Sök
Arla Ko® Långsyrad Fil

Resultat

Arla Ko® Långsyrad Fil

Vårt stora fil-good test är nu avslutat! 1500 testpiloter har under hösten smakat och tyckt till om Arlas nyhet Långsyrad Fil i tre olika smaker. Hela 89 procent valde att rekommendera smakerna Naturell och Jordgubbar & Rabarber till en vän, tätt följt av Päron & Kardemumma med 84 procents rekommendation.

 • Arla Ko Långsyrad Fil Naturell 89 % av 569 testpiloter rekommenderar Arla Ko Långsyrad Fil Naturell
  Naturell
 • Arla Ko Långsyrad Fil Päron & Kardemumma 84 % av 424 testpiloter rekommenderar Arla Ko Långsyrad Fil Päron & Kardemumma
  Päron & Kardemumma
 • Arla Ko Långsyrad Fil Jordgubb & Rabarber 89 % av 614 testpiloter rekommenderar Arla Ko Långsyrad Fil Jordgubb & Rabarber
  Jordgubb & Rabarber
 • Produkt Arla Ko Långsyrad Fil
 • Tillverkare Arla
 • Antal testpiloter 614
 • Antal som ansökt 10 396
 • Testperiod Okt

Naturell

 • Rekommenderat pris 16 SEK
 • Antal testpiloter 569

Päron & Kardemumma

 • Rekommenderat pris 16 SEK
 • Antal testpiloter 424

Jordgubb & Rabarber

 • Rekommenderat pris 16 SEK
 • Antal testpiloter 614

Testet genomfördes av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppgiften var att testa produkten och dela sina upplevelser via en gemensam blogg och i sociala kanaler samt utvärdera produkten efter testet.

Så tycker testpiloterna om Naturell

Testpiloterna som valde att testa Arlas Långsyrad Fil med Naturell smak blev inte besvikna. De gillar den krämiga, fylliga, syrliga smaken samt att den ger en tillfredställande mättnadskänsla. Några kastas tillbaka till sin barndom och uppskattar att filen har en underbart gammaldags smak som de har njutit av förr. De som valde att inte rekommendera tyckte här istället att den var för sur och inte smakade något speciellt.

Arla Långsyrad Fil image 1 Arla Långsyrad Fil image 2 Arla Långsyrad Fil image 3

89 % rekommenderar (509 testpiloter)

avatar

Jag rekommenderar definitivt denna produkt för filmjölksälskaren. Den känns betydligt lyxigare än "vanlig" filmjölk. Den är tjockare och helt klart mer krämig samt har en syra jag efterlängtat.


Martin Morenga
avatar

Supergod och krämig fil. Lagom tjock i konsistens och smaken var härligt frisk o syrlig men samtidigt len. Definitivt ny favorit-fil o kommer köpas igen. Passar även utmärkt till smoothies.


Heidi Hiltunen
avatar

Jag gillade verkligen syrligheten, det påminde om hur fil smakade när man var barn. Tyckte också konsistensen var perfekt, där annan fil ibland kan vara för rinnig när Arlas långsyrade fil kändes krämig!


Therese Nilsson

11 % rekommenderar inte (60 testpiloter)

avatar

Tycker den var för sträv och sur i smaken.


Clara Albinsson
avatar

Den är inte ekologisk.


Sanna Carlborg
avatar

Tycker inte att den sticker ut på något sätt alls utan är ganska menlös i smaken. Den hade gärna fått vara lite syrligare i smaken!


Eva Mikkelsen

Så tycker testpiloterna om Päron & Kardemumma

De som har testat smaken Päron & Kardemumma har hyllat den kittlande smakkombinationen och balansen mellan sötma, syrlighet och krispighet som de ger stor tummen upp för. Några var inte lika positiva och gillade inte alls smaken som de upplevde som konstgjord samt att den var för söt.

Arla Långsyrad Fil image 1 Arla Långsyrad Fil image 2 Arla Långsyrad Fil image 3

84 % rekommenderar (355 testpiloter)

avatar

Hade inte förväntat mig så mycket för känner sisådär inför fil. Men denna var gudomlig. Lagom syrlig och underbar kombination av päron och kardemumma. En riktig orgasmgivare för smaklökarna!

Marina Moravcevic
avatar

En underbart god start på dagen! jag rekommenderar denna fil till alla mina vänner då det var en fantastisk välbalanserad smak mellan päron syrligheten och kardemumman. En ren förälskelse.


Kenneth Unger
avatar

En otroligt god krämig med en viss syrlighet som gör den oemotståndlig, kan inte låta bli att ta lite till. Har rekommenderat den till många och blir lite orolig att den ska ta slut i hyllan så jag blir utan. Kan inte vara utan den!


Sanna Göransson

16 % rekommenderar inte (69 testpiloter)

avatar

Den var för söt för mig, lite konstgjord smak. Hade önskat mer kardemummasmak då päronsmaken tog överhand. Gillade dock syran. Får prova naturell!


Katarina Önnefors
avatar

Den här filen är inte så tokig, men ingen personlig favorit. Positivt är att den har helt ok konsistens. Kardemumma-smaken är ok, men päronsmaken är tyvärr något syntetisk. Det påminner mer om konstgjord päronsplitt-glass än naturlig päronsylt.


David Lindström
avatar

Mycket mycket söt. Kände ingen smak av varken päron eller kardemumma.


Emelie Karlssson

Så tycker testpiloterna om Jordgubb & Rabarber

Många av våra filtestande piloter njöt av denna smak; Jordgubb & Rabarber både till frukost och mellanmål. Den goda, balanserade och friska smaken tillsammans med den lena konsistenten var för majoriteten en fullträff. De som valde att inte rekommendera produkten tyckte att filen var för söt och inte smakade som de förväntat sig.

Arla Långsyrad Fil image 1 Arla Långsyrad Fil image 2 Arla Långsyrad Fil image 3

89 % rekommenderar (547 testpiloter)

avatar

Jag gillade att den hade en frisk syra. Smaksättningen kändes lagom och var inte för söt , som en del andra liknande produkter kan ha. En vuxen smak.


Maria Herger
avatar

Härligt utsökt syrlig smak från filen och en perfekt bruten mix av jordgubbar och rabarber. Syrligheten från filen är inte sur, utan ger en sensation som inte jag fått från någon fil tidigare. Utsökt!


Jesper Kedström
avatar

En riktigt god fil. Den påminner mig om min mormors fil som hon gjorde själv och med hennes sylt till. Jag rekommenderar den varmt till alla. jag kommer att fortsätta att köpa denna fil. Tack för att jag fick prova.


Annelie Ek-Wiberg

11 % rekommenderar inte (67 testpiloter)

avatar

Jag hade kanske för stora förhoppningar på produkten men jag upplevde inte varken smaken eller konsistensen som något spektakulärt utan för mig var det bara vanlig fil och då lägger jag hellre pengarna på ekologisk fil.


Malin Norling
avatar

Jag tycker filen innehåller för mycket socker. Den smakade inte jordgubbar och definitivt inte rabarber. Saknar även nyttiga mjölksyrabakterier.


Robert Eklund
avatar

Filen påminde lite om ett surt godis som bubblar på tungan. Den syrade smaken tar över lite för mycket, även om jordgubbssmaken var riktigt trevlig. Fetthalten var god, och kombinationen med rabarber är bra.


Jonas Tackerudh

Inlägg från Testpiloternas blogg

(Sida 1 av 0)

Hälsning från Arla

Arla Långsyrad Fil
Arla Långsyrad Fil
Arla Långsyrad Fil

När allt inte behöver gå så fort blir resultatet extra krämigt – precis som när varje bondgård gjorde sin egen filmjölk. Därför syrar våra mejerister först mjölken med en filkultur under en längre tid än vanlig fil, för att sedan skonsamt kyla ned den till 8 °C. Därför kallar vi den Långsyrad. Den långsammare processen ger en härligt krämig fil med en fin balans mellan syra och söta.

Välj mellan naturell, milt smaksatt med jordgubbar & rabarber eller päron & kardemumma. Långsyrad fil har en naturlig fetthalt, vilket betyder att den ligger mellan 3,5-4,5 %. Endast lite socker är tillsatt för att lyfta fram smakerna. Långsyrad fil är gjord på svensk mjölk från Arlagårdar. 

 • Len och krämig
 • Gjord på mjölk från svenska gårdar
 • Passar till både frukost och mellanmål
Ylva Sundahl , Customer Marketing Manager Fil/Yoghurt, Arla
Ylva Sundahl

Customer Marketing Manager Fil/Yoghurt, Arla