Sök
HP Compaq 6710b

HP Compaq 6710b

Prisvärd med fullgod prestanda

2008-01-09

En välbyggd arbetshäst med ett attraktivt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 "Good usability and strength, but not the most portable"
Pc world 3,5/5 "It's a good value"
Pc pro 5/6 "Despite its flaws, this is a good system with stunning looks"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar den välbyggda HP Compaq 6910b. Prestandan räcker till för dem flesta och skärmen får klart godkänd, även om den kan upplevas som lite mörk. Batteritiden är över medel. Den anses vara relativt smidig men en testare tycker inte att det räcker för dem som har riktigt höga krav på portabilitet. Det som främst lyfts fram i övrigt är det bekväma tangentbordet och prisvärdheten.

What laptop

"Good usability and strength, but not the most portable"

What laptop har gjort ett jämförande test där förutom HP Compaq 6910b även datorer från Asus, Dell, Fujitsu Siemens, Lenovo och Sony medverkar. HP Compaqs chassi känns rejält, stöttåligt och robust enligt testaren. Skärmen fungerar bra även vid utomhusbruk. Tangentbordet är stort och bekvämt. Prestandan är bra och de flesta uppgifter utförs utan större fördröjning. Har man inte höga krav på portabilitet så är denna dator enligt testaren ett intressant alternativ. Vinnare i testet blir Asus U6.

Källa: What laptop (GB) nr 105 December 2007

Pc world

"It's a good value"

Pc world tycker att HP Compaq 6910b har ett avskalat utseende och ger ett gediget intryck. Den verkar kunna tåla lite tuffare tag. Den är främst avsedd för affärsanvändaren. Prestandan räcker till för de flesta sysslor men det finns kraftfullare altarnativ. Skärmen får bra kritik, men den kunde ha varit ljusare. Batteritiden är över medel i jämförelse med konkurrenterna. Söker man en prisvärd dator så är detta ett klart intressant alternativ. Testdatorn är utrustad med en processor på 1,8 gigahertz.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Pc pro

"Despite its flaws, this is a good system with stunning looks"

Pc pro gillar HP Compaq 6710b tack vare att den är smidig och välbyggd. Den har också riktigt bra batteritid som gör att den anses ha hög portabilitet. Skärmen får klart godkänt även om den i jämförelse med konkurrenterna är aningen mörk. Det stora tangentbordet anses mycket bekväm att använda och får mycket beröm av testaren. Versionen som testas är utrustad med en processor på 2,2 gigahertz.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: HP Compaq 6710b är en bärbar dator som bland annat finns med Intel Core 2 Duo processor på 2,0 gigahertz, arbetsminne på 1024 megabyte (maximalt 4 gigabyte) och 120 gigabyte hårddisk. Skärmen är 15,4 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Det finns fyra usb, firewire, dvd-brännare, grafikkortet Intel GMA X3100. Mått 34(b)x357(d)x265(h) mm och vikt från 2,6 kg.

Tillverkare: HP