Sök
Lenovo Thinkpad X200

Lenovo Thinkpad X200

En kraftfull arbetsdator

2008-08-22

Om du är på jakt efter en jobbdator som är ultraportabel, uthållig, säker och prisvärd då bör du ta en närmare titt på Lenovo Thinkpad X200.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop Magazine 4/5 “Excellent lightweight notebook”
Pc Magazine 4/5 “Terrific business ultraportable”
Notebook Review - “Powerful performance”

Vad tycker testarna?

Datorn är en ultraportabel Thinkpad som passar sig bäst för den affärsresande mannen och -kvinnan. Den innehar de viktigaste egenskaperna så som god säkerhet, hållbarhet och långlivat batteri. Det finns också snygga inslag i designen så som webbkamera och avläsare för fingeravtryck. Avsaknaden av optisk enhet samt en liten skärm är bagateller på minussidan tycker testarna som menar att denna prisvärda laptop är suverän.

Laptop Magazine

“Excellent lightweight notebook”

Lenovo X200Laptop Magazine menar att Lenovo Thinkpad X200 kommer som ett tacksamt alternativ till den dyrare X300, men X200 går inte av för hackor även om den saknar optisk enhet. Designen är utomordentligt praktisk med ett skönt tangentbord. Datorn är en lättviktare med en något mindre skärm en sin släkting X300 men den presterar bra. Datorn är försedd med alla väsentligheter som kan behövas för arbetet så som säkerhet, hållbarhet och långvarigt batteri. För den som kan nöja sig med en mindre skärm och struntar i optisk enhet är detta en ultraportabel Thinkpad av bästa sort menar Laptop.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pc Magazine

“Terrific business ultraportable”

Pc Magazine gillar X200 starkt och drar många paralleller till X300. Även om de inte tror att den kommer att övertriumfera X300 så innehåller den egenskaper som gör datorn till ett fantastisk ultraportabelt affärsverktyg. Dessutom är den billigare än sin släkting. Snygga inslag på datorn är webbkameran och avläsaren för fingeravtryck men de mest iögonfallande funktionerna är de trådlösa alternativen. Det enda Pc Magazine saknar är en optisk enhet men de påpekar att man via tillverkaren kan köpa till en sådan om det är önskvärt.

Källa: www.pcmag.com (US)

Notebook Review

“Powerful performance”

Notebook Review anser att Lenovo Thinkpad X200 är en värdig efterträdare till X61. Batteritiden är riktigt bra och datorn är både tyst och sval. Den lär med sin kraft klara av de mest krävande användarna tack vare sin uthållighet. Det är synd att den saknar optisk enhet och en del kommer nog att störa sig på att den inte är försedd med touch pad. Utseendet är inte vidare uppseendeväckande. Överlag är det en bra dator och ett steg framåt i utvecklingen av X-serien. Testaren menar avslutningsvis att utvecklarna har gjort ett gediget jobb med datorn.

Källa: www.notebookreview.com

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Skärmen är 12 tum stor och har 1280x800 pixlars upplösning. Processorn är av typen Intel Core 2 Duo och finns i varianterna 2,26 GHz och 2,40 GHz. Även hårddisken finns i olika varianter där 80 gigabyte är det minsta och 320 är det största. Maximalt internminne är 4 gigabyte. Bland funktionerna finns wimax, wwan, gps, wifi, uwb och bluetooth. Det går att välja dvd eller blu-ray-spelare som tillval, men dessa finns inte med i standarddatorn. Grafiken sköts av ett integrerat Intel x4500 hd-kort. Den inbyggda kameran har 1,3 megapixel. Batterivarianterna är 4, 6 och 9-cells där den lägsta batteritiden är 3,3 timmar respektive den högsta på 9,8 timmar. Datorn väger 1,35 kg och mäter 295x210x20,7-35,3 mm. Priset är en uppskattning, baserat på riktpriset 1200 dollar.

Tillverkare: Lenovo