Sök
Viewsonic VX1945wm

Viewsonic VX1945wm

För ipod-användare

2007-03-07

Viewsonic VX1945wm är snyggt designad och har bra bildkvalitet. Ljudet är dock inte speciellt bra och nyttan med den inbyggda ipod-dockan är tveksam.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 3/5 "Image quality is good"
Pc pro 4/6 "An expensive gimmick”"
M3 7/10 "Både snygg och smart"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Viewsonic VX1945wm sticker ut med den inbyggda ipod-dockan. De är dock inte lika övertygade om nyttan och hade nog valt lägre pris framför funktionen. Även utan den funktionen kommer skärmen med trevliga möjligheter som till exempel kortläsare. Ljudet är inte av någon högre klass medan bildkvaliteten håller högre klass. Snygg design men något högt pris.

Personal computer world

"Image quality is good"

Personal computer world tycker att Viewsonic VX1945wm har en del godis som kortläsare och usb-anslutning, placerad på foten. Det som får skärmen att sticka ut är dock den inbyggda ipod-dockan. Här hade testaren gärna sett att man kunnat se bilder och video direkt från en ipod. Bildkvaliteten är klart godkänd med bland annat bra skärpa medan ljudkvaliteten inte är av någon högre klass. Testaren är inte helt övertygad om nyttan med att kunna ansluta sin ipod direkt i skärmen, främst med tanke på att det medför ett högre pris.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Pc pro

"An expensive gimmick”"

Pc pro är inte speciellt imponerade av att man kan ansluta sin ipod direkt till skärmen. Nyttan är inte speciellt stor, framförallt inte när datorn är på. Med den avslagen så blir nyttan tydligare men det är en funktion som förmodligen många skulle kunna vara utan i utbyte mot ett lägre pris. Testarens prestandatester klarar skärmen av utan större problem, färgerna kunde dock vara mer anpassade för hemmabruk vilket skärmen ändå främst är avsedd för enligt testaren. Priset är något högt.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

M3

"Både snygg och smart"

M3 tycker att Viewsonic VX1945wm sticker ut mot mängden med snygg design och smarta funktioner. Det som är mest iögonfallande är ipod-dockan. Skärmen har bra bildkvalitet och är behaglig att titta på. Ljudet är sådär och inte speciellt kraftfullt. Priset är förvisso något högt men det ingår också en hel del funktioner. Sammanfattningsvis ger skärmen ett gott intryck på testaren, ingen nackdel att den också gör sig bra på skrivbordet.

Källa: M3 (SE) nr 1 2007

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Viewsonic VX1945wm är en 19 tums lcd-skärm med upplösningen 1440x900 pixlar. Kontrasten är 700:1, ljusstyrkan 300 cd/m2 och responstiden 5 ms. Datorn kommer med usb, kortläsare, d-sub, dvi-d samt två högtalare och subwoofer. Den har även inbyggd ipod-docka. Betraktningsvinklarna är 160 grader horisontellt och vertikalt. Vikten är med fot 5,7 kilo och måtten 450(w)x449(h)x212(d) mm.

Tillverkare: Viewsonic