Sök
EA Grand Slam Tennis

EA Grand Slam Tennis

Inget riktigt servess

2009-07-30

EA Grand Slam Tennis erbjuder en rolig tennisupplevelse ihop med Wii Motion Plus och visar hur framtidens tennisspel kan komma att se ut. Testarna menar dock att det inte är någon riktig fullträff.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 7/10 "Ett bra tennisspel - allt som oftast"
Level 6/10 "Wii Motion Plus gör tennis lite roligare"
Eurogamer 8/10 "…it should be a winning combination"
Videogamer 7/10 "When it works it's great"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att kombinationen tennis och Wii Motion Plus är väldigt spännande och att det bitvis också fungerar mycket bra. Vidare menas det att kontrollen kanske både är lite för svår och lite för krånglig för att kunna tilltala en riktigt bred publik. Plus delas ut till att alla fyra Grand Slam-turneringarna finns med och att utbudet av spelare är roligt och annorlunda. Minus delas ut till att karriärläget känns lite för tunt och att spelet ibland är lite obalanserat.

Super Play

"Ett bra tennisspel - allt som oftast"

Svenska Super Play menar att sommaren är över oss och att nya Wii Motion Plus syns överallt, precis som alla tennisspel. Testaren menar att Wii Motion Plus har en enorm potential men att det i det här spelet är aningen för oförlåtande och krångligt att kontrollera spelare och slag. Vidare anses det att om man är van att spela tennis så kan man lära sig kontrollen snabbt men om man är nybörjare så kommer det antagligen att vara för svårt för de flesta. Att spela med kompisar bedöms som mycket roligt då kontrollen fungerar bättre här än mot datormotståndarna. Karriärläget får plus för att det är väldigt direkt och fokuserar på de stora Grand Slam-turneringarna.

Källa: Super Play (SE) nr 160 juni 2009

Level

"Wii Motion Plus gör tennis lite roligare"

Svenska speltidningen Level menar att Wii Motion plus är det bästa som hänt tennisgenren, i alla fall i teorin. Testaren anser att den detaljerade kontrollen inte bara medför positiva saker utan det ställer också ganska höga krav på utövaren. Vidare bedöms spelet vara obalanserat då det ibland är för enkelt att avgöra bollar med dödande slag, dessutom sägs det att spelet saknar det sportsliga djup som Top Spin och Virtua Tennis erbjuder. På det stora hela tycker Level att spelet är ganska underhållande och visar tecken på hur tekniken kan komma att användas i framtida tennisspel.

Källa: Level (SE) nr 39 juli 2009

Eurogamer

"…it should be a winning combination"

Brittiska Eurogamer menar att timingen inte kunde ha varit bättre och att kombinationen av tennis och Wii Motion Plus borde vara en vinnande kombination. Kontrollen utan Wii Motion Plus anses vara ganska lik Wii Sports Tennis och att kontrollen med Wii Motion Plus är en dramatisk förbättring. Testaren anser vidare att kontrollen visserligen är smart och välgjord trots en del problem och att om man tränar mycket så är det den bästa rörelsekontrollen någonsin. Minus delas ut till att det inte erbjuds något träningsläge och att det bara är de fyra Grand Slam-turneringar som ingår i karriärläget. Multiplayerläget sägs dock erbjuda en hel del underhållning och ett extra plus delas ut till att det går att spela med eller emot flera klassiska spelare.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Videogamer

"When it works it's great"

Amerikanska Videogamer är av åsikten att Grand Slam Tennis bjuder på en blandad kompott av känslor. Deras första intryck är att spelet känns precis som det ska men att det efter ett tag tappar lite av den fina känslan. Beröm delas ut till att alla fyra Grand Slam-turneringar är med och att det både är moderna stjärnor och gamla legender på spelarsidan. Dessutom uppskattas de seriefigursliknande spelaranimationerna. Kontrollen bedöms som mycket bra när den fungerar men testaren menar att det finns en del problem som leder till frustration. Spelet blir lite enformigt i längden då karriärläget inte erbjuder så värst mycket mer än Grand Slam-turneringarna. Roligast anses spelet vara med Wii Motion Plus och en kompis.

Källa: www.videogamer.com (US)

Cirkapris: 650 kronor

Produktfakta:

Titel: Grand Slam Tennis
Finns till: Nintendo Wii
Utvecklare: EA Canada
Utgivare: Electronic Arts
Rekommenderat från: 3 år
Systemkrav: -
Handling: Grand Slam Tennis låter spelaren spela alla fyra Grand Slam-turneringarna som någon av de klassiska tennisspelarna som ingår i spelet. Spelet fungerar också ihop med Wii Motion Plus och säljs även ihop med densamma.

Tillverkare: Electronic Arts