Sök
Samsung Syncmaster 245B

Samsung Syncmaster 245B

Prisvärd storskärm

2007-10-29

En 24 tums bildskärm till ett relativt lågt pris tack vare att tillverkaren använder en panel av tn-typ. Kanske inte den allra högsta kvaliteten, men fullt acceptabel för de flesta.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 4/5 ”Very good colour reproduction.”
Trusted reviews 8/10 ”A very competent gaming monitor.”
Pc för alla 78/100 ”Klarar kontorskraven bra”

Vad tycker testarna?

Samsung Syncmaster 245B får överlag ganska god kritik av testarna. De anser att man får mycket skärm för pengarna. Bildkvaliteten är fullt tillräcklig så länge du inte har riktigt höga krav på färgåtergivning och betraktningsvinklar. Responstiden räcker till för spel medan film inte verkar bli lika bra. Bra ergonomi. Anslutningar som bland annat usb saknas.

Pc world

”Very good colour reproduction.”

Pc world anser att Samsung Syncmaster 245B tack vare relativt kort responstid passar bra till spel. Trots valet av paneltypen som håller ned priset så är färgåtergivningen och gråskalan bra. Betraktningsvinklarna är dock något snåla. Skärmen är välbyggd och det finns en del inställningsmöjligheter för bästa möjliga arbetsställning. Anslutningsmöjligheter som till exempel usb saknas. En stor fördel är det relativet låga priset som innebär att man får en hel del för pengarna.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Trusted reviews

”A very competent gaming monitor.”

Trusted reviews skriver att Samsung Syncmaster 245B saknar pivotfunktion men att det är enkelt att höja och sänka skärmen och ha bra ergonomiska funktioner i övrigt. De förinställda bildlägena är inte tillräckligt bra enligt testaren som föredrog manuella inställningar. Den korta responstiden innebär att spel hanteras bra, film får dock knappt godkänt. Såväl gråskala som färgmättnad kunde ha varit bättre. En hel del anslutningsmöjligheter saknas. Trots bristerna anses skärmen vara prisvärd.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc för alla

”Klarar kontorskraven bra”

Enligt Techworld är paneltypen som Samsung Syncmaster 245B ett bra sätt att få en stor skärm till ett bra pris. Testaren är relativt nöjd med färgåtergivningen även om inte alla färger återges perfekt. Vita och svarta områden återges bra. Betraktningsvinklarna kunde ha varit bättre vilket främst gäller i höjdled. En bra och prisvärd skärm så länge du inte har riktigt höga krav på färgåtergivning och betraktningsvinklar.

Källa: Techworld (SE) nr 11 2007

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Samsung Syncmaster 245B är en 24 tums tft-skärm med upplösningen 1920x1200 pixlar. Responstiden är 5 ms, ljusstyrkan 400 cd/m², kontrasten 1000:1 och betraktningsvinklarna 160 grader. Anslutningar är d-sub och dvi-d. Skärmen har tn-panel. Stöder hdcp. TC0-03 certifiering. Mått med fot är 560(b)x445(h)x250(d) mm och vikt 10,6 kg.

Tillverkare: Samsung