Sök
Final Fantasy VI Advance

Final Fantasy VI Advance

Underbart soundtrack

2007-03-08

FF VI Advance är en konvertering av det populära FF 3 till Super Nintendo. Spelet tar dig med på ett klassiskt äventyr genom sagolika miljöer.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play 10/10 "Ett av spelvärldens bästa soundtrack"
Gamespot 8,9/10 "Much of the original text has been updated"
1UP.com 9/10 "Treats fans to new content "
Worthplaying 8,5/10 "Still holds an amazing charm"

Vad tycker testarna?

Testerna menar sammantaget att Final Fantasy är ett väldigt bra spel som har få negativa delar. Soundtracket får överlag väldigt bra kritik, även om det inte är riktigt lika bra som på Super Nintendo. Ett test menar att det som gör spelet så bra är dess små detaljer tillsammans med minnesvärda scener och karaktärernas bakgrunder. Flera tester påpekar också det faktum att texter och dialoger i spelet har uppgraderats. De flesta är till det bättre, men vissa fans kan förmodligen ha problem med detta faktum eftersom deras favorit citat kanske försvunnit. Ett par tester tar upp som en negativ del att man allt för ofta blir indragen i slumpmässiga strider.

Super play

"Ett av spelvärldens bästa soundtrack"

Super play anser att spelet är ett väldigt öppet och lättillgängligt och att varje karaktär har sin egen speciella egenskap. Största skillnaden från de andra delarna i serien är accessoarerna. Varje föremål har olika egenskaper eller förhöjer spelaren statusvärden. Striderna fungerar som de alltid har gjort med attack, magi, strid och så vidare. Spelet är sagolikt vackert, och allt har ritats med en ypperlig precision och detaljrikedom. Det som imponerar mest är hur karaktärerna integrerar med varandra och visar känslor. Man säger att det inte finns ett tillfälle under hela berättelsen när man inte vet hur ens hjältar tänker eller hur de känner sig. Spelet rymmer både många sorgsna och genuint humoristiska situationer. Soundtracket är dessutom ett av spelvärldens absolut bästa.

Källa: Super play (SE) nr 131

Gamespot

"Much of the original text has been updated"

Gamespot säger att storyn i spelet inte är speciellt originell, men att den är så bra levererad att man vill ta del av precis allting. Det som gör spelet så bra är detaljerna tillsammans med karaktärernas bakgrunder och alla minnesvärda scener. Karaktärerna är här de mest mångfasetterade av alla spelen i serien. Man säger också att spelet blir väldigt personligt eftersom de olika karaktärerna har en distinkt personlighet och bakgrundshistoria. En av de största förändringar i konverteringen till gba är att dialogen och andra texter har uppdaterats. En negativ bit med spelet är att man hela tiden blir indragen i slumpmässiga strider. Även här säger man att soundtracket är kanon, och enligt Gamespot är Final Fantasy ett klassiskt spel som inte bör missas.

Källa: www.gamespot.com (US)

1UP.com

"Treats fans to new content "

1UP säger att det har skett en del förbättringar i FF VI Advanced, och även ett antal misstag. Gamla fansfår nytt innehåll, nya trolldomar, ny utrustning, nya grottor och nya monster. Däremot finns inga nya karaktärer. Man tror att uppdateringarna kommer att irritera lika många som de kommer att tilltala. Ljudkvaliteten har fått vika på foten och är ibland statiskt, långsam eller i otakt. Miljöerna har också ändrats vilket har tagit bort en del av spelets charm. Trots dessa problem så är detta det bästa FF-spelet än så länge. Spelet lever upp till ett old-school ideal, men har samtidigt den mer stylade biografiska känslan. Man tror att detta är spelet som kommer att göra Final Fantasy till en internationell storsäljare.

Källa: www.1up.com (GB)

Worthplaying

"Still holds an amazing charm"

Worthplaying säger att detta är ett ganska ovanligt spel i serien eftersom det inte har en given huvudperson. Historiens fokus tenderar istället att byta mellan olika karaktärer i takt med att man avancerar i spelet. En av de intressantaste aspekterna av spelet är att varje karaktär har speciella egenskaper. Det enda man har att klaga på vad gäller egenskaperna är att de är dåligt balanserade. Vissa karaktärer har klart bättre egenskaper än andra. Den största förändringen med spelet är ändringen i manuset, vilket säkert kommer att göra vissa fans besvikna. Worthplaying anser dock att det är en välsignelse. Man tycker att det nya manuset lyckas hålla fast vid det som gjorde Final Fantasy II så roligt att spela. Soundtracket får också massor av beröm, men av självklara anledningar så kan det inte låta lika bra i en gameboy som det gjorde på Super Nintendo.

Källa: www.worthplaying.com (US)

Cirkapris: 440 kronor

Produktfakta: Final Fantasy VI Advance släpptes redan 1994 till Super Nintendo under namnet Final Fantasy III. Detta är konverteringen till gba som också innehåller en del mindre uppdatering. Historien handlar om en liten grupp rebeller. De försöker stoppa det onda imperiets förtryck och skrämmande forskning om magi. När en av imperiets galna generaler hotar med att jämna allt liv till marken blir det upp till rebellerna att ta sig an honom och rädda världen från undergång. Det finns 14 olika karaktärer att välja bland. Spelet är utvecklat av Square Enix och utgivare är densamme. Formatet är Game Boy Advance och det är för en spelare. De som har spelat de tidigare utgåvorna av Final fantasy kommer att känna igen sig.

Tillverkare: Square Enix