Sök
Panasonic Toughbook T1

Panasonic Toughbook T1

Tuff och trotsig

2003-03-14

Panasonic Toughbook T1 är en portabel dator som enligt testarna uppfyller de krav en mobil professionell användare kan förväntas ställa.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "En dröm för den som reser"
Cnet 7,7/10 "Both light and strong enough"
PC World 3,5/5 "Good-performing, lightweight"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att datorns storlek är så liten det går. Bildskärmen är ändå väl tilltagen men tangentbordet kanske lider av storleken. Batterilängden är överraskande bra och datorn har överhuvudtaget goda prestanda vilket gör att den passar bra för mobila användare. Skärmens prestanda är mycket bra men en testare påpekar att datorn har problem med betraktningsvinkeln i vertikal ledd.

M3

"En dröm för den som reser"

M3 anser att datorn känns robust och uppmärksammar att den skall klara fall på upp till 30 cm. Storleksmässigt menar man att det inte kan bli mycket bättre. Datorn är mycket liten och portabel, en nackdel är att tangentbordet blir väl litet. Tangenterna är bra i storleken men slaglängden är mycket kort och man kan inte vila handlovarna på något vilket gör det obekvämt att skriva. Skärmen är behaglig med bra skärpa och färgåtergivning. Bristen ligger i betraktningsvinkeln vertikalt. Man kan bara luta skärmen mycket litet för att undvika förvrängd bild. Batterilängden under maximal belastning varade nästan 3 timmar, ett mycket bra resultat.

Källa: M3 nr 1 2003
Till Cnets hemsida
Till PC Worlds hemsida

Cnet

"Both light and strong enough"

Cnet menar att för en så liten dator är tolvtumsskärmen stor. Tangentbordet upplevs som OK med några tangenter som är väl små. Testaren noterar att de två musknapparna och den cirkulära touchpaden är täckta av en silverfilm som med stor sannolikhet kommer att spricka med tiden. Priset är en aning högt men de tillbehör som medföljer är väl värda pengarna. Levnadslängden på batteriet är fantastisk och prestandan i huvudsak utmärkt. Datorn är väl anpassad för de krav en mobil användare kan tänkas ställa.

PC World

"Good-performing, lightweight"

PC World testar Panasonic Toughbook T1 tillsammans med Sharp Actius PC-UM32W. T1 anses vara välbyggd och mycket behaglig att bära med sig. Att utföra basoperationer är inga som helst problem då T1 är riktigt kraftfull. Testaren tycker att båda tillverkarna har lyckats göra klart godkända tangentbord med tanke på storleken. Men i jämförelse med Sharp drar Panasonic det korta strået eftersom Sharps dator har fler tillbehör och funktioner samt får betyget 4 av 5.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Panasonic Toughbook T1 väger 1,07 kg inklusive batteri och har måtten 268(B)x26(Hfram)x39(Hbak)x210(D) mm. 12,1 tums LCD-skärm med upplösning på 1024x768 pixlar. Arbetsminnet är 256 MB (maximalt 512) och hårddisken är på 40 GB. Maskinen har en Intel PIII processor på 866 mhz, grafikkort Intel FW82830 MG och chassi i magnesiumlegering. Integrerade högtalare och Windows XP Pro. Befintliga anslutningar är bl.a. 2 USB 2.0 och Extern VGA MiniD-sub 15-pin, PC kort typ I eller II samt Secure Digital kortplats. Litiumjonbatteri som klarar upp till 5 timmar. Datorn har tre års garanti.

Modell: Panasonic Toughbook T1