Sök
Dell Vostro 3300

Dell Vostro 3300

En kompakt laptop redo för business

2010-08-30

Dell Vostro 3300 är en bärbar dator anpassad för mindre företag. Snabba processorer och stor minneskapacitet är några av de många fördelarna.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Mag 3.5/5 “Has all the makings of a great laptop.”
Cnet Asia 7.4/10 "Compact, stylish-looking laptop."
PC World 4.5/5 "Hits a solid combination of features in a sleek, compact package."

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av Dell Vostro 3300s processorer, minneskapacitet och snabba hårddisk. Laptopen upplevs liten och tunn med bekvämt tangentbord och stor styrplatta. Testarna är dock eniga om att batteriets livslängd är undermålig och att hdmi-port borde finnas. Den inbyggda webbkameran får beröm, liksom displayens antireflexbehandling. Dell profilerar modellen som en företagsmaskin, men testarna tycker att den har mycket större kundgrupp. Snabb, attraktiv, solid och kompakt är några av lovorden.

PC Mag

“Has all the makings of a great laptop.”

Dell Vostro 3300 är enligt PC Mag en laptop med slimmad och snygg design. Upplösningen är tyvärr bara minimum för en 13”-skärm, vilket är ett minus enligt testaren. Tangentbordet är bekvämt att använda och styrplattan väl tilltagen. Vostro 3300 saknar hdmi-port, vilket PC Mag tycker är riktigt synd. När det kommer till prestanda är laptopen en stjärna med stor minneskapacitet, imponerande processorer och snabb hårddisk. Grafikkortet gör även att Vostro 3300 passar professionella. Det medföljande 4-cellsbatteriet upplevs dock aningens för klent. PC Mag råder att köpa till ett 8-cellsbatteri. Dell Vostro 3300 har profilerats som en dator för affärsmän, men testaren tycker att en har många fler fördelar. Snabb, attraktiv och lätt för att nämna några.

Källa: www.pcmag.com

Cnet Asia

"Compact, stylish-looking laptop."

Cnet Asia är så pass imponerade av Dell Vostro 3300 att de vågar sig å att säga att det är den bästa, mest prisvärda och lättaste 13” businesslaptop dom sett. Det enda testaren slår ner på är batteritiden som upplevs vara i minsta laget. Designmässigt ligger Vostro 3300 någonstans emellan trendig och funktionell. Tangentbordet är bekvämt att använda och styrplattan större än vanligt. Skärmens antireflexbehandling fungerar riktigt bra. Den inbyggda webkameran ger bättre resultat än många andra webbkameror som Cnet Asia testat. Bilderna är klara och ljudupptagningen riktigt bra. En högtalare tycker testaren är lite för lite, speciellt om datorn används som dvd-spelare. Cnet Asia slår ner på att hdmi-port saknas. Konfigureringsmöjligheterna är många. Testaren är inte riktigt nöjd med grafikkortet om bara tillåter att spela enklare spel eller serverbaserade spel. Batteriets livslängd är en besvikelse. Cnet Asia summerar sin uppfattning om Dell Vostro 3300 som en kompakt, businessprofilerad, prisvärd snygging. Det är bara längre batteritid som saknas.

Källa: www.asia.cnet.com

PC World

"Hits a solid combination of features in a sleek, compact package."

När PC World bedömer designen hos Dell Vostro 3300 använder som ord som kompakt, slimmad och till och med sexig. Prestandamässigt är den vad PC World hade väntat sig – lite över medel. Även vid hård belastning presterade Vostro 3300 bra. Vid test av uppspelning av dvd-filmer och hd-filer fick Vostro 3300 godkänt. För spel behövs lite extra för att få riktigt bra förhållanden. Uppkoppling mot nätverk fungerar problemfritt. Displayen ger bra färger och har långt bättre ljusstyrka än vad som behövs för vardaglig användning enligt testaren. Att Vostro 3300 bara har en högtalare ställer till det med ljudbalansen. PC World tycker att det behövs hörlurar för att få någorlunda bra ljud. Utbudet av portar är bra, även om testaren saknar wifi-möjlighet. Dell Vostro 3300 är enligt testaren en kombination av funktion i kompakt paket.

Källa: www.pcworld.com

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Core i3/i5 med dubbla kärnor
Bildskärm: 13,3 tum widescreen, upplösning 1366x768 pixlar, led-bakgrundsbelysning, antireflexbehandlad
Arbetsminne (installerat/maximalt): Upp till 6 GB/ upp till 8 GB.
Hårddisk: Upp till 500 GB (SATA- hårddisk)och 250 GB (krypterad hårddisk)Grafik: Intel graphics media accelerator hd, nvidia geforce 310M-grafikkort på 512 MB
Anslutningar: trådlöst LAN, trådlöst WAN, 2 x usb, vga
Övrigt: Inbyggd kamera (2 megapixel) och digitala mikrofoner, inbyggd högtalare, bluetoothfingeravtrycksläsare, spilltåligt tangentbord, styrpkatta med multipekfunktioner.
Tillval: Bakgrundsbelyst tangentbord
Mått: 325x229x20.1-28.6 mm
Vikt: 1.94 kg
Prisexemplet gäller: Vostro 3300 med Core i5-520M på 2,4 Ghz, 4 GB ram och 320 GB hårddisk.