Sök
Mercedes C63 AMG

Mercedes C63 AMG

Lyxig och rå körupplevelse

2007-11-29

Ger en fulländad körupplevelse, enligt testarna. Sällan har styrningen varit så bra i en bil.
Testkälla Kommentar
Teknikens värld "Ruggigt kompetent"
Autocar "A supremely comfy place to be"
Auto motor und sport "So breit, so gut"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att körupplevelsen är fulländad med C63 och att den är byggd för aktiv bruk, till exempel på racerbanan. Motorkraften beskrivs som exhibitionistisk och skönt grymtande. Styrningen utmärker sig som ett snäpp över BMW M3. Dock slår C63 inte konkurrenterna på alla fronter, även om testarna är oense. Både exteriör och interiör ger ett lyxigt intryck.

Teknikens värld

"Ruggigt kompetent"

Teknikens Värld tycker att C63 AMG slår sina konkurrenter på alla fronter. Den är dock värre gällande miljö och bränsleförbrukning. C63 AMG bjuder på en superb körupplevelse med allt som hör därtill. Den är byggd för aktiv körning, gärna på racerbana och funktioner som hastighetsavkännande styrning och breda däck utan spårkänslighet gör bilen sportigare än någon annan Mercedes. Motorljudet är helt underbart och V8:an passar bra ihop med den sjustegade automatlådan som gärna växlas manuellt. C63 är "byggd för bus", menar testaren.

Källa: Teknikens värld (SE) nr 22 2007

Autocar

"A supremely comfy place to be"

Autocar  trodde aldrig att en C-klass skulle ha bättre styrning än BMW M3, men det har C63. Dock slår den inte sin rival på alla fronter i denna jämförelse. Både ratt och växling i C63 ger utmärkt körupplevelse och tillverkaren har inte sparat på krutet. Motorn grymtar skönt, men detta är också en komfortbil som gör sig bra i de flesta miljöer. C63 är ett paradigmskifte i AMG:s historia eftersom den är betydligt grymmare än standardmodellen. Chassit och viktfördelningen är också bättre än i M3, som istället är mer racebetonad. Testaren tycker det är dött lopp men menar att det blir svårare när kombimodellen anländer.

Källa: Autocar (GB) 10 oktober 2007

Auto motor und sport

"So breit, so gut"

Tyska Auto motor und sport gillar C63:ans mångsidighet. Man är imponerad över funktioner och kvalitet och beskriver det som vansinne att ha 457 hästkrafter i en familjebil. Både elektronik och automatik bidrar till att fullända körupplevelsen. Motorkraften beskrivs av testaren som närmast exhibitionistisk, men så drar den också 1,57 liter per mil i testförbrukning. Detta är fortfarande inte en sportbil utan en "enormt potent" limousin. I sportläge växlar automatlådan 30 procent snabbbare och man använder gärna paddlarna bakom ratten vid aktiv körning.

Källa: Auto motor und sport (DE) nr 23 2007

Cirkapris: 650000 kronor

Produktfakta: Mercedes C63 AMG är en fyradörrars sedan med bensindriven 6,3 liters V8 på 457 hästkrafter och 600 Nm vid 5000 varv. Tanken rymmer 66 liter. Bilen är bakhjulsdriven och har 7-växlad automatlåda. Bränsleförbrukningen är 1,34 liter per mil vid blandad körning. Co2 319 gram/km. Vändcirkel 11,75 meter. Mått 471x180x144 cm, tjänstevikt 1730 kg. Maxlast 440 kg. Skillnaderna mot vanliga C-klass i övrigt är 35 mm bredare spårvidd, annorlunda motorhuv, AMG-inredning och 18-tums specialfälgar som standard. Främre bromsskivor mäter 360 mm. 0-100 går på 4,5 sekunder. En kombiversion kommer senare under 2008. Priset är ungefärligt.

Tillverkare: Mercedes