Sök
Apple Macbook Pro 17-tum

Apple Macbook Pro 17-tum

För Macentusiasten

2006-07-10

För den som söker en kompetent bärbar dator från Apple är denna modell i det närmaste ett måste, men för övriga finns det flera alternativ som är minst lika bra.
Testkälla Betyg Kommentar
MacWorld 8/10 ”Riktigt snabb”
PC Magazine 4/5 ”Offers virtually everything a user needs”
Cnet 7,3/10 ”The keys are a bit shallow”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Apple Macbook Pro med 17-tumsskärm är snygg och imponerande lätt. Tangentbordet är väl utformat och bekvämt att skriva på samtidigt som skärmen är väl tilltagen och riktigt ljusstark. Vissa användare hade enligt en testare kanske önskat än högre upplösning. Processorn är snabb och klarar av de flesta uppgifter utan problem. Anslutningsmöjligheterna är förvisso bra men för den som inte måste ha en Mac finns det alternativ för samma pengar. Batteritiden får godkänt.

MacWorld

”Riktigt snabb”

Apple Macbook Pro 17-tum framMacWorld tycker att datorn är välutrustad. Den 17 tum stora skärmen är enligt testaren riktigt bra. Datorn blir under arbetets gång väldigt varm, vilket gör den mer eller mindre olämplig att ha i knäet. Tittar man på dvd räcker batteriet i cirka 2 timmar och 45 minuter, vilket är bra. Ägnar man sig åt mer traditionellt skrivarbete räcker batteriet omkring 4 timmar. Processorn är riktigt snabb och hanterar de flesta uppgifter med glans. När den är som långsammast är den ändå minst lika snabb som föregångaren. Enligt testaren har tillverkaren löst de flesta barnsjukdomar som de första Macbook Pro-datorerna hade.

Källa: MacWorld (SE) nr 6 2006

PC Magazine

”Offers virtually everything a user needs”

PC Magazine menar att datorn är imponerande lätt samtidigt som den är riktigt snygg. Skärmen har en bra upplösning, även om de riktiga videoentusiasterna skulle önska att den var snäppet bättre. Den blir nästan obehagligt varm undertill och man bör inte ha den i knäet någon längre stund. Tangentbordet är väl utformat och bekvämt att använda. Processorn är snabb nog att hantera allt ifrån filmer till spel. Utför man vanliga kontorssysslor räcker batteriet i cirka 4 timmar vilket är helt okej. För den sanne Macentusiasten är inte valet svårt, men för övriga finns det flera alternativ som ger minst lika mycket om inte mer för pengarna.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cnet

”The keys are a bit shallow”

Apple Macbook Pro 17-tum sidanCnet menar att datorns skärm är väl tilltagen, ljusstark och utmärkt att utföra grafiskt arbete på. Knapparna på tangentbordet känns något grunda men är mycket bekväma att skriva med. Dessutom uppskattar testaren tangentbordets bakgrundsbelysning. Anslutningsmöjligheterna är okej men till exempel saknas kortläsare. Vid uppspelning av dvd-film räcker batteriet för testaren i 2 timmar och 54 minuter. Det är godkänt med tanke på att Macbook Pro med en skärm på 17 tum inte är avsedd att vara ett alternativ för den som behöver en dator utanför hemmet eller kontoret.

Källa: Till Cnet (US)

Cirkapris: 27500 kronor

Produktfakta: Apple Macbook Pro 17-tum är utrustad med processorn Intel Core Duo 2,16 GHz. Arbetsminnet är 1 GB, maximalt 2 GB. Hårddisken är på 100 eller 120 GB och grafikkortet är ett Ati Mobility Radeon X1600 med 256 MB minne. Den 17 tum stora skärmen har upplösningen 1680x1050 pixlar. Dvd-brännare ingår. I övrigt finns bland annat ethernet, w-lan, bluetooth, tre usb 2.0 samt firewire. Måtten är 392x259x265 mm och vikten 3,1 kg.

Tillverkare: Apple