Sök
Hankook iON evo - däck för elbil

Resultat

Hankook iON evo - däck för elbil

Nu har fem dedikerade testare genomfört ett användartest av Hankook iON evo-däcken - en produkt speciellt utvecklad för elbilar. Dessa däck har överträffat förväntningarna, levererade en förbättrad räckvidd och överlägsen komfort enligt testarnas bedömningar. I testet ingår däckskifte och balansering, samt förvaring av testpiloternas nuvarande däck.

  • 100 % av 5 testpiloter rekommenderar Hankook iON evo
  • Produkt Hankook iON evo
  • Tillverkare Hankook Tire
  • Antal testpiloter 5
  • Antal som ansökt 228
  • Testperiod mars 2024

Rekommenderat pris: 2 935 SEK per däck

Teknisk data
Mönsterbredd: 225-305 mm
Profilomfång: 30-65
Fälgdiameter: 18-22 tum

I testet ingick däckskifte och balansering, samt förvaring av nuvarande däck. Efter testperioden och genomförda uppdrag kunde testpiloterna välja att behålla däcken utan kostnad.

Testet genomfördes av Smartson på uppdrag av Hankook Tire utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget var att använda produkten under ca 3 månader samt utvärdera via Smartson.

Så tycker testpiloterna om Hankook iON evo

Med en stark förtroende för pålitligheten och prestandan i olika väder- och vägförhållanden har Hankook iON evo imponerat på våra testpiloter. Däckens ljudnivå får både plus och minus - en lyfter ett lägre ljud medan en annan lyfter att det blir högre än tidigare använda däck. Det konkurrenskraftiga priset har fått positiv respons och gör dem därmed till ett klokt val. Flera testare lyfter en förbättrad körupplevelse i deras rapporter Testarna är särskilt imponerade av Hankook iON evos kvalitet. De betonar den förbättrade räckvidden och greppet, även om ett vinterdäckstest skulle vara avgörande.

Hankook -1 Hankook -3 Hankook -2

100 % rekommenderar (5 testpiloter)

avatar
Efter att ha kört dessa däck under några månader kan jag konstatera att jag inte kommer vilja gå tillbaka till min förra uppsättning från Kumho som jag ändå var mycket nöjd med. Det har regnat så in i bängen här i Sundsvall i sommar och jag har aldrig ens behöva tänka på grepp över huvud taget. Det är bra betyg enligt mig! Hankook iON evo levererar bättre räckvidd och komfort. Jag har verkligen uppskattat deras pålitlighet och prestanda och de har varit ett klokt val för mina behov. Med dessa däck känner jag mig säker och nöjd, oavsett väder och vägförhållanden.
Johan
avatar
Vi är positivt överraskade över den ökade räckvidden, sedan kan vi inte avgöra om det enbart beror på däcken eller väglag och klimat/temperatur. För att avgöra om den ökade räckvidden och känslan av bättre grepp även omfattas vid vinterväglag så skulle testet behöva omfattas av vinterdäckstest. Upplever att det är bättre väggrepp, stabilare körning och en allmänt säkrare känsla och väghållning. Tyvärr så upplever vi en högre ljudnivå i kupén. Räckvidden har ökat med cirka 10-15%.
Ulrika
avatar
Mycket bra däck vars största fördel är den låga ljudnivån och priset. Fungerar mycket bra under alla förhållanden och ger fortfarande bra grepp även nu när temperaturen gått ner mot 5 grader ute. Svårt att säga något om förbrukningen då jag inte hade en exakt mätning från förra sommaren. Uppskattningsvis ~5%, kanske lite mer på motorväg.
Tomas

Hälsning från Hankook Tire

iON evo är ett skräddarsytt däck framtaget specifikt för att maximera prestandan hos avancerade elbilar. Däckets förbättrade stabilitet är viktig för att hantera den högre vikten från EV-bilar. iON evo har levererat högsta betyg inom EU:s däckmärkning för testets aktuella dimensioner - vilket är unikt i däckbranschen. Det låga rullmotståndet innebär att batteriet räcker längre och ger en längre körsträcka per laddning.

  • Lågt rullmotstånd som ger längre körsträcka
  • Låg bullernivå
  • Förbättrat våtgrepp
  • Längre livslängd i jämförelse med konventionella däck