Sök
Toshiba Satellite A200

Toshiba Satellite A200

Familjedator

2007-10-22

En prisvärd allrounddator för hela familjen. Fungerar utmärkt för multimedia med undantag för spel.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 “An ideal family lapotop”
Cnet 6,5/10 “Decent enough all-rounder”
Pc advisor 3,5/5 “For entertainment”
Pc world 4/5 “Did well in our benchmark”

Vad tycker testarna?

Flera testare anser att Toshiba Satellite A200 är avsedd att passa hela familjen. Den har godkänd prestanda och gott om funktioner, främst för multimedia. Ganska hög vikt och kort batteritid innebär däremot att den inte är det bästa alternativet för dem som letar efter en resedator. Skärmen klarar sig bra vid allmänna göromål och film. Reflexer uppstår dock ganska lätt. Tangentbord är bekvämt att använda. Datorn får inte de bästa omdömen när det kommer till spel och grafik.

What laptop

“An ideal family lapotop”

What laptop tycker att Toshiba Satellite A200 har den nödvändiga prestandan och funktioner för hantering av multimedia för att passa hela familjen. Relativt hög vikt och kort batteritid gör den inte lämplig för den som vill ha med den på resan. Genomtänkt tangentbord och bra skärm för video och foton. De inbyggda högtalarna från Harman Kardon ger ett mycket bättre ljud än normalt för en bärbar dator. Plus för inbyggd webbkamera. Prisvärd med tanke på vad man får. Versionen som testas har Intel Core 2 Duo processor, arbetsminne 1024 megabyte och hårddisk på 80 gigabyte.

Källa: What laptop (GB) september 2007

Cnet

“Decent enough all-rounder”

Cnet menar att Toshiba Satellite A200 är tänkt för en bred målgrupp, den fungerar både som ersättare för en stationär dator och att bära med sig. Tangentbordet är förutom liten returknapp riktigt bra med genomtänkta genvägar på musplattan. Skärmen räcker till för filmer men reflexer uppstår ganska lätt. Batteritiden på uppmätta 60 minuter är inte speciellt bra vid tung belastning, vid mindre krävande arbetsuppgifter håller batteriet längre. En bra allrounddator som inte sticker ut är det sammanfattande omdömet. Den testare versionen kommer med Intel Core 2 Duo processor, grafikkortet Nvidia Geforce Go 9300 och arbetsminne på 2048 megabyte.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Pc advisor

“For entertainment”

Enligt Pc advisor är Toshiba Satellite A200 tack vare stort format och begränsad batteritid inte den mest portabla datorn. Trots formatet så är designen stilren. Reflexer uppstår lätt på skärmen. Prestandan anses överlag vara kraftfull och räcker mer än väl till för underhållning, undantaget spel som inte hanteras speciellt bra. Utmärkt mjukvara medföljer, i övrigt finns goda anslutningsmöjligheter samt ett bekvämt och rejält tangentbord.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Pc world

“Did well in our benchmark”

Pc world anser att Toshiba Satellite A200 gör bra ifrån sig i prestandatesterna. Vanliga arbetsuppgifter är inga problem men vid spel går det långsammare. I krävande batteritest klarar den 97 minuter, vilket enligt testaren är fullt godkänd. Genomtänkt tangentbord som är bekväm att använda. Även skärmen får beröm för bra skärpa och kontrast samt goda betraktningsvinklar. Versionen som testas har Intel Core 2 Duo processor på 1,73 gigahertz och 2 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Toshiba Satellite A200 är en bärbar dator som bland annat kan fås med Intel Pentium Dual Core processor på 1,73 gigahertz. Arbetsminnet är 1024 megabyte och hårddisken 120 gigabyte. Skärmen är 15,4 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkortet är ett Intel GMA 950. I utrustning finns fyra usb, dvd-brännare, kortläsare och firewire. Måtten är 362(h)x268(d)x34-40(h) mm och vikt från 2,5 kg.

Tillverkare: Toshiba