Sök
HP Pavilion dv7

HP Pavilion dv7

Trevlig dator med hög ljudkvalitet

2010-07-21

Bra processor, hög ljudkvalitet och klart godkänd batteritid är några fördelar som testarna tar upp med HP Pavilion dv7. Negativt är att skärmen inte klarar av full hd.
Testkälla Betyg Kommentar
Expert reviews 4/5 “HP’s dv7 is a class act”
Smarthouse 3.5/5 "Performs well under most circumstances"
Cnet 3.5/5 "Good enough for plenty of games"
PC magaizine 3.5/5 "For serious media enthusiasts”

Vad tycker testarna?

Processorerna som de olika versionerna av HP Pavilion dv7 har utrustats med gör ingen besviken. Det som testaren har lite olika åsikter är om grafikkortet klarar av riktigt krävande spel eller inte. De flesta tycker också att det är synd att skärmen inte klarar av full hd. Tangentbordet får däremot beröm även om styrplattan inte verkar hålla lika hög standard. Både ljud och batteririd imponerar på testarna. Något hög vikt.

Expert reviews

“HP’s dv7 is a class act”

HPdv7_1
Expert reviews är imponerade av HP Pavilion dv7 (version 3020ea testas). Processorn är väldigt snabb och får med beröm godkänt. Skärmen klarar inte av full hd och vita färger får en något blå ton. Grafikkortet klarar inte heller av de senaste 3D-spelen utan att sänka detaljinställningarna. Mindre grafikintensiva spel och äldre spel fungerar dock helt okej. Testaren uppskattar hdmi men saknar digital ljudutgång. Datorns inbyggda högtalare gav klart ljud med djup bas. Dock aningen vek i styrka. Tangentbordet är bekvämt och styrplattan har överraskade bra respons. Vikten är något för hög medan batteritiden får klart godkänd.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

Smarthouse

"Performs well under most circumstances"

HPdv7_2
HP Pavilion dv7 (här i en version som heter 3105tx) överraskar Smarthouse positivt. Skärmen är väl tilltagen men det är synd att den inte klarar full hd. Den högglansiga designen är snygg, men fingeravtryck fastnar alldeles för lätt. Smarthouse tycker att tangentbordet är genomtänkt och har bra respons. Styrplattan är dock aningen för stor. Datorn är välutrustad när det gäller anslutningar. Vikten är förvisso något hög men det kompenseras av kraftfull prestanda.

Källa: www.smarthouse.com.au (AU)

Cnet

"Good enough for plenty of games"

HPdv7_3
Enligt Cnet har HP Pavilion dv7 (versionen 3085dx har testats) en design som påminner en hel del om tidigare modeller från tillverkaren. Tangentbordet är bra utformat och är bekvämt att använda. Styrplattan faller inte riktigt testaren i smaken men förstör inte helhetsintrycket. De inbyggda högtalarna avger ljud som enligt testaren är bland det bästa som hörts från en bärbar dator. Processorn är riktigt bra men grafikkortet håller inte riktigt för de mest krävande spelen. Skärmen är helt okej men full hd saknas.

Källa: www.cnet.com (US)

PC magaizine

"For serious media enthusiasts”

PC magazine tycker att HP Pavilion dv7 (versionen 3180us har testats) är en gedigen maskin som kan utmana den stationära datorn. Skärmen hanterar spel och film riktigt bra, lite synd dock att upplösningen inte är snäppet högre. Ljudet med inbyggd subwoofer håller hög klass för att komma från en bärbar dator. Processorns prestandan imponerar, vilket även batteritiden gör. Grafikkortet klarar av att hantera 3d-spel. En dator som enligt testaren passar bra för spelentusiaster och professionella.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel core i5, 2,26 gigahertz Bildskärm: 17,3 tum, upplösning 1600x900 pixlar Arbetsminne (installerat/maximalt): 4/8 gigabyte Hårddisk: 500 gigabyte Grafik: Nvidia GeForce GT 230M Anslutningar: Ethernet, wifi, kortläsare, 4x usb, hdmi Övrigt: Dvd-brännare Mått: 413(b)x277(d)x35-43(h) mm Vikt: 3,5 kg Ytterligare info: Priset avser version med specifikation enligt ovan