Sök
Skoda Roomster

Skoda Roomster

Flexibel långkörare

2006-07-14

Testarna uppskattar bilen eftersom den är både rymlig och flexibel samtidigt som dieselmotorn på 1,9 liter är riktigt bra att köra.
Testkälla Betyg Kommentar
Autocar 4/5 "Hits new heights for Skoda"
What Car 4/5 "Well priced"
Auto Bild "En smart och praktisk bil"
Vi Bilägare "Lika trivsam som användbar"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att bilen bjuder på en hel del positiva överraskningar. Bland annat är den invändigt så rymlig att samtliga passagerare har gott om plats, även om de är storväxta. Dessutom erbjuds ett stort antal möjligheter att fälla ned och montera säten för extra utrymme. Såväl styrning som växellåda är bra och bilen ligger tryggt och säkert på vägen. En testare är dock besviken över att tillverkaren inte satsar på fem stjärnor i Euro NCAP utan stannar vid fyra.

Autocar

"Hits new heights for Skoda"

Autocar menar att de klara fördelarna med Roomster är att den är praktisk, flexibel och rymlig. Tack vare det väl tilltagna axelavståndet är den extremt stabil och har ett utmärkt grepp på vägbanan. Pressar man den så förekommer en del understyrning men håller man sig till ”normala” hastigheter så är bilen neutral. Styrningen är exakt och växellådan är bra. Bromsarna är starka och har en bra känsla. Dessutom är handbromsen utmärkt. Sätena kan fällas ned och stuva undan vilket ger plats för en hel del utrymme för packning. Priset är aningen högt, men å andra sidan får man en hel del för pengarna.

Källa: Autocar (GB), maj 2006

What Car

"Well priced"

Skoda Roomster bakWhat Car uppskattar att Roomster är riktigt rymlig för samtliga, bland annat sitter de bakre passagerarna högre än de främre vilket gör att sikten är utmärkt. Sätena är flexibla och kan packas undan vilket frigör rejält med plats. Styrningen är utmärkt och vändcirkeln liten, vilket gör bilen förhållandevis enkel att manövrera. Nivån av vägljud som kommer in i kabinen är dock hög vilket ger upphov till en del irritation. Bensinmotorn på 1,4 liter är inte alltför kraftfull och kommer aldrig upp i några högre hastigheter. Istället föredrar testaren turbodieseln på 1,9 liter eftersom den är både stark och flexibel.

Källa: What Car, aug 2006

Auto Bild

"En smart och praktisk bil"

Auto Bild tycker att Skoda Roomster har cool design för att vara en familjebil. Interiören är dock knappast påkostad utan på budgetnivå. Det rejäla axelavståndet gör att det inre utrymmet är stort och man kan fälla ned säten samt flytta och demontera. Bilen ligger mycket stabilt på vägen men å andra sidan känns ojämnheter i vägbanan i mesta laget. Testaren tycker att standardutrustningen håller hög nivå eftersom man har tillgång till exempelvis klimatanläggning och cd-stereo. Dessutom är säkerhetstänkandet bra med ESP, antispinn och sex krockkuddar.

Källa: Auto Bild (SE), nr 12 2006

Vi Bilägare

"Lika trivsam som användbar"

Vi Bilägare är positivt överraskade av det rejält tilltagna utrymmet, vilket gör att även långa passagerare kan sträcka på sig. Flexibiliteten är imponerande, man kan flytta på sätena och fälla upp och ned dessa på många olika sätt. Bensinmotorn på 1,4 liter känns kraftlös och är bilen fullastad kommer man sannolikt inte att kunna köra den på femmans växel. Dieselmotorn på 1,9 liter är bästa motorn, både kraftfull och trevlig att köra. Säkerhetstänkandet är bra, men inte perfekt. Testaren menar att Roomster inte kommer att få mer än fyra stjärnor av Euro NCAP vilket är synd, eftersom säkerheten är ett område som de allra flesta konsumenter prioriterar.

Källa: Vi bilägare, nr 9 2006

Cirkapris: 147000 kronor

Produktfakta: Skoda Roomster är en kombibil med bensinmotor på 1,4 l (85 hk) eller 1,6 l (105 hk) samt dieselmotor på 1,4 l (80 hk) eller 1,9 l (105 hk). Växellådan är femväxlad manuell. Bilen är framhjulsdriven. Accelerationen för 0-100 km/tim är 13 s för bensinmotorn på 1,4 liter. Samma motor har en bensinförbrukning vid blandad körning på 6,8 l/100 km. Den maximala lasten är 515 kg. Axelavståndet är 262 cm. De yttre dimensionerna är 421(L)x168(B)x161(H) cm och tjänstevikten är cirka 1150 kg med minsta motorn. Cirkapriset avser Roomster 1,6.

Tillverkare: Skoda