Sök
Asus Eee PC 1101HA

Asus Eee PC 1101HA

Lite mer av det goda

2009-11-04

Asus Eee PC 1101HA är ett försök att överbrygga gapet mellan en netbook och en bärbar dator. Större skärm med bättre upplösning samt rejäl batteritid får mest beröm.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc Mag 3,5/5 ”This netbook's keyboard is certainly a weakness”
Cnet ”Could have been a great machine”
Ljud & bild "En riktigt trevlig reskamrat"
Dator magazin "En riktig pärla"
Laptop 3,5/5 ”Superb battery life and a stylish design”

Vad tycker testarna?

Det verkar som många testare tror att Asus Eee PC 1101HA har utrustats med en stor skärm och rejäl batteritid på bekostnad av prestandan. Tangentbordet får delade omdömen, några gillar att den ändå är större än tidigare medan en testare undrar varför man inte gjort ett i standardstorlek. Datorn får inte toppbetyg men de flesta tycker att det är Eee PC 1101HA är ett steg framåt i klassen.

Pc Mag

”This netbook's keyboard is certainly a weakness”

Pc magazine menar att kompromissen som gjorts med Asus Eee PC 1101HA är att man valt en större skärm före bättre prestanda. Detta är dock ändå inget som hindrar att denna netbook känns som ett trevligt tillskott i klassen. Minuspoäng delas ut för det svarta plasthöljet som är en fingeravtrycksmagnet, slag även på fingrarna för att tangentbordet inte är fullstort. Plus för att det starka batteriet byggts in väldigt diskret.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

”Could have been a great machine”

Asus Eee PC 1101HA är enligt Cnet något större än de flesta andra i klassen men använder inte det extra utrymmet för vare sig särskilt mycket större tangentbord eller fler ingångar. Däremot stjäl 11,6-tumsskärmen uppmärksamhet, den är större än hos de flesta konkurrenter och dessutom försedd med högre upplösning vilket är ett klart lyft. Asus Eee PC 1101HA har också rejäl batteritid men tyvärr är prestandan fortfarande en förbättringspunkt.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Ljud & bild

"En riktigt trevlig reskamrat"

Enligt Ljud&bild för Asus Eee PC 1101HA netbookdatorerna ännu ett steg framåt i användarvänlighet. Högre upplösning är ett stort lyft inte bara för filmvisning. De något förstorade tangenterna som bara är något mindre än standardstorlek ger inte upphov till samma frustration. Något som fortfarande låter vänta på sig är däremot starkare processorer. Det går till exempel fortfarande inte att spela upp hd-film utan att det hackar. Mer imponerande är batteritiden och att det ändock ryms en del funktioner innanför skalet.

Källa: Ljud & Bild (SE) nr 10 2009

Dator magazin

"En riktig pärla"

Dator magazin gillar Asus Eee PC 1101HA. Den har bra batteritid och trevlig skärm samt är utrustad med ett hyfsat stort tangentbord. Processorn klarar förvisso inte att motsvara kraven från de som prioriterar prestanda, vilket dock inte borde vara en överraskning för de flesta med tanke på att detta ändå handlar om en netbook. Tyvärr är betraktningsvinklarna inte speciellt bra. Och trots att tangentbordet får beröm för storleken så får den kritik för att kännas ihålig vid användning.

Källa: Dator magazin (SE) nr 9 2009

Laptop

”Superb battery life and a stylish design”

Laptop menar att tillverkaren med Asus Eee PC 1101HA försökt eliminera gapet mellan netbook och bärbar dator. Trots en större skärm har man inte direkt lagt på något viktmässigt. Detta gör att portabiliteten är fortsatt hög. Större storlek borde innebära bekvämare tangentbord men vissa problem med några tangenter finns. Styrplattan kunde också varit större. Det finns förvisso en del konkurrenter i samma storlek men det är inga problem att använda Eee 1101HA under långa arbetsdagar.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta:

Processor: Intel Atom Z520 på 1,33 gigahertz
Ram: 1024 megabyte, maximalt är 2048 megabyte
Hårddisk: 160 gigabyte
Skärm: 11,6 tum och upplösningen 1366x768 pixlar
Anslutningar: 3 usb, ethernet, trådlöst, bluetooth
Mått: 286(w)x196(d)x22-36(h) mm
Vikt: 1,4 kg
Övrigt: Inbyggd webbkamera, minneskortläsare, angiven batteritid cirka 9 timmar, 10 gigabyte utrymme på nätet

Tillverkare: Asus