Sök
Peugeot 407 Coupé

Peugeot 407 Coupé

Säker bil med potential

2006-02-02

Testarna menar att kupéversionen av 407 har snygg design och att den är rymlig samtidigt som körupplevelsen är bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Auto Motor und Sport 4/5 "Sein Handling ist etwas schwerfällig"
Auto Bild SE - "En lyckad glidarcoupé, ingen sportbil"
Autocar - "Has massive composure"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att bilen har en snygg och aggressiv design. Testarna gillar också den invändiga designen. Det är gott om utrymme, men de bakre passagerarna har snålt om huvudutrymme. Testarna menar vidare att motorerna som erbjuds är kraftfulla och samarbetar bra tillsammans med växellådan. Dessutom är bagageutrymmet generöst för att vara i en kupé.

Auto Motor und Sport

"Sein Handling ist etwas schwerfällig"

Auto Motor und Sport tycker att bilen har en aggressiv och snygg design. Bagageutrymmet är väl tilltaget men de bakre passagerarna kunde haft mer plats. Det är framför allt huvudutrymmet som är snålt tilltaget. Föraren sitter dock bekvämt och har en ergonomiskt utformad arbetsplats. Bilens V6-motor är kraftfull och kompletteras bra med den automatiska växellådan. En nackdel är att bilen har kraftig understyrning i kurvor. Testaren tycker att bromsarna fungerar bra men de har en ganska vek känsla. Säkerhetstänkandet är annars bra.

Källa: Auto Motor und Sport, nr 21 2005

Auto Bild SE

"En lyckad glidarcoupé, ingen sportbil"

Svenska Auto Bild uppskattar den aggressiva utformningen på grillen men bakifrån är bilen desto tråkigare. De bakre ryggstöden kan fällas framåt så att man får gott om plats för bagage och när ryggstödet glider på plats i upprätt position hamnar bälteslåsen automatiskt på plats. Bagageutrymmet är frikostigt men en stor nackdel är den höga lasttröskeln. Testaren uppskattar både bensin- och dieselmotorn och menar att båda är kraftfulla och kompetenta. Bilen är mycket tyst att köra. Bilen är dock ganska lång och trånga parkeringsplatser är inte att rekommendera.

Källa: Auto Bild SE, nr 3 2005

Autocar

"Has massive composure"

Autocar testar förutom Peugeot 407 även Alfa Romeo GT 3,2 V6 samt Mazda RX-8 228. Testvinnare är Mazda RX-8 medan övriga hamnar på delad andra plats. Testaren anser att körningen i Peugeot är mycket förfinad, man har en hel del funktioner tillhanda såsom hydraulisk styrningsassistans och förprogrammerat ESP-system. Invändigt är bilen i det närmaste perfekt, man sitter bekvämt och har gott om plats. Körställningen är mycket bra och interiören andas klass. Körupplevelsen är mycket bra och motorn är kraftfull. Testaren menar att bilen är säker, bekväm, förfinad och i allra avseenden nära perfektion.

Källa: Autocar, nr 1 2006

Cirkapris: 320000 kronor

Produktfakta: Peugeot 407 Coupé är en tredörrars bil utrustad med en V6-motor som drivs med bensin eller diesel. Effekten är 211 (bensin) respektive 204 (diesel) hk. Det finns även en mindre bensinmotor på 163 hk och 2,2 liter. Växellådan är manuell eller automatisk. Toppfart är 222 km/h och accelerationen 0-100 km/h med 2,2-litersmotorn. Bränsleförbrukningen för samma motor är 0,92 liter/mil vid blandad körning. Bilens dimensioner är 481x187x140 cm. Standard är antisladd- och antispinnsystem, knäkrockkudde, aktiva nackskydd, PDC bak, ACC, farthållare. För ytterligare 20000 kr får man skinnklädsel, PDC fram, elsäten och kurvljus.

Modell: Peugeot 407 Coupé