Sök
Lenovo Thinkpad T60

Lenovo Thinkpad T60

Välbyggd med utmärkt batteritid

2006-06-12

Detta är enligt testarna en välbyggd bärbar dator med Intel Core Duo-processor som främst är avsedd för företagsanvändare. Den har bland annat hög prestanda och utmärkt batteritid.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 66/100 “Strålande drifttid”
PC Magazine 4,5/5 “The ultimate boardroom companion”
Cnet 7,8/10 “Top-shelf performance”

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är detta en robust dator med hög prestanda, imponerande batteritid och gott om nätverksanslutningar. Tangentbordet får också mycket beröm. Även ur säkerhetssynpunkt klarar sig datorn bra och är utrustad med bland annat fingeravtrycksläsare. Datorn är främst avsedd för företagsanvändare vilket förklarar de begränsade egenskaperna för multimedia. Men testarnas huvudsakliga invändning mot Thinkpad T60 är det höga priset.

Mikrodatorn

“Strålande drifttid”

Lenovo Thinkpad T60 ståendeMikrodatorn har testat sex bärbara datorer med dubbla processorkärnor. Utöver Lenovo Thinkpad T60 testades även Acer Travelmate 4212 WLMi, Dell Latitude D820, Sony Vaio SZ1, Toshiba Tecra M5 och Fujitsu Siemens Lifebook S7110. Lenovo Thinkpad T60 utsågs till testvinnare, främst på grund av den utmärkta batteritiden, men även tack vare hög prestanda och gedigen konstruktion. Testaren skriver att batteritiden på fem timmar och 40 minuter är i världsklass och överlägset bättre än övriga testdeltagares. På pluskontot finns även de välplacerade anslutningarna och det robusta tangentbordet. Att datorn har utrustats med bland annat fingeravtrycksläsare för ökad säkerhet är också uppskattat. Minus för bristfällig hantering av 3d-grafik och det höga priset. Datorn som testades hade en processor på 1,83 GHz och arbetsminnet 512 MB.

Källa: Mikrodatorn (SE), nr 7 2006

PC Magazine

“The ultimate boardroom companion”

PC Magazine menar att detta är den ultimata medhjälparen i styrelserummet. Prestandan har ökat avsevärt jämfört med föregångarna, vilket beror på den senaste Intel Core Duo-teknologin. Dessutom är datorn utrustad med avancerad trådlös teknik som i princip möjliggör tillgång till bredband var du än befinner dig. Designen påminner i mångt och mycket om tidigare modeller i serien och rent konstruktionsmässigt känns datorn mycket robust och stryktålig. Tangentbordet är förvisso aningen stelare än på föregående modeller, men är ändå det bästa på marknaden. Den förhållandevis tunga datorn är utrustad med tre usb-portar men saknar firewire och minneskortläsare. Batteritiden på dryga fem timmar imponerar. Versionen som testades var utrustad med en processor på 2,0 GHz och 1 GB i arbetsminne.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cnet

“Top-shelf performance”

Lenovo Thinkpad T60 med bildCnet är också mycket nöjda med Thinkpad T60. Den är robust, väldesignad och erbjuder en prestanda av högsta kvalitet. Vidare är den fullspäckad med olika funktioner och anslutningar. Den saknar förvisso en del standardportar, men däremot är den i det närmaste heltäckande när det kommer till nätverksanslutningar. Konfigurationsmöjligheterna är många och de fördelaktiga garantivillkoren är ytterligare ett plus, liksom den rejäla säkerhetsutrustningen. Batteritiden på nästan sex timmar får också beröm, precis som tangentbordet och skärmen. Testaren menar att datorn i första hand är riktad till affärsmän och större företag, vilket är anledningen till att multimedietillbehören är få. Thinkpad T60 är relativt tung, men detta betraktas inte som något större problem. Högtalarna levererar ett klart men klent ljud. Den stora nackdelen är det höga priset. Den testade versionen hade en processor på 2,0 GHz och arbetsminne på 1 GB.

Källa: Till Cnet (US)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad T60 är en bärbar dator som finns i ett antal olika utföranden. Samtliga rymmer en Intel Core Duo-processor med hastighet från 1,6 GHz till 2,0 GHz. Arbetsminnet är på 512 mb, men kan byggas ut till maximalt 4 GB. Beroende på val av konfiguration är hårddisken 60, 80 eller 100 GB. Skärmstorleken är 14,1 eller 15 tum. Upplösningen är från 1024x768 pixlar upp till 1600x1200 pixlar, beroende på val av skärm. Som optisk läsare finns antingen cd-rw/dvd eller dvd-brännare. Grafikkortet varierar beroende på konfiguration, vanligast är Intel GMA 950 medan värstingversionen har ett ATI Mobility FireGL V5200 med 256 MB i minne. Anslutningar är bland annat tre usb, bluetooth, infraröd, ethernet och wifi. Batteritiden är maximalt knappt sex timmar. Tre års garanti. Måtten är antingen 311(b)x25,4(h)x255(d) mm eller 329(b)x31(h)x268(d) och vikten från 2,3 kg.