Sök
Chrysler Sebring

Chrysler Sebring

Hellre stad än natur

2002-07-24

Chrysler Sebring är en lyxbil i budgetklass om vilken meningarna är minst sagt delade. Betygen är knappt godkända men det är ingen bil för aktiv körning.
Testkälla Kommentar
Teknikens Värld "Passningen är under all kritik"
Edmund's "Remains the convertible of choice"
Consumer Reports "A thoroughly modern look"

Vad tycker testarna?

Chryslern upplevs först och främst som en bil anpassad för långsam stadskörning och inte för mer avancerad körning. Styrningen får bland annat kritik för att inte vara tillräckligt finkänslig. Åsikterna om bilens utseende går isär, från att få kraftig kritik för att vara slarvig till att få beröm för att vara snygg.

Teknikens Värld

"Passningen är under all kritik"

Plastig, grå och billig interiör
Plastig, grå och billig interiör

Teknikens Värld upplever bilen som pigg men tystgående och att motorn morrar aggressivt vid acceleration men blir nästan knäpptyst i jämn fart. Den fyrstegade lådan växlar mjukt men är ganska långsam när kickdown anmodas. Testaren menar att vägegenskaperna håller måttet. Fjädringen är fast men inte så skön när vägen blir sämre där vägljud i form av däckbuller letar sig in. Eljustering av förarstolen är smidig men vad gäller sittkomfort når bilen inte upp i Volvo eller Saab-klass. För att vara en budgetlyxbil är lyxen avlägsen tycker testaren då bilen känns plastig, grå och billigt utförd invändigt men de vita instrumenttavlorna i retrostil livar upp. Även utsidan är något billig i framtoningen med taffliga plåtpassningar och stora glipor. I bakluckan finns ingen klädsel på luckans insida vilket gör att man kan skära sig på de vassa kanterna.

Källa:

Teknikens Värld nr 20 2001
Till Edmund's hemsida
Till Consumer Reports hemsida

Edmund's

"Remains the convertible of choice"

Chrysler Sebring Cabrio
Chrysler Sebring Cabrio

Edmund’s menar att Sebring har en ren exteriör och rymlig samt snygg interiör. Motorn är inte särskilt omvälvande men OK för en cruiser. Motorn har fått mer kraft och är 8-10 procent mer bränsleeffektiv än sin föregångare. Andra förbättringar som gjorts är större frambromsar, förbättrat styrsystem och bättre strålkastare. Sebring har en elegant framtoning. Även interiören är till belåtenhet med bra instrument. Bilen känns dock tung i svängarna och styrningen känns livlös. Bromsarna är däremot mycket bra. Sätena fram är bekväma och såväl klimat- som radiokontroller är bekvämt inom räckhåll. Testaren anser att bilen har en enda konkurrent (Toyota Camry) men Chryslern är betydligt billigare. 

Consumer Reports

"A thoroughly modern look"

Sportig taklinje
Sportig taklinje

Consumer Reports gillar att bilen har en modern look, men den känns inte helt utvecklad. Den saknar smidighet och den låga, sportiga taklinjen kompromissar mellan tillgänglighet och bekvämlighet. Dock var krocktestet imponerande. Körningen är inte särskilt välkontrollerad, passagerarna känner lätt av vägens ojämnheter och full last förvärrar saken. En hel del vägljud kommer också in i bilen. Styrningen är något saktfärdig så det krävs mycket rattomslag i skarpa svängar. Motorn uppvisar bra prestanda och bilen bromsar bra, med en svag tendens för bromsarna att dra mot ena sidan. Förarsätet är komfortabelt. Kontrollerna är väldesignade och lätta att se och använda både dag som natt, summerar Consumer Reports.

Cirkapris: 243000 kronor

Produktfakta: Chrysler Sebring finns som fyradörrars sedan och tvådörrars cabriolet. Sedanversionen har måtten 475x182x142 cm och finns med rak tvåliters fyra eller V6 på 173 hk, framhjulsdrift och 4-växlad automat. Dubbla triangellänkar fram och multilänkaxel bak. Kuggstång med servo. Vändcirkel 11,2 m. Bromsarna är skivor (främre ventilerade) runt om med ABS. Däck 205/60 R16. Axelavstånd 270, spårvidd fram/bak 154/153. Tjänstevikt ca 1590 kg. Bränsletanken rymmer 65 l. Två års nybilsgaranti. 0-100 km/h går på 9,7 sekunder med V6. Priset avser 2,0 l. 

Modell: Chrysler Sebring