Sök
Acer Ferrari 1000

Acer Ferrari 1000

Snabb, snygg och törstig

2006-11-03

Acers nya bärbara Ferrari-modell får precis som originalet beröm för sin kraftfullhet och snygga design. Tyvärr slukar den även soppa (batteri) i samma utsträckning.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "It looks great"
Cnet - "A stylish speed racer"
Laptopworld - "Rigtig lækker maskine"
What laptop 8/10 "Good-looking and well-equipped"
Pc för alla 8/10 "Störtskön design"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om Acer Ferrari 1000. Den får mycket uppskattning för sin design och höga prestanda. Skärmen har bra skärpa men anses av en testare vara ljuskänslig. Tangentbord och pekplatta anses vara bekväma att använda. Alla anslutningar och finesser får mycket beröm. Det som får kritik är den korta batteritiden som enligt några testare begränsar portabiliteten. Att dvd-enheten inte är inbyggd anses av en testare vara ett steg bakåt i utvecklingen.

Trusted reviews

"It looks great"

Brittiska Trusted reviews som testat en version med 2 gigaherz processor och 2 gigabyte arbetsminne, gillar designen på Ferrari 1000. Konkurrenterna har onekligen fått något att tänka på när det gäller design. Skärmen håller god klass, vilket även tangentbordet gör. Trevligt med funktioner som inbyggd webbkamera och ip-telefon. Prestandamässigt gör den inte heller bort sig, resultaten i testerna är klart konkurrenskraftiga. Problemet med Acers Ferrari är framförallt den korta batteritiden. På den punkten ligger de efter den närmaste konkurrenterna. Att dvd-enheten inte är inbyggd är ett steg bakåt enligt testaren. En snygg och kraftfull dator med otillräcklig batteritid.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"A stylish speed racer"

Cnet uppskattar designen på Acers Ferrari. Datorns kompakta tangenbord och pekplatta får beröm. Även skärmen är helt okej men anses vara lite ljuskänslig. Alla anslutningar och multimedia-möjligheter imponerar på testaren. Det enda som saknas är stöd för de nya flashkorten Expresscard. När det kommer till prestandan får den höga betyg i testerna, i klassen sticker den verkligen ut. Ett stort minus är dock batteritiden som testaren anser begränsar datorns portabilitet. Ett intressant alternativ för dem som är ute efter en kraftfull samt snyggt designad dator och har överseende med kort batteritid. Den testade versionen har en processor på 1,8 gigaherz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.asia.cnet.com 

Laptopworld

"Rigtig lækker maskine"

Även Laptopworld gillar designen på Ferrari 1000, testdatorn har en processor på 1,8 gigaherz och 1 gigabyte arbetsminne. Tangentbord och mus får beröm för den ergonomiska utformningen. Processorn är bland det snabbaste man har testat i den här klassen och resultatet är överlag mycket goda. Skärmen levererar fina färger och har en upplösning som bör duga till de flesta. Anslutningsmöjlighterna är också riktigt bra, att man kan utöka arbetsminnet till 4 gigabyte är också ett plus. Batteritiden imponerar inte men får ändå godkänt. En dator för dem som vill sticka ut.

Källa: www.laptopworld.dk 

What laptop

"Good-looking and well-equipped"

Brittiska What laptop är mycket nöjda med Acer Ferrari. Under Ferrari-hypen anser man att det döljer sig en snygg och välutrustad maskin med god prestanda. AMDs snabba processor gör chassit väldigt varmt, men erbjuder samtidigt bra resultat. Det väl tilltagna arbetsminnet och hårddisken drar även sitt strå till stacken. Tangentbordet är välutformat och skärmen har hög skärpa. Prestandan räcker förvisso inte till de mest krävande spelen, men enligt testaren håller prestandan hög nivå med tanke på storleken. Batteritiden är ett problem med sina knappt tre timmar. Tillverkaren bifogar dock ett andra batteri och tillsammans når dem enligt testaren drygt fyra timmars batteritid.

Källa: What laptop (GB) november 2006

Pc för alla

"Störtskön design"

Pc för alla är imponerade av Acer Ferrari 1000 i sitt jämförande test. Den utses också till testvinnare, övriga deltagare i testet är Apple Macbook, Asus Lamborghini VXI, Asus S6F samt Zepto Znote 6214W. Testaren tycker att designen är härlig och alla finesser för beröm. Den bluetooth-kopplade IP-telefonen är smidig att använda, tillsammans med webbkamera, alla anslutningsmöjligheter samt dockningsstation anses Acer Ferrari närmast komplett. I prestanda-testerna gör den överlag mycket bra ifrån sig och anses av testaren vara ett bra allround-val. Batteritiden på två timmar och elva minuter är testets bästa. Den externa dvd-enheten är dock lite klumpig.

Källa: Pc för alla (SE) nr 9 2006

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Acer Ferrari 1000-serien har en AMD Turion 64 X2-processor på 2 gigahertz. Arbetsminnet uppgår till 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, medan hårdisken är på 160 gigabyte. Skärmen på 12,1 tum är i widescreen-format och har 1280x800 pixlar. Grafikkretsen är ett inbyggt ATI Mobility Radeon Xpress 1150 med 256 megabyte minne. Extern dvd-brännare medföljer. Datorn kommer med tre usb, ir, firewire, bluetooth, ethernet, wlan och minneskortplats. Pekplatta och dockningsmöjlighet. Måtten är 302(b)x221(d)x21-35(h) mm och vikten 1,75 kg. I Sverige säljs för närvarande versionen Acer Ferrari 1005WTMi.

Tillverkare: Acer