Sök
Fujitsu Siemens Esprimo D9500

Fujitsu Siemens Esprimo D9500

Presterar utan att övertyga

2008-03-13

Esprimo D9500 från Fujitsu Siemens är ett helt okej val för hemmabruk. Så länge man inte tänkt spela eller pyssla med multimedia, för då finns det bättre alternativ.
Testkälla Kommentar
It reviews "Not priced badly"
Chip "Sehr schnell"
What laptop "Limited features"

Vad tycker testarna?

De anslutningar som skall finnas gör det också hos Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500 men inte mer. Tangentbordet är skapligt utformat och skärmen får godkänt. Den senare har dock vissa skavanker, bland annat kunde färgerna ha blivit bättre och kontrasten högre. Processorn är förvisso ganska kraftfull men datorn hanterar inte multimedia och spel speciellt bra. Hyfsad batteritid.

It reviews

"Not priced badly"

It reviews påpekar att tangentbordet hos Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500 inte är översållat med kortknappar. Designen är överhuvudtaget stilren utan några extravaganser. Testaren tycker inte att datorn imponerar som multimediemaskin, skärmen är klar och tydlig men färgåtergivningen lämnar mer att önska och ljusstyrkan är inte tillräcklig när omgivande belysning är hög. Grafikkortet är inte heller tillräckligt bra för att klara av de senaste spelen. Anslutningsmöjligheterna får godkänt men det finns bättre.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Chip

"Sehr schnell"

Chip menar att Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500 har en snabb och kompetent processor. Anslutningsmässigt saknas firewire och hdmi eller dvi, men i övrigt har man det man behöver. Det som också saknas är webbkamera. En dator som enligt testaren passar för hemmabruk, man har tillgång till de funktioner man kan tänkas behöva och priset är helt okej med tanke på vad som ingår.

Källa: www.chip.de (DE)

What laptop

"Limited features"

What laptop testar förutom Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500 även Acer Aspire 4920G-302G25Mi, HP Compaq 6510B, Samsung X22, Sony Vaio VGN-FZ21M samt Toshiba Satellite U300-13V. Testvinnare blir Toshiba Satellite U300 medan Esprimo Mobile D9500 hamnar på en sjätte och sista plats. Batteriet räcker i 199 minuter, vilket är klart godkänt. Tangentbordet är bra och bekvämt att använda. Skärmen har inte speciellt hög kontrast men några större problem med reflexer noteras inte. 3D-prestandan är knappast imponerande och firewire saknas. I övrigt är processorn tillräckligt kraftfull och hårddisken väl tilltagen.

Källa: What laptop (GB) mar 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500 är en bärbar dator med bland annat en Intel Core 2 Duo processor på 2,0 gigahertz. Arbetsminnet är 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken 120 gigabyte. Skärmen på 15,4 tum har upplösningen 1440x900 pixlar. Grafikkortet är ett Intel GMA X3100. Datorn kommer med fyra usb, bluetooth, ir och dvd-brännare. Måtten är 360(b)x260(d)x36(h) mm och vikten cirka 2,5 kg.

Tillverkare: Fujitsu Siemens