Sök
Aston Martin DBS

Aston Martin DBS

Agentaccessoar i lyxformat

2008-04-10

James Bonds bil är värd sina två miljoner, även om den uppvisar en del mindre svagheter. Styrningen är inte perfekt men å andra sidan är motorn och prestanda imponerande.
Testkälla Kommentar
Car "Massively fast"
Auto Motor und Sport "Exzellent geformte Sportsitze"
What Car "Aston Martin is back to its best"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att bilen är attraktiv såväl ut- som invändigt. Inredningen med inslag av metall ger en snygg inramning. Passagerarna sitter bekvämt och föraren har stora möjligheter att ställa in sin stol för en optimal sittställning. Motorn är kraftfull och erbjuder en bra körupplevelse. Den samarbetar dessutom fint med växellådan. Någon testare menar att såväl acceleration som topphastighet är imponerande. Några testare tycker att styrningen skulle kunna vara något mer finkänslig. Dock anser samtliga att bilen är prisvärd trots ett grundpris på omkring två miljoner kronor.

Car

"Massively fast"

Car uppskattar bilen för dess snygga design. Man sitter bekvämt och föraren har stora möjligheter att ställa in en bekväm körställning. Växellådan är smidig och arbetar bra tillsammans med motorn. Bilen är stabil att köra, men testaren hade gärna sett en något mer känslig styrning. Dessutom kunde dämpningen varit aningens bättre, nu kan bilen ibland uppfattas som lite stel. Testaren menar att bilen sammanfattningsvis är riktigt bra, men att den saknar det lilla extra, den riktiga finessen. Testaren jämför Aston Martin DBS med Bentley GT Speed och upplever den senare som strået vassare.

Källa: Car (GB) mar 2008

Auto Motor und Sport

"Exzellent geformte Sportsitze"

Auto Motor und Sport anser att bilen är snygg såväl ut- som invändigt. Inredningen går i metall, vilket gör att den sticker ut på designsidan. Passagerarna sitter bekvämt och föraren har stora möjligheter att ställa in sin position. Motorn överraskar positivt och tillhandahåller en utmärkt körupplevelse. Testaren saknar dock den riktiga sportkänslan. Det är inte heller möjligt att rivstarta den som James Bond gör. Starten föregås istället av något som framstår som ett mer eller mindre omständligt sätt att sätta i nyckeln. Bagageutrymmet imponerar inte, men man får ändå plats med det mest nödvändiga.

Källa: Auto Motor und Sport (DE) feb 2008

What Car

"Aston Martin is back to its best"

What Car anser att bilen är riktigt häftig. Denna modell är baserad på BB9, men här får man tillgång till en hel del förbättringar vilket också syns på priset. Testaren tycker ändå att bilen är värd pengarna med tanke på den körupplevelse som erbjuds. Motorn är kraftfull, accelerationen imponerande och topphastigheten likaså. Bromsarna är stadiga och presterar mycket bra. Styrningen går inte att jämföra med den hos Porsche, men den är ändå bland de bättre. Den totala körupplevelsen är antagligen den mest bekväma man kan uppleva i en sportbil i den aktuella prisklassen. Invändigt är designen riktigt snygg. Testaren tycker att bilen är utmärkt och ger DBS ett toppbetyg.

Källa: What Car (GB) maj 2008

Cirkapris: 2200000 kronor

Produktfakta: Aston Martin DBS är en tvåsitsig sportbil i lyxsegmentet utrustad med en V12-motor på 5935 cc. Den maximala effekten är 517 hk vid 6500 varv/min. Accelerationen 0-100 km/h går på 4,3 sekunder och topphastigheten är 305 km/h. Växellådan är en sexväxlad manuell låda och bensinförbrukningen anges till 1,6 liter/mil vid blandad körning. Bensintanken rymmer 78 liter. Koldioxidutsläppet ligger på 388 g/km. Måtten är 4720x1905x1280 mm. Priset är omräknat från euro.

Tillverkare: Aston martin