Sök
Toshiba Tecra A6

Toshiba Tecra A6

Seglivat budgetval

2006-12-18

Även om vissa funktioner och anslutningar saknas så finns det mesta som en normalanvändare kan behöva hos Toshiba Tecra A6. Ett bra budgetval.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop 7/10 "Powerful and mobile"
Pocket-Lint 7/10 "Not the most cutting-edge of specs"
Notebookreview "Fantastic value for money"
Pc world 80/100 "Great battery life"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Toshiba Tecra A6 är smidig att ta med sig, mycket tack vare bra batteritid på drygt fyra timmar. Skärmen är klar och tydlig men kontrasten kunde varit bättre. Tangentbordet är bra utformat och knapparna är av lagom storlek, även om en testare inte anser att tangentbordet är optimalt utformat. Den klarar av avancerade spel och presentationer utan större ansträngning, men detta är inte bästa valet för den som arbetar med krävande grafik. Tecra A6 är kompetent och erbjuder enligt de flesta mycket dator för pengarna.

What Laptop

"Powerful and mobile"

Toshiba Tecra A6 framWhat laptop testar förutom Toshiba Tecra A6 även 20 andra bärbara datorer. Till testvinnare utses Dell Inspiron 640M och Toshiba Tecra A6 hamnar på en delad sjundeplats tillsammans med tolv andra datorer. Den är ganska lätt och smidig vilket ger okej bärbarhet. Batteriet räcker i cirka 258 minuter vilket är godkänt. Tangentbordet är behagligt att använda. Skärmen har widescreenformat vilket sticker ut i konkurrensen. Datorn hanterar presentationer och dvd-filmer utan problem men är knappast förstahandsvalet för dem som arbetar med krävande grafiska uppgifter. Den inbyggda brännaren hanterar i stort sett alla format man kan tänkas behöva. Lite märkligt att anslutningsmöjligheterna är något begränsade. Tecra A6 gör inte bort sig på något sätt men enligt tillverkaren finns det konkurrenter som erbjuder mer för samma pengar.

Källa: What laptop (GB) oktober 2006

Pocket-Lint

"Not the most cutting-edge of specs"

Pocket-Lint tycker att Toshiba Tecra A6 har ett ganska konventionellt utseende. Tillverkaren har lagt pengar på innanmätet istället. Den långa batteritiden på dryga fyra timmar är ett stort plus. Tangentbordet fungerar bra, knapparna är tydliga och svarar väl på knapptryckningar. Arbetsminnet på 512 megabyte är okej men man bör uppgradera till 1024 megabyte för högre prestanda. Sammanfattningsvis erbjuder inte datorn några extravaganta funktioner men den har en bra och solid design samt bra batteritid. Ett riktigt bra val för den budgetmedvetne. Denna testdator är utrustad med Intel Core Solo processor.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Notebookreview

"Fantastic value for money"

Toshiba Tecra A6 vridenNotebookreview anser att Toshiba Tecra A6, som här är utrustade med en Intel Core Duo processor på 1,66 gigahertz och arbetsminne på 512 megabyte, ger ett solitt intryck. Skärmen har en matt yta som gör den läsbar även i starkt ljus men man offrar samtidigt en hel del kontrast och ljusstyrka på köpet. Den låga kontrasten innebär att de som arbetar med tyngre grafiska uppgifter bör investera i en extern skärm. De senaste 3D-spelen hanteras förvisso utan större problem men skall man spela mycket rekommenderar testaren ett arbetsminne som överstiger 512 megabyte. Tangentbordet är väl utformat och bekvämt att använda, dock har det en tendens att bli varmt precis där man vilar handlederna. Testaren uppskattar minneskortsläsaren.

Källa: www.notebookreview.com (US)

Pc world

"Great battery life"

Pc world tycker att tangentbordets utformning inte är optimal eftersom utrymmet där man vilar handlederna är snålt tilltaget. Dessutom är musknapparna små, även styrplattan är liten. Men detta hindrar inte testaren från att tycka att tangentbordet ändå är tillräckligt stort och bekvämt att använda. Tecra A6 har en snygg design och har de flesta funktioner den genomsnittlige användaren kan tänkas behöva. I anslutningsväg har man bland annat tillgång till en s-videoanslutning vilket är bra om man vill se på tv. Datorn är enligt testaren mycket prisvärd. Den testade versionen har en Intel Core Solo processor på 1,66 gigahertz och ett arbetsminne på 512 megabyte.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Toshiba Tecra A6 är en bärbar dator som bland annat är utrustad med Intel Core Duo-processor på upp till 2,0 gigahertz. Arbetsminnet är från 512 megabyte och hårddisken upp till 100 gigabyte. Skärmen är på 14,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkortet är ett Intel 945GM. Anslutningar är fyra stycken usb, kortläsare, s-video, ethernet, wlan, firewire och ir. I vissa modeller ingår också bluetooth. Batteritiden är dryga fyra timmar. Måtten är 343(b)x242(d)x38(h) mm och vikten cirka 2,5 kg.

Tillverkare: Toshiba