Sök
Pikmin

Pikmin

Gamecube klassiker med Wii-kontroll

2009-03-27

Nintendo har nu släppt klassiska Pikmin i en uppdaterad version anpassad för Wii. Den nya versionen stoltserar med förbättrade kontrollfunktioner och snyggare grafik.
Testkälla Betyg Kommentar
Game Daily 8/10 "Pikmin is a must play for newcomers and fans alike"
Level 7/10 "Pikmin är i sitt koncept fortfarande enkelt och briljant."
Super Play 8/10 "Pikmin är ett underbart spel. Fantastiskt till och med."

Vad tycker testarna?

Samtliga testare ser bara positivt på den nya New Play Control-versionen av strategispelet Pikmin och framhäver att spelet håller samma höga klass som den ursprungliga Gamecube versionen. Några större skillnader mellan versionerna tycker inte testarna att det finns. De är emellertid eniga om att kontrollfunktionerna som Wii-versionen erbjuder är en aning förbättrade, som gör att spelet är mer lättstyrt. Testarna är också samstämmiga om att grafiken utvecklats och blivit snyggare. En testare hyllar även spelmusiken.

Game Daily

"Pikmin is a must play for newcomers and fans alike"

Pikmin 1Nintendos New Play Control-version av spelet Pikmin, med pek-och-klick funktionen, fungerar alldeles utmärkt med Wiimoten och Nunchuck, skriver GameDaily. Testaren påpekar att spelets grafik känns något färglös, men att den trots detta är behaglig för ögonen. Testaren är positiv till spelmusiken och beskriver den som uppfriskande och tropisk. Sammanfattningsvis menar GameDaily att de förträffliga kontrollfunktionerna i kombination med en söt premiss, gör Pikmin till ett absolut måste både för inbitna fans och nya spelare.

Källa: www.gamedaily.com

Level

"Pikmin är i sitt koncept fortfarande enkelt och briljant."

Pikmin 2Speltidningen Level är imponerade av kontrollfunktionerna med Wiimoten och menar att man nu på ett enklare sätt kan manövrera markören för att utföra diverse spelmoment. Testaren anser dock att Nintendo kunde ha lagt ner lite fler resurser och utvecklat fler funktioner så att navigationen mellan de tre karaktärerna skulle bli gynnsammare. Testaren påpekar dock att de nya kontrollfunktionerna ändå fungerar väldigt bra. New Play Control versionen av Pikmin anses vara minst lika fängslande och lysande som den tidigare Gamecube-versionen.

Källa: Level (SE) feb 2009

Super Play

"Pikmin är ett underbart spel. Fantastiskt till och med."

Pikmin 3Den svenska speltidningen Super Play skriver att den nya versionen av Pikmin med Wii-anpassade kontroller inte bjuder på något speciellt nyskapande ur en ren spelteknisk synvinkel. Testaren menar att det enda uppseendeväckande är att kontrollfunktionerna har justerats en aning, vilket bidrar till att spelet blir lite något lättare att kontrollera. Testaren påpekar också att grafiken blivit mycket skarpare. Det anses dock att det inte spelar någon roll om man spelar Pikmin på Gamecube eller Wii, och menar att man ändå kommer ta sig igenom spelet med ett stort leende.

Källa: Super Play (SE) Nr 157 mars 2009

Cirkapris: 500 kronor

Produktfakta:

Namn: Pikmin
Finns till: Nintendo Wii
Utvecklare: Nintendo EAD
Utgivare: Nintendo
Rekommenderat från: 6 år
Systemkrav: -

Handling: Pikmin är ett strategispel som utspelar sig i en trädgård. Du kontrollerar karaktären kapten Olimar, en astronaut som kraschlandar på en planet som kryllar av Pikmin varelser. Kapten Olimar tar sedan befälet över dessa varelser och ger de order att attackera fiender och samla på sig resurser för att kunna resa hem till sin planet, vilket måste ske inom 30 dagar.

Tillverkare: Nintendo