5130CDN-front shadow

Dell Color Laser Printer 5130CDN

Världens snabbaste färglaser

101018 | Med världens snabbaste utskriftshastighet och dess låga utskriftkostnad är Dell 5130CDN den perfekta skrivaren för kontoret med höga krav.

Testkälla Betyg Testkommentar
CrunchGear
-
”Outstanding print quality”
PC Advisor
4,5/5
”Nicely designed workhorse”
InfoWorld
4,5/5
”Fastest printer we’ve tested”
Vad tycker testarna?
Testarna verkar vara överens om att Dell 5130CDN är världens snabbaste färglaserskrivare och att den är perfekt på en arbetsplats med höga krav. De säger även att priset kan tyckas vara lite för högt men att man definitivt tjänar in de pengarna efter hand eftersom Dell 5130CDN har så pass billig utskriftskostnad. Kring kvaliteten på utskrifterna är det mesta positivt dock finns det några småmissar. Den nya tekniken som Dell använder sig av får också pluspoäng.
CrunchGear:
”Outstanding print quality”
CrunchGear testade hastigheten på Dell 5130CDN för att se om den klarade 47 utskrifter per minut som utlovat och det gjorde den. Exakt 47 utskrifter via en USB-anslutning och när testaren använde sig av trådlöst nätverk lyckades den skriva ut 39 utskrifter. För att testa hastigheten ytterliggare printade CrunchGear ut en serietidning med färg. Tiden för en fullt färgad serietidning på 38 sidor tog 1 minut och 38 sekunder. Testaren säger att Dell 5130CDN är ”serious business” men förväntar sig samtidigt inget annat med tanke på priset. Något annat som gillas av testaren är den nya tekniken ColorByDell som är till för att förbättra färgmättnad och skärpa. Källa: www.crunchgear.com (US)
PC Advisor:
”Nicely designed workhorse”
PC Advisor beskriver Dell 5130CDN som en aning klumpig men på insidan gömmer det sig en välutrustad och mycket bra maskin. Standardpappershanteringen är ett 550-arks magasin och ett på 150-ark. Det här går att utöka, 550- och 1100-arks magasin finns till förfogande. Det finns även möjlighet att få utskrifterna häftade, 50-ark åt gången. Kvaliteten på utskrifterna beskrivs av testaren som väldigt bra med fina naturliga färger dock med en viss grynighet vid utskrift av bilder, som syntes mestadels vid svarta-vita bilder. Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)
InfoWorld:
”Fastest printer we’ve tested”
I Dell 5130CDN finns allt ett företag behöver enligt InfoWorld och beskriver den som en riktig arbetshäst, vilket möjligheten att skriva ut 110000 utskrifter per månad visar. De nämner att den är dyr att köpa men om man ser på den låga kostnaden per utskrift, där en svart sida kostar cirka 1,2 cent och en sida med färg 3,3 cent, så menar InfoWorld att det jämnar ut sig i längden. Dessutom är patronerna till Dell 5130CDN riktigt billiga. Detta är dessutom den absolut snabbaste skrivaren InfoWorld har testat, med marginal. Källa: www.infoworld.com (US)

Cirkapris

12 000 kronor

child

Produktfakta

Dell Color Laser Printer 5130CDN
Typ: Färglaserskrivare
Upplösning: Upp till 1200x1200 dpi
Pappersstorlek: A4
Display: lcd
Anslutningar: USB, ethernet
Övrigt: Utskrifthastighet upp till 47 sidor per minut, inbyggt minne 256 mb (kan utökas till 1,2 gb)
Elförbrukning: -
Mått: 56x51x43 cm
Vikt: 45 kg

child