Sök
Race Pro

Race Pro

Race Pro: Hotar de stora elefanterna

2009-05-06

RACE Pro är ett spel som kanske inte bjuder på den vackraste racingupplevelsen men som istället utrustats med underbara köregenskaper och mängder av banor.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 9/10 "Ditt livs race"
Team Xbox 7,6/10 "Regardless of the user's background, Race Pro is worth a rent at the very least"
Videogamer 8/10 "Stunning driving physics"
Subdogs 5/5 "Oklanderlig konsoldebut"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Race Pro bjuder på en otrolig körkänsla och en mycket fin racingupplevelse, främst tack vare den underbara fysiken. Grafiken imponerar dock inte lika mycket på testarna och inte heller tycker de att karriärsläget är så bra som det borde vara. Testarna tycker dock att spelet borde kunna tilltala både proffsen och nybörjarna en hel del eftersom det finns möjligheter att göra spelet svårare för dem som vill det men att det samtidigt är enkelt att komma igång.

Super Play

"Ditt livs race"

Race Pro 1Svenska speltidningen Super Play menar att Race Pro på allvar hotar de stora elefanterna på racingscenen. Det uppskattas att det är enkelt att komma igång och att menyerna ser bättre ut än i SimBins tidigare spel. Testaren anser inte att bilar och banor i spelet är några grafiska mästerverk men menar att det är lätt att se banan och att bilduppdateringen flyter på bra. När det gäller själva racingupplevelsen så bedöms den vara oöverträffad och ha en fulländad körkänsla. Extra plus delas ut till att spelet erbjuder något för både nybörjare och proffs.

Källa: Super Play (SE) nr 156 februari 2009

Team Xbox

"Regardless of the user's background, Race Pro is worth a rent at the very least"

Race Pro 2Amerikanska Team Xbox är av åsikten att Race Pro ser helt okej ut, i alla fall om det hade varit ett PC-spel och inte konsolspel. Testaren menar dock att grafiken är bra när det gäller bilar och banor och att detta leder till att spelet fungerar bra men att det inte är något extra. När det gäller spelkänslan så bedöms den vara mycket bra även om spelet anses vara lite för svårt för nybörjaren. Slutsatsen blir att Race Pro kanske inte passar alla men att det onekligen är värt att testa spelet.

Källa: www.teamxbox.com (US)

Videogamer

"Stunning driving physics"

Brittiska Videogamer tycker att det är bra att Race Pro erbjuder en mängd olika bilar, banor och mästerskap men menar att karriärsläget inte är så tillfredsställande då det saknar en riktig utmaning. Vidare anses att spelet känns lite opolerat och inte fullt så elegant som sina konkurrenter. Detta sägs dock inte vara ett så stort problem eftersom köregenskaperna och racingupplevelsen är realistiska och bjuder på många utmaningar. Testaren menar också att banorna och motståndarnas AI också är mycket bra.

Källa: www.videogamer.com (GB)

Subdogs

"Oklanderlig konsoldebut"

Race Pro 3Svenska Subdogs gillar att spelet har många val både när det gäller banor, bilar och tävlingsmoment. Vidare anses att körkänslan är otroligt bra och att det märks att det finns en riktig simulatormotor i spelet. Testaren gillar att det finns inställningar att fixa med för de erfarna spelarna men att det samtidigt räcker ganska långt med standardinställningarna för nybörjarna. Ett extra plus delas ut till att spelet kräver att spelaren måste testa sina gränser utan att ställa orealistiska krav. Svagheten hos Race Pro bedöms ligga hos grafiken som inte riktigt kan mäta sig med konkurrenternas och att möjligheterna utanför racingbanan är för få och för begränsade.

Källa: www.subdogs.se (SE)

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Titel: Race Pro
Finns till: Xbox 360
Utvecklare: SimBin
Utgivare: Atari
Rekommenderat från: 3 år
Systemkrav: -
Handling: I Race Pro får du möjligheten att testa en mängd olika bilar på en mängd olika banor. Det finns ett karriärsläge men även andra lägen som till exempel ett Hot-seat-läge. Spelet har även en del onlinelägen.

Tillverkare: Atari