Sök
Apple LED Cinema Display

Apple LED Cinema Display

Klockren tillsammans med ny Macbook

2009-12-09

Apple LED Cinema Display är en 24-tumsskärm som får högt betyg när det gäller bildkvaliteten. Begränsad ergonomi och kompatibilitet är några nackdelar, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 ”Några irritationsmoment finns”
Macworld 4/5 ”Nu är det här en riktigt bra skärm!”
Digital versus 4/5 ”The colours are great”
Cnet 3,5/5 ”Clean design”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Apple LED Cinema Display har en väldigt stilig och ren design som påminner om andra Apple-produkter. Vidare är man överens om att bildkvaliteten håller hög klass överlag. Men kritiken är också ganska enhetlig. Ergonomin kunde ha varit bättre och anslutningarna är begränsade vilket i praktiken innebär att en nyare Mac krävs för att använda skärmen fullt ut.

Pc för alla

”Några irritationsmoment finns”

Pc för alla menar att det är lätt att bli förtjust i Apple LED Cinema Display. Förutom det yttre imponerar även bildkvaliteten som håller mycket hög kvalitet. Bakgrundbelysningen och val av paneltyp röner uppskattning från testaren. Men skärmen får också kritik för att den har få anslutningsmöjligheter och begränsade ergonomiska inställningar. Dessutom kunde högtalarna gärna ha fått vara bättre.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Macworld

”Nu är det här en riktigt bra skärm!”

Svenska Macworld tycker att Apples nya skärm är väldigt lik en 24-tums iMac med sin svarta speglande yta och den är uppenbart anpassad för att användas med datorer ur Apples Macbook-serie. Testaren anser att skärmen är mycket bra med en lyckosam kombination av funktion och bildkvalitet. Betraktningsvinkeln och färgåtergivning är i toppklass. Fler kalibreringsmöjligheter saknas och det är lite synd att den kräver en ny Mac. Priset är också i högsta laget.

Källa: www.macworld.idg.se (SE)

Digital versus

”The colours are great”

Enligt Digital versus är Apple LED Cinema Display precis så enkel, elegant och perfekt designad som man förväntar sig från Mac-produkter. Ergonomin är dock inte lika bra då stativet inte är justerbart i höjdled. Det finns en del bra i anslutningsväg och ett smart laddningssystem för bärbar dator, givetvis förutsatt att det är en Mac. Färgåtergivningen är i toppklass och även betraktningsvinklarna och ljusstyrkan får goda omdömen. Skärmen kommer också med bra grundinställningar. Negativt är att kontrasten inte är speciellt bra och att skärmen endast fungerar fullt ut ihop med nya Apple-datorer.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cnet

”Clean design”

Cnet anser att Apple LED Cinema Display 24 tum är en skärm som håller mycket hög klass. Skärmen får utomordentliga resultat i testerna och har mycket hög bildkvalitet och passar utmärkt till film och spel. Även ljudet och den stilrena designen får goda omdömen. Minus delas ut till för dåliga ergonomiska justeringsalternativ och att den har få anslutningsmöjligheter vilket gör att den egentligen bara kan användas av ägare till en nyare Mac.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 8600 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 24 tum
Maximal upplösning: 1920x1200 pixlar
Ljusstyrka: 330 cd/m2
Responstid: IU
Betraktningsvinkel: 178 grader horisontellt och vertikalt
Kontrast: 1000:1 (Statisk)
Anslutningar: Mini displayport, 3x usb, magsafe-laddare
Övrigt: Kamera, mikrofon, inbyggda högtalare
Mått: 478(h)x573(b)x197(d) mm
Vikt: 9,5 kg