Sök
HP LP2465

HP LP2465

Perfekt 24-tummare för kontoret

2006-09-25

HP LP2465 är enligt testarna en skärm som gör sig riktigt bra på kontoret. Beröm för bland annat bildkvaliteten och ergonomin.
Testkälla Betyg Kommentar
Digital Trends 8/10 "For the office environment"
PC Magazine 4/5 "Movies looked awesome"
Cnet 7,5/10 "Impressively stable and flexible"
Mikrodatorn 83/100 "Mer än godkänd för kontorsbruk"

Vad tycker testarna?

Alla testare anser att HP LP2465 är en mycket bra skärm för kontoret. De flesta rekommenderar den inte till hemmet, men här är de inte riktigt lika överens. Både spel och film klaras av helt okej, dock med vissa skavanker. Text blir riktigt bra och bildkvaliteten är utmärkt. Några anslutningsmöjligheter saknas hos skärmen. Men i gengäld får den mycket beröm för ergonomin och för finesser som listen på baksidan där kablar kan tryckas in.

Digital Trends

"For the office environment"

HP LP2465 fram i vinkelEnligt Digital Trends är HP LP2465 en bra skärm för kontoret, den klarar av att återge text tydligt och har utmärkt bildkvalitet. Ergonomin är också bra men testaren saknar anslutningar som till exempel kortläsare och s-video. Det är inga större problem att komma igång med skärmen och menyerna är användarvänliga. Skärmen klarar av att hantera både spel och dvd-filmer med äran i behåll. En finess som sticker ut är att man kan gömma kablarna under en list på baksidan.

Källa: Till Digital Trends (US)

PC Magazine

"Movies looked awesome"

PC Magazine anser att film blir klart godkänd på HP LP2465. Men det är inte utan vissa brister, färgerna kunde till exempel vara snäppet bättre. Spel får också godkänt, även här noteras dock en del mindre störningar. Fler anslutningsmöjligheter som till exempel s-video hade inte skadat enligt testaren. Vid analog signal blir bilden förvisso inte optimal på de ljusaste och mörkaste områdena, men är överlag klart godkänd. Vid digital signal blir bildkvaliteten snäppet bättre. En skärm för både arbete och nöje.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cnet

"Impressively stable and flexible"

HP LP2465 porträttCnet gillar att man med HPs Display Assistant Software, som medföljer, kan justera bland annat skärpa och kontraster via tangentbordet. Den är också imponerande stabil och flexibel för att vara en skärm i denna storlek. Skärmen placerar sig i topp när det kommer till ljusstyrka och även kontrasten imponerar på testaren. Text och färger blir bra. Spel hanteras väl, när det kommer till film gör LP2465 inte bort sig men testaren anser att detta inte är något förstaval för den som främst tänkt titta på film. Testaren noterar också att vissa kablar helt enkelt är för tjocka för att få plats i kabelkanalen på baksidan av skärmen.

Källa: Till Cnet (AU)

Mikrodatorn

"Mer än godkänd för kontorsbruk"

HP LP2465 olika vinklarMikrodatorn är imponerade av kontrasten hos HP LP2465. Svärtan och färgåtergivningen är också riktigt bra. Förutom fina detaljer är belysningen jämn över hela skärmen, det senare är ovanligt med tanke på storleken. En nackdel är att menyn inte är på svenska men i övrigt fungerar den bra. Testaren noterar finesser som att skärmen kan låsas med en pinkod och att det finns kabelkanaler på baksidan där sladdar kan tryckas in. Priset är klart överkomligt enligt testaren. Ett tryggt val för den som behöver en stor skärm på kontoret.

Källa: Mikrodatorn (SE), nr 9 2006

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: HP LP2465 är en lcd-skärm på 24 tum med upplösningen 1920x1200 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/kvm, kontrasten 1000:1 och responstiden 6 ms (grå till grå). Betraktningsvinklarna är 178 grader både horisontellt och vertikalt. I anslutningsväg finns två dvi-i och usb-hubb. Skärmen kan bland annat tiltas, lutas, vridas samt är höj- och sänkbar. Vikten är 10,7 kg, med ställ är måtten 554(W)x232(D)x371-501(H) mm.

Tillverkare: HP