Sök
Fujitsu Siemens Lifebook S2110

Fujitsu Siemens Lifebook S2110

Välbyggd resenär

2006-06-19

Med en vikt under 2 kg och batteritid på knappt fyra timmar är Fujitsu Lifebook S2110 ett bra alternativ för dem som reser mycket i arbetet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 4/5 "Colori brillante, luminosità ineccepibile."
Cnet 7,2/10 "Erstes Business-notebook mit dem AMD-Processor."
It reviews - "Excellent build quality."
What Laptop 8/10 "A good all-rounder"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är nöjda med det lätta formatet och långa batteritiden som gör S2110 till ett intressant alternativ för dem som reser mycket i tjänsten. För spel räcker inte det integrerade grafikkortet till. Skärmen och dess upplösning räcker till för de uppgifter datorn är avsedd för, Tangentbordet får en del beröm av testarna som även anser att Fujitsu Siemens är välbyggd. När det gäller AMD-processor så anser alla testare att den räcker till för kontorsbruk men att det finns kraftfullare datorer.

Pc world

"Colori brillante, luminosità ineccepibile."

Pc world uppmäter en batteritid på 3,5 timmar. Skärmen får mycket beröm för sin färgåtergivning och skärpa. Anslutningsmöjligheterna är också klart godkända, att föra över material från digitalkameror, mobiltelefoner eller handdatorer är inga problem. Plus också för att tillverkaren får plats med en dvd-brännare i det kompakta formatet. Däremot avråder testaren från att försöka spela alltför avancerade spel då det integrerade grafikkortet inte räcker till.

Källa: Till Pc world (IT)

Cnet

"Erstes Business-notebook mit dem AMD-Processor."

Cnet gillar förvisso designen hos Fujitsu Siemens Lifebook S2110 men är inte lika förtjust över att alla uttag och portar sitter på maskinens baksida. Att fläktarna går hela tiden och dessutom är ganska ljudliga är också negativt. Testaren är dock nöjd med anslutningsmöjligheterna och anser att skärmen och dess upplösning räcker till det som den är avsedd för, nämligen kontorsbruk. Vid prestandatestet kommer man fram till att AMD-processorn är minst lika snabb som de billigare Intel Duo Core processorerna, däremot når den inte de mer kraftfulla dubbelkärnade Intel-processorerna.

Källa: Till Cnet (DE)

It reviews

"Excellent build quality."

It reviews börjar med att konstatera att den låga vikten och de relativt kompakta måtten gör Fujitsu Siemens Lifebook S2110 till en mycket portabel dator. Testaren anser att AMD-processorn gör det den ska, men inte så mycket mer. Styrkan med den aktuella modellen är batteritiden och den välbyggda konstruktionen. Även tangentbordet får mycket beröm. Testaren är lite kritisk till placeringen av usb-portarna som kunde ha varit bättre. Detta är enligt testaren en dator avsedd för kontorsbruk och är således inget alternativ för de som främst vill spela.

Källa: Till It reviews (GB)

What Laptop

"A good all-rounder"

What laptop har tittat på sex bärbara datorer. Till testvinnare utses Sony VAIO VGN-SZ1XP men produkterna är jämna. Alla utom en fick samma slutpoäng. Testaren ser Lifebook S2110 som en arbetsmaskin och som sådan är den helt klart godkänd. Det är stadig och kraftigt byggd med ett utmärkt tangentbord. Skärmens prestanda räcker gott och väl till för affärspresentationer eller att titta på filmer. Det är testets enda dator med en AMD-processor, och man konstaterar att den hävdar sig bra mot de övriga som är utrustade med processorer från Intel. Arbetsminnet är av den äldre typen som är lite långsammare än dagens mer moderna variant. Det är en bra allround dator men saknar enligt testaren det lilla extra.

Källa: What laptop (GB), juni 2006

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook S2110 är en bärbar dator med en AMD Turion 64-processor på 1,8 eller 2,0 GHz. Skärmen är på 13,3 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar. Arbetsminnet är på 512 MB, kan uppgraderas till 2 GB. Hårddisken är 60 eller 100 GB. Batteritiden är angiven till 3 timmar och 50 minuter. I utrustningsväg finns tre usb-portar, firewire, kortplats (sd/ms) samt ethernet och wlan. Dvd-brännare ingår. Grafikkortet är ett ATI Mobility Radeon Xpress 200M med 128 MB i delat minne. Måtten är 293(b)x236(d)x31,5(h) mm och vikten cirka 1,64 kg.