Sök
Lenovo 3000 N100

Lenovo 3000 N100

Överraskande många möjligheter

2006-10-03

En välutrustad och stabil bärbar dator som enligt testarna passar utmärkt för såväl den budgetmedvetne hemanvändaren som det lilla företaget.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop magazine 3/5 ”Good deal for budget-conscience”
PC Pro 5/6 ”Surprising number of features”
PC Magazine 4/5 ”Sleek-looking"
Cnet 6,7/10 ”Address the needs of small-business customers”
Trusted reviews 8/10 ”Good performer”

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt ense om att Lenovo 3000 N100 är ett bra köp. Med tanke på priset imponerar anslutningsmöjligheterna och den höga kvaliteten på ingående komponenter. Datorn har genomtänkt design och är välbyggd. Tangentbordet kommer inte upp till samma höga klass som hos Thinkpad men får ändå klart godkänt. För de fleta normalanvändare räcker prestandan till gott och väl.

Laptop magazine

”Good deal for budget-conscience”

Lenovo 3000 N100, här utrustad med Core Duo-processor på 1,66 GHz, 512 megabyte arbetsminne och 80 gigabyte hårddisk, är enligt Laptop Magazine ett bra köp för budgetmedvetna konsumenter. Skärmen på 15,4 tum med upplösningen 1280x800 pixlar har bra betraktningsvinklar och klarar av vanliga göromål utan större problem. Detta är inget val för spel eller 3D-applikationer. Är man i behov av mer prestanda så får man titta på dyrare versioner. Datorn har genomtänkt design och har ett tangentbord som är bekvämt att använda. Högtalarna är okej men är inget man lyssnar på musik med.

Källa: www.laptopmag.com (US)

PC Pro

”Surprising number of features”

Pc pro anser att Lenovo 3000 N100 har trevlig design och är välbyggd. Tangentbordet känns stabilt och är bekvämt att arbeta med. Skärmen är okej men är inte på samma nivå som övriga delar. Testaren är positivt överraskad av alla anslutningar som datorn är utrustad med. Prestandan är inte på samma nivå som datorer med dubbelkärnade processorer men är fullt tillräcklig för de flesta normalanvändare. Batteriet håller i 3 timmar och 10 minuter vilket är godkänt. Med tanke på det priset är N100 ett riktigt kap. Versionen som testas är utrustad med Intel Core Solo-procesor på 1,66 GHz och 80 gigabyte hårddisk.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

PC Magazine

”Sleek-looking"

Pc magazine har testat en version av N100 med Core Duo-processor på 1,67 GHz, 512 megabyte och 100 gigabyte hårddisk. Datorn ger enligt testararen god prestanda för pengarna. Widescreenskärmen får mycket beröm och anses passa väl till fotoarbete, video och multimedia. Tangentbordet når inte riktigt samma höga klass som den hos Thinkpad, som dock anses ha det bästa tangenbordet på marknaden. Batteritiden är genomsnittlig med 2 timmar och 44 minuter.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

”Address the needs of small-business customers”

Cnet har testat en version utrustad med Intel Core Duo-processor på 1,83 GHz, arbetsminne 512 megabyte och hårddisk på 80 gigabyte. Lenovo 3000 N100 är utrustad med högkvalitativa komponenter och en hel del anslutningar. Prestandan är också bra. Tangentbordet är något mindre än hos många av konkurrenterna men anses vara bekväm att arbeta med. Skärmen får beröm för bland annat upplösningen. Minus för medioker batteritid riktigt dåliga högtalare. Med tanke på priset får man enligt testaren mycket dator för pengarna.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted reviews

”Good performer”

Enligt Trusted reviews är denna dator välbyggd och prisvärd. Skärmen är tillräcklig för de flesta. Testaren har här tittat på en variant med skärmupplösningen 1280x800 pixlar, Pentium M-processor på 1,66 GHz, 1 gigabyte arbetsminne och 80 gigabyte hårddisk. Anslutningarna är väl markerade vilket underlättar användandet. Plus för fingeravtryckläsaren som är inbyggd i datorn. Styrplattan och tangentbordet fungerar mycket bra och är en fröjd att använda under längre perioder. Prestandan är också helt okej, det påpekas dock att hårddisken är lite långsam. Batteritiden får med sina 162 minuter godkänt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Lenovo 3000 N100 är en bärbardator med bland annat Intel Core Duo-processor upp till 2,0 GHz. Arbetsminnet är upp till 1 GHz (kan uppgraderas till 2,0 gigabyte). Hårddisken är upp till 100 gigabyte. Skärmen är på 15,4 tum och finns med upplösningen 1680x1050 pixlar. I anslutningsväg finns ethernet, wlan, bluetooth, firewire, fyra stycken usb-portar, kortläsare, dvd-brännare, s-video med mera. Batterierna skall räcka i 2,2 timmar. Måtten är 360(b)x267(d)x39(h) mm och vikten 2,9 kg.

Tillverkare: Lenovo