Sök
Fujitsu Siemens Lifebook P8020

Fujitsu Siemens Lifebook P8020

Ultraportabel med lockande design

2009-08-27

Med sin läckra design och sin tilltagna prislapp kan man tro att detta är något utöver det vanliga, men i själva verket handlar det om en dator för normalanvändaren på resande fot.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Impressive looks and usability"
Reg Hardware 65/100 "A good first impression"
Allt om Pc 58/100 "Bra som resesällskap"
Pc för alla 8/10 "En utmärkt lättviktsdator"

Vad tycker testarna?

Testarna är till största delen överens om att den här datorn har läcker design och är perfekt som resedator, tack vare sin nätta storlek och låga vikt. Däremot kunde grafiken på datorn vara bättre, liksom att tangentbordet är litet. Skärmen är vid många tillfällen också lite för reflekterande, vilket stör ungefär lika mycket som den höga prislappen. Sammanfattningsvis en okej dator för normalt kontorsarbete då den är snabb och enkel att använda, men i övrigt är den inte allt man kan önska utifrån prislappen.

Cnet

"Impressive looks and usability"

Med en alltför hög prislapp och dålig grafik är detta inte en av de bästa i sin klass. Designen imponerar, datorn är supersnygg och batteritiden är bra, men det väger inte upp nackdelarna. Musplattan saknar scroll vilket är synd då många har vant sig vid detta. Den mest positiva aspekten är att P8020 är riktigt portabel och enkel att hantera, vilket gör att man gärna bär med sig den. Dock är den inte riktigt värd sitt pris på det stora hela, menar Cnet.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Reg Hardware

"A good first impression"

Reg Hardware menar att denna dator har ett utseende som lockar och en storlek som är perfekt för att bära den med sig, i kategorin lagom. Batteritiden är också ganska imponerande, men här tar fördelarna slut. Tangentbordet är för litet och grafiken inte tillräckligt bra för prislappen. Ljudet är också mycket dåligt och mer än 50% volym är knappt lyssningsbart. Det går dock inte att förneka att format och vikt gör att priset ändå känns någorlunda okej.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Allt om Pc

"Bra som resesällskap"

Den som söker en skaplig dator till resorna och som vill ha många anslutningsmöjligheter bör ta en extra titt på P8020. Eftersom den är ultraportabel och inte väger särskilt mycket är den ett bra resealternativ. Tangentbordet är litet och skärmen kan i vissa vinklar vara reflekterande men presterar i övrigt bra. Däremot bör man inte spela avancerade spel eller ställa för höga krav på grafiken. Kort och gott en bra resedator, även om priset är för högt för en sådan tycker Allt om Pc.

Källa: Allt om Pc (SE) Nr 4 2009

Pc för alla

"En utmärkt lättviktsdator"

I den jämförelse Pc för alla gjort mellan denna dator och 6 andra ultralätta visar sig Fujitsu Siemes Lifebook P8020 ha bra batteritid och lägst vikt, trots att den är tjockast. Tyvärr känns datorn väldigt plastig. Den fungerar bra vid vanligt kontorsarbete och skärmen har bra ljusstyrka även om den inte är optimal att jobba med i solljus. Hade datorn innehållit en bättre processor hade den varit mycket imponerande. Samsung X360 vinner testet men Fujitsu Siemens Lifebook P8020 får tillsammans med modeller från Apple, HP och Toshiba utmärkelsen "Bra val" av PC för alla.

Källa: Pc för alla (SE) Nr 3 2009

Cirkapris: 18500 kronor

Produktfakta:

Fujitsu Siemens Lifebook P8020
Bildskärm: 12,1 tum, 1920x1200 pixel
Processor: Intel Core 2 Duo, 1,4 GHz
Internminne (Installerat/Maximalt): 2/8 GB
Lagringsutrymme: 160 GB Hårddisk
Bildskärm: 12,1 tum, 1280x800 pixlar, LED-bakgrundsbelysning
Drifttid: Maximalt 6 timmar
Mått: 280x210x37 mm
Vikt: 1,3 kg
Övrigt: WLAN, 3G (UMTS), webbkamera, spillsäkert tangentbord, gigabit ethernet

Tillverkare: Fujitsu Siemens