Sök
Cybook Gen3

Cybook Gen3

Behaglig läsning

2008-06-11

Cybook Gen3 är en e-boksläsare med skärm på 6 tum med batteri som räcker för 8000 sidvisningar. Enkel att använda samtidigt som ergonomin och filformatstödet är bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla - "En avskalad läsplatta"
M3 6/10 "Med begränsade zoommöjligheter"
Trusted reviews 9/10 "A beautifully portable device"
Zdnet 8/10 "The best e-book reader we've seen"

Vad tycker testarna?

Det som främst är uppskattat med Cybook Gen3 är det behändiga formatet, lång batteritid och att den är så pass enkel att använda. Det sistnämnda är tack vare att den har få funktioner och finesser. Bildkvaliteten får klart godkänt, det anses inte mer ansträngande att läsa från Cybook Gen3 än från en vanlig bok. Att extrafunktioner saknas är inget som någon testare hakar upp sig på. Gott om filformat men enligt en testare stöds inte alla lika bra och en testare saknar stöd för vissa format. Överlag får enheten goda omdömen.

Pc för alla

"En avskalad läsplatta"

Pc för alla menar att Cybook Gen3 är en läsplatta utan några avancerade funktioner. Den anses vara platt, lätt och smidig att ha med. Ett plus är att den hanterar många olika textformat. Att den dessutom också hanterar mp3-filer gör att du förutom att lyssna på musik även kan lyssna på ljudböcker. Små och tröga knappar samtidigt som enheten är svårnavigerad. Fyra läsplattor jämförs, förutom Cybook även Irex, Kindle och Reader Digital Book, ingen vinnare utses.

Källa: Pc för alla (SE) nr 4 2008

M3

"Med begränsade zoommöjligheter"

Cybook Gen3 har enligt M3 ett smidigt format och kommer med de mest grundläggande funktionerna. Den är plastig och tekniken som används ger problem med att text ligger kvar när man bläddrar, här är lösningen att skärmen rensar inför varje sidbyte. Fördelen med tekniken är att den är strömsnål vilket ger låg batteritid. Fördelen med få funktioner är att den är enkel att använda, nackdelen är givetvis begränsade möjligheter vid olika format där visningen skulle behöva viss korrigering för bästa resultat. Testaren jämför med Iliad ER-0140 från Irex där Cybook Gen3 får snäppet högre betyg.

Källa: M3 (SE) nr 4 2008

Trusted reviews

"A beautifully portable device"

Trusted reviews skriver att Cybook Gen3 är en e-boksläsare som inte är liten nog att slinka ner i byxfickan men tillräckligt liten för att ligga bra i handen. Skärmen har tillräcklig bra upplösning och det är inget fel på bildkvaliteten. Om något ska anmärkas på så är det att skärmen kunde uppdateras något snabbare enligt testaren. De filformat som stöds är tillräckligt för dem flesta, att även mp3-filer hanteras är bra då det går att lyssna till musik under läsning. Ljudkvaliteten är hyggligt bra men adapter kan vara nödvändigt för att du skall kunna använda dina favoritlurar eftersom 3,5 mm jack inte finns. Få funktioner och knappar innebär att det är enkelt att använda Cybook Gen3.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Zdnet

"The best e-book reader we've seen"

Zdnet skriver att om det ska vara lönt att äga en e-boksläsare så måste den vara kompakt, ergonomisk och mycket funktionell. Cybook Gen3 anses uppfylla alla dessa kriterier. Att den är utformad i samma storlek som en pocketbok och få knappar gör att ergonomin är riktigt bra. Att läsa på skärmen är inte mer ansträngande än att läsa på vanligt papper. Även om den inte är bakgrundsbelyst eller reflektiv så fungerar den i olika ljusförhållanden enligt testaren. Filstödet anses vara bra när det gäller både text- och bildfiler men kunde ha varit bättre för ljudfiler. Att det går att lägga till egna teckensnitt är en finess som är uppskattad.

Källa: www.zdnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Cybook Gen3 är en e-boksläsare med 6 tums skärm och upplösningen 600x800 pixlar. Den hanterar e-bokformat i filetyperna mobipocket prc, pdf, palmdoc, html och txt. Bilder i bland annat jpg och gif kan återges och spelare för mp3-filer finns integrerad. Det inbyggda batteriet skall klara upp till 8000 sidor. Enheten har 64 megabyte minne vilket kan utökas med sd-kort. Ansluts via usb och har ingång för hörlurar. Har måtten 118x188x8,5 mm och väger 174 gram. Priset är ett cirkapris omräknat från Euro.

Tillverkare: Cybook