Sök
Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts II

Charmigt, spännande och annorlunda.

2006-10-05

Ett spel som väcker intresse för udda blandningar av världar skapade av Disney och spelbolaget Square. Följ huvudpersonen Sora, samt Kalle och Långben i en fullspäckad mix av fulländad grafik och musik.
Testkälla Betyg Kommentar
GameSpy 4,5/5 ”Gorgeous graphics”
GameSpot 8,7/10 ”Entertaining for a long time”
Play 91/100 ”The power is in your hands”
Super Play 7/10 “Fina varierande miljöer”
Level 9/10 ”Sightseeing genom Disneyhistorien”

Vad tycker testarna?

Spelet tycks charma de flesta med sin blandning av äventyr, saga, romantik och japansk manga. En del stör sig dock på spelets totala och nyskapade blandning av Disney och Square Enixs fantasifulla världar, vilket till och med upplevs som bisarr av somliga. Detta är dock någonting som många vant sig vid under spelets gång och efter en stund upplevs spelet som någonting intressant och många har tagit det till sitt hjärta. Grafik och ljud håller hög kvalitet, samt ett välljudande soundtrack som är storslagen. Någonting som imponerar dessutom är de inspelade röster som välkända skådespelare har blivit inbjudna till att porträttera.

GameSpy

”Gorgeous graphics”

Gamespy tycker att animationerna är absolut underbara och Disneys karaktärer platsar perfekt i spelbolaget Square Enix produktion. Om du inte har spelat första spelet Kingdom Hearts kommer du antagligen inte att förstå mycket av handlingen. För även tidigare spelare kan uppleva handlingen som abstrakt. Detta verkar dock vara medvetet för regissören Tetsuya Nomuras lag har gjort en del otroliga saker med spelet. En handling som är lättförstålig gör inte spelet mer spännande direkt. Spelet är upplagt med tre svårighetsgrader vilket gör att såväl barn som äldre får ut maximalt av spelet.

Källa: www.gamespy.com (US)

GameSpot

”Entertaining for a long time”

Gamespot menar att Kingdom Hearts II är den länge efterlängtade uppföljaren till 2002 års samarbete mellan Disney och Square. Spelet har utvecklats tycker testaren. Vyer och betraktarperspektivet, det så kallade kamerasystemet, samt grundläggande slagsmålssekvenser har förbättrats, vilket innebär att spelet flyter tillfredsställande. Dessutom har Square och Disney plockat in de mest häpnadsväckande skådespelarna för röstpålägg för spelets olika karaktärer, som till exempel Haley Joel Osment som repriserar rollen som Sora, Christopher Lee och Geoffrey Rush samt en rad andra röster som uppskattas.

Källa: www.gamespot.com (US)

Play

”The power is in your hands”

Play tror att de som gillar Final Fantasy och Disneys värld kommer också att gilla Kingdom Hearts II. Spelet lyckas med sin konstruktion av äventyr som borde ta minst 40 tillfredsställda timmar att slutföra även för den mest erfarna. Kingdom Hearts II stoltserar med utmärkt grafik och design. Musiken är storslagen och rösterna som utgör karaktärerna är professionellt gjorda. Detta är ett spel som bygger en hel del på charm och värme. Om Kingdom Hearts II skulle dömas som ett vanligt actionrollspel skulle det med sina enkla strider, äventyr och utmaningar falla som koncept, men spelet bjuder på en starkt involverande handling som fångar spelaren in till slutet.

Källa: Play (GB) nr 139 2006

Super Play

“Fina varierande miljöer”

Super Play känner att den personlighet som Kingdom Hearts II förmedlar är kontrast. Redan i det första spelet med vitt skilda karaktärer och världar upplevdes denna blandning som svår att ta till sig. Ur ett japanskt perspektiv känns dock blandningen lättare att smälta, för det var Disney i slutet av 40-talet som var inspirationskälla till den japanska mangan. I vilket fall som helst så bjuder spelet på ett otroligt rikt omfång av miljöer och väcker dessutom en nyfikenhet vart man kommer att hamna härnäst. Allra roligast är det när varje ny värld är helt olik den förra och Långben, Kalle och Sora genomgår små eller stora förändringar för att passa in i den värld de befinner sig i. En del negativ kritik framförs angående spelets bisarra natur; är det seriöst eller oseriöst? De roliga figurerna i kombination med den mörka handlingen ger sken av identitetskris och halvfilosofi.

Källa: Super Play (SE) maj 2006

Level

”Sightseeing genom Disneyhistorien”

Level anser att mixen av Disneyfigurer och Final Fantasykaraktärer är rent konceptuellt helt absurd men blir i praktiken inte annat än naturlig. Spelregissören Tetsuya Nomuras genialitet är uppenbarligen medveten. De bitar som inte involverar Disney är genomgående genialiskt berättade och genomförda. Originalspelet fick mycket kritik för sitt bristande stridssystem vilket tillverkarna har åtgärdat i Kingdom Hearts II, kontrollen är mer exakt och de taktiska valen fler. Sagan som helhet är tyngre, mer överraskande och betydligt mörkare än föregångaren. Vidare bjuder spelet på Disney-nostalgi, actionpackade strider, myspys och gråtmilda avskedsscener.

Källa: Level (SE) oktober 2006

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta: Kingdom Hearts II börjar där Kingdom Hearts: Chain of Memories slutade och det har gått ett år sedan händelserna i den första delen. Sora och hans följeslagare Kalle Anka och Långben har efter en djup sömn fastnat någonstans mellan dag och natt i staden Twilight Town. Där får de veta om en mystisk pojke vid namn Roxas som nyligen har försvunnit. Det är där som den hjältemodiga trions problem börjar och än en gång ska de ut och leta efter sina vänner i rad olika fantasivärldar. Spelutvecklarna Square Enix har skapat världar från bland andra Disney, The Nightmare Before Christmas, Tron, Pirates Of The Caribbean, The Lion King och många mer. Antal spelare är en (1). Utgivet av Buena Vista games för formatet Playstation 2. Rekommenderad åldersgräns är 12 år.

Tillverkare: Buena vista