapa en utmaning eftersom det sägs vara svårt att lyckas hålla bilen på banan. Extra plus delas ut till att det finns både möjlighet att bygga egna banor och att dessa kan skickas till spelarens vänner. SlotZ Racer är ett givet köp enligt Slide to Play.

Källa: www.slidetoplay.com (US)

Pocketgamer

"Slotz of one-thumb fun"

I:\Webmaster\BilderPublicering\SlotZ_Racer_track1.jpgBrittiska Pocketgamer menar att det är smart att SlotZ Racer har anammat den gamla bilbaneracingen och skapat ett underhållande spel som kontrolleras genom att använda endast en knapp. Testaren anser att spelet trots sin enkelhet kräver en hel del skicklighet och erbjuder utmaning då det gäller att lära sig banorna och var man måste släppa gasen. Visuellt bedöms spelet både vara tydligt och snyggt men musiken får lite kritik. Extra plus delas dock ut till att det finns fina möjligheter att bygga och dela med sig av egna banor.

Källa: www.pocketgamer.co.uk (GB)

Cirkapris: 38 kronor

Produktfakta:

Titel: SlotZ Racer
Finns till: iPhone och iPod Touch
Utvecklare: Freeverse
Utgivare: Freeverse
Rekommenderat från: 4 år
Systemkrav: -

Handling: Spela själv eller utmana dina vänner i detta racingspel där du kontroller din bil på en bilbana endast genom att använda gaspedalen. Möjligheten finns också att bygga egna banor och ladda hem nya banor.

Tillverkare: Freeverse