Sök
Fujitsu Siemens Amilo Si2636

Fujitsu Siemens Amilo Si2636

Snygg och välutrustad

2008-03-25

En relativt kompakt dator som designmässigt sticker ut. Fujitsu Siemens Amilo Si2636 har gott om anslutningar och prestanda som räcker till för normalanvändaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 "Skriker efter uppmärksamhet"
Chip 4/5 "Sehr gut ausgestattet"
Pc pro 5/6 "A long list of features"

Vad tycker testarna?

När det kommer till design så får Fujitsu Siemens Amilo Si2636 goda omdömen. Tyvärr gäller detta inte byggkvaliteten eller användarvänligheten. Prestandan är tillräcklig så länge man inte tänkt använda den till avancerade spel. Plus för att den är välutrustad när det gäller anslutningsmöjligheter och funktioner.

Pc för alla

"Skriker efter uppmärksamhet"

Pc för alla ger klart godkänt till Fujitsu Siemens Amilo Si2636 för prestandan, även om den inte räcker till för spel. Film fungerar däremot bra. Datorn är väldesignad, vilket gäller både höljet och insidan. Pc för alla jämför åtta bärbara datorer och korar Dell XPS M1730 till bästa produkt prestandamässigt medan Fujitsu Siemens Amilo Si2636 hamnar på en delad sjätteplats.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2008

Chip

"Sehr gut ausgestattet"

Enligt Chip så är Fujitsu Siemens Amilo Si2636 inte förstahandsvalet för dem som skall använda datorn till avancerade spel eller videoredigering men för övriga räcker prestandan till. Det som testaren anser sticker ut med datorn är att den är välutrustad, en hel del anslutningar och funktioner medföljer. Skärmen får beröm för ljusstyrkan och datorn är snyggt designad men konstruktionen övertygar inte.

Källa: www.chip.de (DE)

Pc pro

"A long list of features"

Pc pro gillar förvisso designen hos Fujitsu Siemens Amilo Si2636 men anser att byggkvaliteten kunde vara snäppet bättre. Samma sak gäller användarvänligheten, styrplattan är till exempel snygg men den är inte speciellt bekväm att använda. Tangentbordet får däremot klart godkänt ur ergonomisk synvinkel. Skärmen har bra bildkvalitet men betraktningsvinkeln är inte den bästa. När det kommer till prestandan så är det inget monster men den duger gott till de flesta användare. Plus för att det är gott om anslutningar.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Amilo Si2636 är en bärbar dator med bland annat Intel Core 2 Duo processor på 2,2 gigahertz. Arbetsminnet är 2 gigabyte och hårddisken 250 gigabyte. Skärmen är på 13,3 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafiken sköts av ett Intel GMA X3100. I övrigt finns webbkamera, dvd-brännare, tre usb-portar, hdmi, bluetooth, firewire och kortläsare. Måtten är 328(w)x247(d)x37(h) mm och vikten 2,3 kg.

Tillverkare: Fujitsu Siemens