Sök
King of Fighters Collection: The Orochi Saga

King of Fighters Collection: The Orochi Saga

Samlad fightinghistoria

2009-05-05

King of Fighters Collection: The Orochi Saga är en samling av klassiska fightingspel där höjdpunkten är King of Fighters 98.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 6/10 "En snabb och oengagerad konvertering"
Ign 6,8/10 "The setup of Orochi Saga is nice"
Eurogamer 6/10 "To add some variation, SNK Playmore has also included Challenges Mode"
Gamereactor 7/10 "Skön spelbarhet, massor av karaktärer, bra extramaterial"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att samlingen väcker nostalgi och kommer lägligt inför släppet av King of Fighters XII. Dock menar testarna att det enda spelet värt att spela i samlingen är King of Fighters '98. Grafiken anses vara föråldrad och ett minus till att det inte finns så mycket nyheter i spelen. Plus delas ut till den sköna spelbarheten, det nya utmaningsläget och det mycket fina extramaterialet.

Super Play

"En snabb och oengagerad konvertering"

KOF 1Svenska speltidningen Super Play menar att den här samlingen kommer som på beställning strax innan King of Fighters XII släpps. Det är bra att spelen är direktkonverteringar från arkadversionerna även om det visserligen innebär att det saknas ett tvåspelarläge. Spelet bedöms flyta på bra men vägen till själva spelandet sägs vara fyllt av långa laddningstider och tomma menyskärmar. Testaren tycker att det kunde ha lagts lite mer tid och engagemang på det här spelet då det hade varit mycket bättre. Nu är det inget spel som Super Play rekommenderar utan de menar att det finns bättre alternativ.

Källa: Super Play (SE) nr 157 mars 2009

Ign

"The setup of Orochi Saga is nice"

KOF 2Amerikanska Ign tycker att tillverkaren har gjort ett bra jobb med att paketera de fem spelen tillsammans med lite extramaterial. Testaren tycker att menyerna är snygga men att PSP-versionen, som är den Ign testat, har många och långa laddningstider. Spelet hackar även under en del fighter. När det gäller grafiken så menas det att om man bryr sig om ett spel från 90-talet så bryr man sig nog inte om grafiken utan den är som den är, samma sak när det gäller musiken. När det kommer till spelkänslan så bedöms den vara smidig och lagom avancerad även om testaren hade uppskattat fler möjligheter till tvåspelarläge. Skillnaden mellan de fem spelen är små och därför menas det att spelet kan bli lite tjatigt i längden.

Källa: www.ign.com (US)

Eurogamer

"To add some variation, SNK Playmore has also included Challenges Mode"

Brittiska Eurogamer tycker att det är en spännande idé att paketera dessa fem spel i ett men menar att de allra flesta nog kommer att välja att spela KOF '98 som de menar är det klart bästa av dem och att det kanske hade räckt med att uppdatera det istället. Att spelet automatiskt ställer in skärmen på 50 hertz är något som upplevs som negativt eftersom det både ser sämre ut och känns trögt. Dessutom menas det att de flesta tv-apparater idag klarar 60 hertz. Vidare anser testaren att spelet inte har så mycket att erbjuda förutom ett nytt utmaningsläge.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Gamereactor

"Skön spelbarhet, massor av karaktärer, bra extramaterial"

KOF 3Svenska Gamereactor är lite lätt nostalgiska men menar att spelen inte känns så aktuella idag och att framförallt grafiken inte åldrats med värdighet. King of Fighters '98 anses däremot vara nästan lika fräscht som det var då. Ett intensivt och teknisk fightingspel och testaren menar att det nog är här som spelarna kommer att spendera den mesta av sin tid i den här samlingen. Grafiken anses inte alls vara bra men om man kan bortse ifrån den så bedöms spelet fortfarande väldigt kul att spela. Ett extra plus delas ut till det fina extramaterialet.

Källa: www.gamereactor.se (SE)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta:

Titel: King of Fighters Collection: The Orochi Saga
Finns till: PlayStation 2, Nintendo Wii och PSP
Utvecklare: SNK Playmore
Utgivare: Ignition Entertainment
Rekommenderat från: 12 år
Systemkrav: -
Handling: Detta är en stor samling av King of Fighters-spel i en och samma box. Spelet innehåller fem kompletta KOF-spel, nämligen 94, 95, 96, 97 och 98. Spelen är alla fightingspel i gammal arkadstil med spel för en eller två spelare.

Tillverkare: Ignition