Sök
Lenovo Thinkpad SL510

Lenovo Thinkpad SL510

Bekvämare blir det inte

2010-05-10

Godkänd prestanda men framförallt ett utmärkt tangentbord utmärker Lenovo Thinkpad SL510. Trots att skärmen inte håller lika hög nivå är datorn prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 3,5/5 ”The Lenovo ThinkPad SL510 is a solid notebook for business users”
Computer shopper 8,2/10 ”Superior keyboard”
PC advisor 4/5 ”Overall, the ThinkPad SL510 is a solid Windows 7 machine”

Vad tycker testarna?

Lenovo Thinkpad SL510 har visserligen likheter med tidigare modeller i Thinkpad-serien men konstruktionen och designen får både ris och ros. Det råder dock inte oenighet om att tangentbordet är utmärkt och är så nära perfekt man kan komma. Prestandamässigt ligger den över medel när det gäller klassen men detta gäller inte grafikkortet. På det stora hela en stabil och prisvärd dator.

Laptop

”The Lenovo ThinkPad SL510 is a solid notebook for business users”

Laptop skriver att Lenovo Thinkpad SL510 designmässigt visserligen har det familjära Thinkpad-utseendet men att den känns lite väl klumpig i sin konstruktion. Dessutom delas det ut minus för att usb-portarna sitter lite för tätt. Tangentbordet får mycket beröm och sägs vara mycket bekvämt att skriva på. Även styrplattan får beröm av testaren. Skärmen anses ha en del problem med färgerna och har dålig betraktningsvinkel. När det gäller prestandan arbetar datorn utan några större problem och får också över snittet i prestandatesterna. Högt prisvärde.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Computer shopper

”Superior keyboard”

ThinkPad_1
Enligt Computer shopper är Lenovo ThinkPad SL510 designmässigt inte alls särskilt spännande och den känns ganska plastig i sin konstruktion. Tangentbordet får mycket beröm och är otroligt bekvämt att skriva på. Skärmen är stor och ljus men får kritik för att den har begränsad betraktningsvinkel. Prestandamässigt visar testerna att den ligger över medel vid en jämförelse med konkurrenterna. Grafikkortet har dock inte lika bra prestanda. Batteritiden får godkänt. På det stora en mycket prisvärd dator med ett utmärkt tangentbord.

Källa: www.computershopper.com (US)

PC advisor

”Overall, the ThinkPad SL510 is a solid Windows 7 machine”

PC Advisor är av uppfattningen att Lenovo Thinkpad SL510 inte kommer att överraska de som någon gång tidigare testat en Thinkpad. Designmässigt delas det ut plus för att den är väldigt lätt samtidigt som den känns robust. Tangentbordet är fantastiskt skönt att skriva på och har gott om utrymme mellan tangenterna. När det gäller prestandan menar testaren att den är relativt snabb och att batteriets livslängd ligger lite över medel för den här typen av datorer.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Typ: Bärbar dator Processor: Intel Core 2 Duo med 2,1 gigahertz Bildskärm: 15,6 tum och upplösning 1366x768 pixlar Arbetsminne (installerat/maximalt): 2gb /8gb Hårddisk: 250 gigabyte Grafik: Intel GMA 4500MHD Anslutningar: Hdmi, 3x usb, ethernet, wlan, bluetooth, kortläsare Övrigt: Dvd-brännare Tillval: Webbkamera, högtalare Mått: 387(b)x247(d)x32(h) mm Vikt: 2,3 kg