Sök
Mini Cooper S 2007

Mini Cooper S 2007

Hundkoja med körglädje

2006-10-13

Nu kommer uppföljaren till den populära Minin som kom för fem år sedan. Med Cooper S har man lagt ner mycket arbete på komfort och invändigt framstår den som en helt ny bil.
Testkälla Betyg Kommentar
Bilmagasinet - "Setet er bedre."
Car - "Unarguably more grown-up."
What Car - "The very essence of cool."

Vad tycker testarna?

Samtliga testare nämner den nya inredningen som är till det bättre. Utrymmet i pedalområdet och nya säten får bra betyg. Utvändigt har Cooper årsmodell 2007 blivit hela 2 cm högre och 7 cm längre, detta är dock inget som man lägger märke till. Den nya motorn får bra omdömen. Bilen har även lyfts på de flesta områden även om det nästan är omärkligt. Mini Cooper S påminner till utseendet om den äldre modellen, men på insidan är den ny. Ett par testare nämner att man kan välja färg på innerbelysningen: violett, röd och blå. Allt efter humör.

Bilmagasinet

"Setet er bedre."

mini_cooper_s_2007_front_blaNorska Bilmagasinet skriver att nya Mini Cooper S har en del nya inslag i jämförelse med den första modellen som kom för fem år sedan. Men man ska inte låta sig luras av att den liknar föregångaren, det är på insidan förändringarna märks mest. Även om ändringarna är väl maskerade är de samtidigt uppenbara. Instrumentbrädan är ny och det är bättre plats för benen i pedalområdet, förarsätet har bättre bredd och enkel justeringsmekanik. Även detaljer som handbroms, varningslampa och blinkersspak håller högre kvalitet än i föregångaren. Bilmagasinet nämner också att styrningen blivit lättare vid lägre hastigheter.

Källa: Bilmagasinet (NO) nr 9 2006

Car

"Unarguably more grown-up."

mini_cooper_s_2007_sida_gulCar skriver att den nya modellen av Cooper har mer bekvämlighet och att det finns fler tillval på listan. Utgångspunkten har varit bättre komfort och varje panel utvändigt har bytts ut, vilket gör bilen 2 cm högre och 7 cm längre. Detta beror mest på den reviderade fronten. Car lyfter också fram den nya inredningen som något positivt. Sätet får bra betyg, det är bättre utformat och mycket lättare att justera. Styrningen med elektrisk servo gör Cooper mycket lättare att styra vid lägre hastigheter.

Källa: Car (GB) okt 2006

What Car

"The very essence of cool."

mini_cooper_s_2007_bak_rodWhat Car lyfter också fram den lilla skillnaden utvändigt och säger att de stora förändringarna finns invändigt. Utvändigt påpekar man att bilen blivit något längre. Här får även den nya motorn uppmärksamhet, den gamla Chrysler-motorn har blivit ersatt av en motor avsedd för BMW och Peugeot-Citroën. Körgläden är det What Car tycker är det allra bästa med nya Coopern. Man menar också att Coopern är väldigt cool och man kan välja mellan tre olika färger på lamporna invändigt efter humör. Testaren tar även upp den nya hastighetsmätaren som är ännu större än tidigare och placerad centralt i instrumentbrädan. What Car tycker man ska ta lovorden om att nya Cooper är mer praktisk än tidigare modeller med en nypa salt, eftersom den fortfarande är trängre än de flesta andra småbilar.

Källa: What Car (GB) okt 2006

Cirkapris: 215000 kronor

Produktfakta: Mini Cooper S är en tvådörrars småbil med fyrcylindrig turbomatad bensinmotor på 1,6 liter och 163 hk. Sexväxlad manuell låda (tillägg automatlåda) är standard. Bilen är framhjulsdriven och har 294 mm bromsskivor fram och 259 mm bromsskivor bak. Vridmomentet (nM/varv) 210/4000. Toppfart 218 km/h. Vändcirkel (m) 10,6. Bagageutrymme 150/670 liter. Styrningen är elhydraulisk. Bränsleförbrukning blandad körning 8,4 liter per 10 mil. Cooper S gör 0-100 på 7,4 sekunder. Tjänstevikt 1215 kg. Måtten är 365x168x141 cm. Nya Cooper kommer även i en motorsvagare version utan turbo, cirkapriset avser dock Cooper S.

Tillverkare: Mini