Sök
Fujitsu Siemens Pocket LOOX 600

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 600

Konkurrenskraftigt nytillskott

2002-10-10

En övervägande bra Pocket PC med snygg design och Intels nya XScaleprocessor. Hastigheten imponerar inte i testerna men trots detta samt någon mer anmärkning får datorn bra betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
ZDNet 7,6/10 "We don't like the spring loaded stylus slot"
Tekguru "Very bright screen"
Pocket "Der Preis ist konkurrenzfähig"
Worldofi "Das Display ist scharf und kontrastreich"
T3 4/5 "A well-equipped Pocket PC"

Vad tycker testarna?

Samtliga tycker det är intressant att se en av de första handdatorerna med XScaleprocessor från Intel, men ingen upplever någon högre hastighet på grund av att Pocket PC inte är anpassat för processorn och inte heller andra programvaror. Det blir däremot ett stort plus för att det finns stöd för Compact Flash, SD och MMC samt Bluetooth. Designen är tilltalande och priset är konkurrenskraftigt. Stöd för GPS och GPRS kommer till hösten via tilläggsmoduler.

ZDNet

"We don't like the spring loaded stylus slot"

ZDNet skriver att Pocket LOOX 600 inte är märkbart snabbare än andra handdatorer, trots Intels nya XScaleprocessor. Anledningen kan vara att Microsoft inte optimerat Pocket PC enligt Intels nya direktiv och för att programvarorna inte heller är anpassade till XScaleprocessorn. Tyvärr måste man köpa en tillsatsmodul för GPRS och GSM, men stöd för Bluetooth finns dock. Stödet för Type II Compact Flash innebär också stöd för IBM Microdrive som lagringsmedium, ett klart plus om du har behov av att lagra mycket data. Testaren tycker inte alls om fjädersystemet för att få loss styluspennan då dessa i allmänhet brukar gå sönder, men betyget blir ändå högt.

Källa: Till ZDNets hemsida
Till Tekgurus hemsida
Till Pockets hemsida
Till Worldofis hemsida
T3 september 2002

Tekguru

"Very bright screen"

Tekguru anser att handdatorn är välbyggd, snygg och ergonomisk. Att det finns ett enkelt navigeringshjul samt stöd för många minnesformat är också svårt att bortse ifrån. Testexemplaret var aningen långsamt med blekta färger på skärmen och avsaknad av känslighet i vissa områden av skärmen, men allt detta kommer förhoppningsvis vara åtgärdat i den slutliga produkten. I så fall rekommenderar testaren Pocket LOOX 600 starkt, då den är både kraftfull och betydligt billigare än många konkurrenter.

Pocket

"Der Preis ist konkurrenzfähig"

Pocket tycker att alla knappar och yttre detaljer återfinns där man förväntar sig hitta dem och att designen är smakfull. Dessutom har Pocket LOOX de egenskaper och den utrustning man behöver, tillsammans med ett fördelaktigt pris. Däremot ogillar testaren att hastigheten inte är högre än den hos en iPAQ eller liknande då XScaleprocessorn inte utnyttjas fullt ut. Den testade datorn var ett förhandsexemplar.

Worldofi

"Das Display ist scharf und kontrastreich"

Worldofi ger bra betyg till skärmen som är läsbar i solljus och även annars har god kontrast. Men om man vill skriva med styluspennan är det inte alltid bokstäverna uppfattas av skärmen. Trycker man lite hårdare går det bra men då finns risken att man repar skärmen. Stödet för flera kortformat är uppskattat och testaren väntar med spänning på expansionskortet som bygger ut Pocket LOOX 600 med stöd för GPS och GPRS. Trots XScaleprocessorn upplevs den inte som snabbare än andra liknande handdatorer med Pocket PC.

T3

"A well-equipped Pocket PC"

T3 skriver att Pocket LOOX 600 är en välutrustad Pocket PC, men att den är lite för dyr för vanliga konsumenter. För affärsmannen på språng är den däremot idealisk. Det är bra av Fujitsu Siemens att inkludera en Bluetoothmodul och modulariteten som medger att man kan bygga ut enheten till en kombinerad telefon och handdator. Men man ska komma ihåg att detta kan kosta mer i slutändan än en handdator där telefondelen redan är integrerad från början menar T3.

Cirkapris: 6900 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Pocket LOOX 600 är en handdator utrustad med Intels nya XScaleprocessor PXA250 på 400 Mhz och RAM på 64 Mb. Displayen är en högreflektiv TFT på 3,5 tum och en upplösning på 240x320 pixels med 16-bitars färgdjup. Det finns inbyggd mikrofon, högtalare och hörlursuttag. Lithiumbatteriet räcker ca 12 timmar. Dockningsstationen kopplas till PC via USB. Det finns stöd för CompactFlash Type II, SD samt MMC och som expansionsmodul ska stöd för GPRS och GPS gå att köpa till under hösten. Enheten mäter 82x132x17 mm och väger 175 g.

Modell: Fujitsu Siemens Pocket LOOX 600