Sök
Advance Wars - Dark Conflict

Advance Wars - Dark Conflict

Gråbrun röra

2008-04-01

Advance Wars - Dark Conflict får höga betyg, men spelet är grafiskt sett ganska tråkigt med sina smutsbruna miljöer.
Testkälla Betyg Kommentar
Super play 7/10 "Oerhört underhållande"
Eurogamer 8/10 "One of the first really good new DS games of 2008"
Level 8/10 "Fortfarande ett av de bästa bärbara strategispelen"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelet inte är särskilt inspirerande rent grafiskt sett. Visserligen utspelar sig spelet efter ett meteoritnedslag men hela färgskalan är grå och brun vilket är mer eller mindre deprimerande. Den bakomliggande storyn är helt okej, även om den inte är fantastiskt engagerande. En testare menar att en av de största behållningarna med spelet är samspelet mellan de olika birollskaraktärerna. Spelet känns igen från föregångaren, förändringarna är inte särskilt stora. Testarna tycker att spelet är helt bra, men det känns lite väl högtravande och allvarligt.

Super play

"Oerhört underhållande"

Super play anser att såväl handling som karaktärer är engagerande. Spelet är fullt av både goda och onda karaktärer och det är samspelet mellan de olika birollskaraktärerna som lyfter spelet en nivå. Roligast är nästan den småsinte och mer eller mindre korrupte borgmästaren. Spelet är engagerande och man anstränger sig verkligen för att vinna striderna. Spelet utförs i miljöer som är fulla av sot, aska och förintelse, något som gör det dramatiskt värre. Tidigare har Advance Wars signum mer eller mindre varit bra gameplay men med en svag historia, det är dock något som ändras i och med detta spel.

Källa: Super play (SE) nr 144 feb 2008

Eurogamer

"One of the first really good new DS games of 2008"

Eurogamer anser att spelet är ganska dystert, vilket drar ned betyget. Multiplayerläget är helt okej, man kan kommunicera via mikrofon vilket fungerar bra. När man spelar online uppstår inte heller något laggande, vilket är ett plus. Grafiken är lite tråkig, hela spelet går i gråbrunt vilket knappast kan ses som inspirerande. Eurogamer påpekar att man har tillgång till "försökskartor", vilket gör att gamla fans kan komma in i de mer avancerade uppdragen tidigare. Å andra sidan kan nybörjare återvända till samma uppgifter så snart de har samlat på sig lite erfarenhet.

Källa: www.eurogamer.net (GB)

Level

"Fortfarande ett av de bästa bärbara strategispelen"

Level tycker att föregångaren till spelet uppvisade sköna kontraster, eftersom maskinerna som dödade och förstörde var pastellfärgade. Här är världen enbart grå och brun vilket inte känns särskilt upphetsande. Karaktärerna är allvarliga och allting skall vara så tungt och seriöst att det nästan går till överdrift. I övrigt är spelet sig likt, kampanjen räcker länge och spelet är turordningsbaserat. Testaren tycker dock att anslaget är kladdigt och irriterande seriöst, något som gör att man har svårt att ta spelet på allvar.

Källa: Level (SE) nr 23 mar 2008

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta: Advance Wars - Dark Conflict är ett spel för Nintendo DS som utvecklats av Intelligent Design och ges ut av Nintendo. En meteorit har förstört jorden och en liten militärstyrka ledd av kapten O´Brian letar efter överlevande bland ruinerna. Spelaren försöker hitta ett sätt att överleva i en värld utan solljus samtidigt som man måste försvara sig mot skurkar och banditer. Dessutom samlar den urgamla ärkefienden ihop sina återstående trupper för att ta över och styra den värld som återstår efter katastrofen. Spelet har multiplayerläge för upp till fyra spelare.

Tillverkare: Nintendo