Sök
Hp Probook 4310s

Hp Probook 4310s

En bra kompromiss

2009-11-20

HP Probook 4310s är inte den smidigaste eller lättaste datorn, men den har ett attraktivt pris. Passar bra på kontoret och i hemmet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc authority 5/6 "An affordable business notebook"
Laptop 4/5 "Offers strong performance"
Computer shopper 8,2/10 "This machine has a lot going for it"
Pc magazine 3,5/5 "A nice mix of business and consumer features"

Vad tycker testarna?

Designen hos HP Probook 4310s är flera testare inte helt nöjda med. Den är för tung och klumpig. Åsikterna om prestandan är delad men alla ger den åtminstone godkänt. Den matta skärmen är bekväm att använda och får bra omdömen. Detsamma gäller tangentbordet. Betraktningsvinklarna är dock inte de bästa. De flesta klagar också på batteriets kapacitet.

Pc authority

"An affordable business notebook"

Pc authority noterar att HP Probook 4310s inte riktigt är den blandning av arbets- och hemmadator som den utgör sig för att vara, men att den ändå har en hel del att erbjuda. Den matta skärmen är en njutning att använda, bland annat på grund av upplösningen och skärpan som gör långt användande bekvämt. Den stora nackdelen är batteriet som endast räcker i 83 minuter under intensivt arbete. En annan nackdel är designen, som i och för sig är modern, men 4310s har för mycket tegelsten över sig.

Källa: www.pcauthority.com.au (AU)

Laptop

"Offers strong performance"

Laptop menar att HP Probook 4310s har lägre pris än sina konkurrenter trots attraktivt utseende och prestanda. Tangentbordet får ett extra poäng för att det är spillsäkert men testaren tycker den ger efter väl mycket och förvånas över att nummerdelen saknas. När man ser på skärmen från olika vinklar försämras färgerna. Processorn klarar flera uppgifter samtidigt utan större problem och får också höga poäng. Fyrcellsbatteriet klarade drygt 4 timmar, vilket är precis under medel i klassen.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Computer shopper

"This machine has a lot going for it"

Computer shopper tycker att HP Probook 4310s presterar bra som arbetsdator, har en tilltalande design och ett bra pris. Den enda nackdelen utseendemässigt är att den är lite väl klumpig. Tangentbordet är bekvämt men pekplattan är mindre än vad den borde vara, enligt testaren. Text återges skarpt med klara färger men det behövs bara en liten vinkling för att färgerna ska ändras när man ser på dvd eller spelar spel. För att vara en budgetprodukt tycker testaren att processorn är bra, däremot gör grafikkortet inte 3D rättvisa. Batteritiden uppmättes till 127 minuter under krävande dvd-test vilket är i enlighet med förväntningarna.

Källa: www.computershopper.com (GB)

Pc magazine

"A nice mix of business and consumer features"

Enligt Pc magazine bör man skaffa ett extra batteri till HP Probook 4310s. Designen imponerar inte, den är tung och tjock och drar till sig smuts. Insidan ger ett bättre intryck. Skärmen är bekväm att sitta framför på grund av den matta ytan, tangentbordet fungerar utmärkt att använda och musplattan gör det enkelt att surfa på nätet. Fingeravtrycksläsare och modemjack tillsammans med en snabb hårddisk och bra anslutningsmöjligheter gör den till en bra blandning av affärs- och vardagsmaskin. I jämförelse med några konkurrenter är Probook 4310s billigare men också långsammare även om prestandan ändå får godkänt.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta:

Hp Probook 4310s
Processor: Intel core 2 duo med 2,10 gigahertz
Bildskärm: 13,3 tum, led-bakgrundsbelysning och upplösning 1366x768 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2/8 gigabyte
Hårddisk: 250 gigabyte.
Grafik: Mobile Intel GMA 4500MHD
Anslutningar: Ethernet, 3xusb,hdmi, bluetooth, wifi
Övrigt: Webbkamera, dvd-brännare, batteritid angiven till drygt 4 timmar
Priset avser modellen Probook 4310s (NX574EA)
Mått: 325(b)x228(d)x273(h) mm
Vikt: Från cirka 2 kg.

Tillverkare: HP