Sök
Eizo Flexscan L578

Eizo Flexscan L578

Den fula ankungen

2005-11-04

Ännu en skärm från Eizo med bildkvalitet i toppklass, men testarna beklagar sig över utseendet och det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 70/100 “En fantastiskt fin färghållning”
PC Magazine 3,5/5 “Delivers very good image performance”
Chip 99/100 “Absolut stressfreies Arbeiten und Spielen”
Custom PC 4/5 “Price tag is nearly as unattractive as the design”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att L578 har en bildkvalitet i toppklass. Skärmen är däremot inte speciellt snygg och den är enligt några testare ganska otymplig. Användarvänligheten råder det delade meningar om. Men invändningarna till trots är det en riktigt bra skärm när det kommer till prestation. Det som skulle hindra från köp är det relativt höga priset.

Mikrodatorn

“En fantastiskt fin färghållning”

Mikrodatorn testar tio olika LCD-skärmar med snabb responstid. Eizo Flexscan L578 anses ha en bildkvalitet som slår alla andra i testet. Färgerna behålls dessutom oavsett betraktningsvinkeln, Belysningen är jämn över hela skärmen vilket också ger en jämn och bra kontrast över hela skärmen. Användarvänligheten ligger dock inte i topp, formen anses klumpig, knapparna små och alltför många och så har den pilliga inställningar. Till testvinnare utses NEC Mitsubishi Multisync 1970GX medan L578 hamnar på andra plats.

Källa: Mikrodatorn, nr 6 2005
Till PC Magazine
Till Chip
Till Custom PC

PC Magazine

“Delivers very good image performance”

FlexScanL578_svart

PC Magazine imponeras av skärmens betraktningsvinkel och skriver att den är utmärkt både horisontellt och vertikalt. Bildkvaliteten får höga poäng i testerna och anses vara riktigt bra. Responstiden kunde ha varit bättre men inga större problem noteras vid spel eller film. Skärmen är lättanvänd och det är praktiskt med förinställningar som kan aktiveras med ett knapptryck. Foten som skärmen kommer med bjuder på en enkel justering i sidled och lutning men man hade helst sett att pivotfunktion också funnits. Det som drar ned betyget är priset som testaren anser ligger väl högt för en 17-tummare.

Chip

“Absolut stressfreies Arbeiten und Spielen”

Tyska Chip är imponerade av bildkvaliteten hos Eizo Flexscan L578 som får maximalt antal poäng för bildegenskaperna. Skärpa, kontrast och betraktningsvinkel anses ligga i toppklass. Att svarstiden bara är 16 ms anses inte vara något problem för vare sig spel eller film. Ljudet som kommer ur högtalarna är riktigt bra. Att skärmen har inbyggd usb-hubb och att den medföljande mjukvaran för inställningar är riktigt bra beröms också. Enligt testaren kommer ingen, oberoende av krav, att bli besviken på Eizo Flexscan L578.

Custom PC

“Price tag is nearly as unattractive as the design”

Custom PC gillar inte alls utseendet hos Eizo Flexscan L578 och skriver att den får folk att vrida på huvudet av fel anledning. Skärmen anses vara alldeles för tjock och alltför utsmyckad med mönster. Skärmen har mycket flexibla möjligheter att ställa in benstödet så att man kan betrakta skärmen från olika höjder och vinklar vilket är unikt. Det är enligt tillverkaren inte svårt att kalibrera skärmen. Bildkvaliteten är utmärkt med naturtrogna färger. Vid film hanteras skuggeffekter mycket bra och det blir inte heller någon utsmetning av bilden. Responstiden räcker mer än väl till för avancerade spel. Men det är tuff konkurrens och testaren tror att det höga priset kommer att avskräcka från köp trots alla positiva egenskaper.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Eizo Flexscan L578 är en LCD-bildskärm på 17 tum med upplösningen 1280x1024 pixlar. Skärmen har kontrastförhållandet 1000:1, ljusstyrka på 250 cd/m2 och en responstid på 12 ms. Betraktningsvinkeln uppgår till 178 grader både horisontellt och vertikalt. Högtalare med effekten 2x2 W. USB-hubb för anslutning av två enheter. I anslutningsväg finns D-sub och DVI-D. Mått och vikt inklusive ställ är 441(B)x200(D)x274,5-423,5(H) mm respektive 5,6 kg.

Modell: Eizo Flexscan L578