Sök
Apple Macbook Pro 17

Apple Macbook Pro 17

Kvalitet som kostar

2010-08-18

Testarna tycker mycket om Apple Macbook 17 tum. Prestanda, batteritid, skärm och utseende imponerar alla på testarna. På minussidan finns inte mycket mer än det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Macworld 4/5 "offers better performance"
Pocket-lint 9/10 "… a tremendous piece of kit"
Computer shopper 8,6/10 "Unmatched battery life"
Pc world.in "Very good" 87/100

Vad tycker testarna?

Testarna förmedlar ett mycket positivt helhetsintryck av Apple Macbook Pro 17 tum. Utseendet får beröm av de flesta testare och storleken och upplösning den ger möjlighet till är också något som många testare uppmärksammar och uppskattar. De två aspekter som får mest beröm är dock prestandan och batteritiden. Den senare beskrivs av flera testare som utan konkurrens på marknaden. Skärmen är också av mycket god kvalitet, liksom tangentbordet och pekplattan. Kritiken är tämligen splittrad. Flera testare nämner att priset är högt, men det anses stå i proportion till produktens kvalitet. De flesta av de övriga klagomålen rör yttre aspekter och hårdvara, exempelvis att sd-kort och Blu-raydrive saknas eller att mer hade kunnat utvecklas sedan föregångarna när det gäller de fysiska komponenterna.

Macworld

"offers better performance"

MBP17-1
Macworld tycker att denna modell passar bra för dem som gillar Macs större laptops (då denna är en klar förbättring jämfört med de tidigare 17-tummarna). En annan anledning att välja denna för den som vill ha en bärbar mac är att den erbjuder en större skärm och Express cardplats, vilket ingen annan Macbook gör. Prestandan och batterilivet imponerar, liksom möjligheten till ljudoutput genom minidisplayporten. Den nya scrollningen och det smidiga bytandet mellan olika grafikchip bör också vägas in på plussidan. Det är dock synd att det inte finns några videoadaptrar inkluderade i paketet och att denna modell inte är lika lättburen som Apples andra laptops.

Källa: www.macworld.co.uk (GB)

Pocket-lint

"… a tremendous piece of kit"

MBP17-2
Pocket-lint är förtjusta över hur bra 17-tums Macbook Pro är. Både utseendet och prestandan inbjuder till superlativ och imponerar väldigt mycket på testaren som tycker att modellen "fungerar som en dröm". Förutom att datorn är snygg och kraftfull är den även väldigt effektiv på olika sätt. Storleken talar också för den, då den ger utrymme för en så pass stor skärm. Det är ett nöje att använda tangentbordet och skärmen är inte bara stor utan också mycket bra. Dock leder dessa styrkor logiskt nog fram till ett högt pris, vilket självklart inte kan sättas på plussidan. Med priset och den övriga kvaliteten i åtanke är det också lite förvånande att det saknas en plats för ett sd-kort på datorn, men det är ett mindre klagomål. Allt som allt är det en fantastisk dator och det finns inte mycket övrigt att önska.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Computer shopper

"Unmatched battery life"

MBP17-33
Computer shopper anser att Apple har nått en ny nivå i och med lanseringen av Macbook Pro 17 tum. Flera sidor hos modellen är och med och bidrar till detta, men tre aspekter ligger mest till grund för det höga betyget. Den första av dessa är den avancerade grafik som datorn erbjuder. Den andra är att den till sist har en i5-processor (och dessutom finns till och med i7 som tillval för en extra summa). Till sist har batterierna i denna modell en helt fantastisk livstid som är fullständig oslagbar av andra laptops på marknaden. Svagheterna är inte många men några saker att klaga på finns där. Den nya modellen är i stort sett identisk med de tidigare till det yttre. En viss utveckling på den punkten hade varit intressant med några nya uttag eller uppdaterade komponenter. Det hade också varit trevligt om det hade funnits en Blu-raydrive istället för en med bara DVD som det är nu, men helhetsintrycket är ändå otvivelaktigt positivt.

Källa: computershopper.com (US)

Pc world.in

87/100

MBP17-4
Indiska Pc world anser att den nya 17-tumsvarianten av Macbook Pro slår den tidigare modellen tydligt. De viktigaste förbättringarna har gjorts på hårdvaran och prestandan. Den senare är verkligen imponerande och den tidigare kan uppvisa solid byggkvalitet, snyggt utseende samt ett jättebra tangentbord med bra pekplatta. Vidare imponerar den nya 17-tumsskärmen som både är väldigt stor och högkvalitativ. Betraktningsvinklarna, ljusstyrkan och färgkvaliteten är alla fantastiska. Sist men inte minst bland fördelarna finns batteritiden som är riktigt bra och framförallt klart bättre än föregångaren. Två saker finns att anmärka på. Den första är att modellen är dyr, vilken begränsar dess spridning till ett övre konsumentskikt. Den andra är att skärmen är alltför glansig och speglar en hel del.

Källa: www.pcworld.in (IN)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Core i5-540M, 2,53 GHz, eller Intel Core i7-920, 2,66 GHz Bildskärm: 17 tum, upplösning 1920x1200 pixlar. Led-bakgrundsbelysning. Glansig yta. Arbetsminne (installerat): 4 GB Hårddisk: 500 gigabyte Grafik: Nvidia Geforce GT330M, 512 megabyte Anslutningar: Ethernet, 3x USB, firewire, Mini display port Övrigt: Wifi, Express Cardplats, dvd-brännare. Tillval: Fjärrkontroll, mjukvara. Mått: 25,4x393,7x266,7 mm Vikt: 2,99 kg Priset avser: 2,53 gigahertz processor, 4 gigabyte ram, 500 gigabyte hårddisk.