Sök
Acer Aspire 5920

Acer Aspire 5920

Ingen designdröm men kompetent

2007-09-11

Detta är inget alternativ för den som är ute efter design i första hand. Är man däremot ute efter en bra mix av pris, prestanda och anslutningar kan det vara värt att läsa vidare.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 5/6 "A great buy - if you like the styling"
Trusted reviews 9/10 "A great desktop replacement"
Cnet 6,8/10 "It’s fast and good value for money"
Pc advisor 4/5 "Offers a decent collection of features for the price"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte stormförtjusta i designen där främst insidan i plast inte är speciellt snygg. En testare är inte heller nöjd med snabbknappar och muspekaren. Skärmen får överlag goda omdömen även om någon påpekar att det uppstår störande reflexer. Film och spel verkar hanteras utan större problem. Prestandan får överlag klart godkänt. Batteriets livslängd är okej men sticker inte ut. Högtalarna är enligt en testare riktigt bra för att vara en bärbar dator.

Pc pro

"A great buy - if you like the styling"

Enligt Pc pro är högtalarna hos Acer Aspire 5920 riktigt bra för att vara en bärbar dator. Skärmen får klart godkänt, både spel och dvd-filmer hanteras bra. Invändigt består chassit av vit plast vilket inte ser speciellt roligt ut. Prestandan räcker mer än väl till för de flesta. Man får en hel del för pengarna enligt testaren, bland annat ingår dvd-brännare. Batteriet räcker i 5 timmar och 31 minuter vid normal användning vilket är klart godkänt.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Trusted reviews

"A great desktop replacement"

Trusted reviews menar att Acer Aspire 5920 är en bra avvägning mellan kostnad, design och funktionalitet. Den är inte ultraportabel men fungerar bra att flytta runt i hemmet. Designen är med sina rundade hörn ganska snygg. Tangentbordet är också bra konstruerat med lagom stora knappar och jämna tryckpunkter. Processorn har god prestanda och grafikkortet får klart godkänt. Skärmen har bra svärta men färgerna och betraktningsvinklarna är inte de allra bästa. Upplösningen kunde också vara något högre. Vid normal användning räcker batteriet i godkända 3,5 timmar.

Källa: www.trustedreviews.co.uk (GB)

Cnet

"It’s fast and good value for money"

Cnet tycker att designen hos Acer Aspire 5920 är ett riktigt lågvattenmärke, den är helt enkelt inte speciellt tilltalande. Testaren irriterar sig också på att vissa snabbknappar är alltför känsliga medan till exempel muspekaren uppfattas som seg. Vid anslutning till usb-port blockeras dvd-spelaren eftersom den är placerad alltför tätt inpå. Datorn anses snabb och skärmen får beröm där film hanteras utan problem. Grafikkortet klarar också av de flesta spel. Batteriet räcker i ganska medelmåttiga 133 minuter.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc advisor

"Offers a decent collection of features for the price"

Pc advisor anser att utsidan på Acer Aspire 5920 är förhållandevis snygg medan insidan är tråkig. Batteriet räcker i godkända 130 minuter. Datorn får beröm för att vara riktigt snabb. En dator för multimedia enligt testaren, grafikkortet är inte enastående men räcker till för de flesta spel. Högtalarna är överraskande bra. Skärmen är skarp och bra men en del reflexer kan förekomma. Gott om anslutningar.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Acer Aspire 5920 är en bärbar dator med bland annat en Intel Core Duo processor på 2,0 gigahertz, arbetsminne 2 gigabyte och hårddisk på 160 gigabyte. Skärm på 15,4 tum med upplösningen 1280x800 pixlar. Datorn kommer med dvd-brännare, fyra usb, firewire, och kortläsare. Grafikkortet är en Nvidia GeForce 8600M GT. Måtten är 364(b)x270(d)x31-44(h) mm och vikten 3,0 kg.

Tillverkare: Acer