Sök
Asus Eee Pc 1008P

Asus Eee Pc 1008P

Liten dator för den trendige

2010-04-26

Med design av Karim Rashid lyckas Asus Eee Pc 1008P imponera med sin design och ergonomi. Prestandan och anslutningar sticker inte ut men batteritiden är utmärkt.
Testkälla Betyg Kommentar
Notebookcheck 86/100 "Good workmanship and stability"
Mobile computer 5/6 "A good deal tamer"
Focus 3/5 "Fast perfekt"
Notebook journal - "Verarbeitung ist optimal"

Vad tycker testarna?

Asus Eee Pc 1008P är välbyggd och har trevlig design. Stort bekvämt tangentbord och lång batteritid är några fördelar som lyfts fram. Prestandan räcker till för vanliga kontorsapplikationer och surfande. Grafiken räcker dock inte till för mer avancerade spel eller högupplöst film men det är kanske inte heller det användningsområde man tänker på när man skaffar en mini-pc.

Notebookcheck

"Good workmanship and stability"

eee1008p_1
Notebookcheck berömmer designen hos Asus Eee Pc 1008P som de anser är genomtänkt. Inte minst anses tangentbordet ha fått bättre ergonomi. En nackdel är att anslutningarna hållits till ett minimum och grafikkortet har begränsad prestanda. Detta märks vid videoåtergivning där flashbaserat material bara hanteras upp till 720 och avancerade spel är uteslutet. Men vanliga kontorsapplikationer och surfande fungerar utmärkt. Batteritiden är mycket bra och med två batterier kan man komma upp i 14 timmars drift.

Källa: www.notebookcheck.net (de)

Mobile computer

"A good deal tamer"

eee1008p_2
Asus Eee Pc 1008P ger enligt Mobile computer ett solitt intryck. Tangentbordet fyller nästan hela bredden vilket gör det bekvämt att använda, även styrplattan fungerar bra. På skärmfronten är inget nytt med en upplösning som kommit att bli standard för mini-pc. Innanmätet har inte heller mycket nytt att erbjuda förutom att processorn blivit mer strömsnål vilket också märks på på batteritiden. Grafikkortet är i svagaste laget, det går till exempel inte att återge hd-video. Prissättningen ligger något över medel men snygg design är värt mellanskillnaden.

Källa: www.mobilecomputermag.co.uk (GB)

Focus

"Fast perfekt"

eee1008p_3
Focus gillar designen och en hel del annat hos Asus Eee Pc 1008P. De anslutningar som bör finnas gör det också. Lite synd att datorn kommer med Windows 7 Starter då den saknar vissa verktyg, en uppgradering rekommenderas. Men enligt testaren är det enda riktigt negativa skärmen. Allt som reflekteras gör det nästintill omöjligt att se vad som visas när solen skiner in i arbetsrummet. Och hade det inte varit för just detta så hade datorn kunnat bli en personlig favorit, skriver Focus.

Källa: www.focus.de (DE)

Notebook journal

"Verarbeitung ist optimal"

Det finns mycket att gilla när det gäller Asus Eee Pc 1008P enligt Notebook journal. Designen är utmärkt, byggkvaliteten optimal och ergonomin klart godkänd med tanke på storleken. Batteritiden är riktigt bra med dubbla batterier och strömsnål processor. Dessutom är ljudet lågt och datorn sval även vid längre användning. Prestandan räcker också enligt tillverkaren till för dem flesta. Den stora nackdelen med datorn är skärmen som är för ljussvag.

Källa: www.notebookjournal.de (DE)

Cirkapris: 4100 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Atom N450, 1,66 gigahertz
Bildskärm: 10,1 tum, upplösning 1024x600 pixlar, led-bakgrundsbelysning.
Arbetsminne (installerat/maximalt): 1/2 gigabyte
Hårddisk: 250 gigabyte
Grafik: Intel GMA 3150
Anslutningar: Ethernet, wifi, 2x usb, firewire, kortläsare
Övrigt: Webbkamera
Mått: 262(b)x180(d)x26(h) mm
Vikt: 1,1 kg