Sök
MiSight Kontaktlinser

Testas nu

Synsam – MiSight® 1 day Kontaktlinser

I en skolklass har genomsnitt fem barn ett synfel i viss grad. Linstillverkaren CooperVision har tagit fram kontaktlinsen MiSight® 1 day för barn som är skapad för att bromsa närsynthet i tidig ålder. Tillsammans med Synsam får nu 1000 testpilotfamiljer göra en synundersökning och, om det passar barnets ögon, får använda MiSight® 1 day endagslinser under 10 dagar. Ta hand om din syn!

  • Produkt CooperVision MiSight® 1 day
  • Tillverkare Synsam
  • Rekommenderat pris 899 SEK
  • Antal testpiloter 1 000

Målsman är testpilot för barn med närsynthet. Barnet förväntas göra en synundersökning hos Synsam och testa linsen under 10 dagar - förutsatt att optikern anser att linsen passar barnets synfel. Värdet på synundersökning och linser för 10 dagar är 899 kr. Optikern har möjlighet att erbjuda andra produkter som passar barnet bättre, men detta sker då utanför testet och Smartson.

Testet genomförs av Smartson på uppdrag av Synsam och CooperVision utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att utvärdera produkten och dela upplevelser via Smartson.

Hälsning från Synsam

Att vara närsynt innebär att du ser tydligt på nära håll men suddigt på långt håll. Hos barn brukar närsynthet komma smygande i skolåldern och det växer inte bort. Ett närsynt barn kan behöva starkare glasögonstyrkor i takt med att barnet växer. Takten i vilken synfelet förändras är olika hos alla barn, så regelbundna kontroller av synen är viktiga för att säkerställa att barnet ser tydligt. Starkare glasögon betyder tjockare glas och att barnet kommer vara allt mer beroende av sina glasögon. Även om detta i sig är ett besvär kan det dessutom även öka risken för vissa ögonsjukdomar i framtiden. Studier visar att närsynthet blir vanligare hos barn runt om i världen och det beror dels på den livsstilen vi har idag och på barnets genetiska förutsättningar. Men, det går att bromsa utvecklingen med hjälp av MiSight® 1 day kontaktlinser för barn.

  • Mjuk och barnvänlig endagslins
  • Hindra närsynthet i tidig ålder
  • Kan användas från 8 års ålder
Ida Malmblad, Project Manager, Kids & Young and Ai Eyewear, Synsam
Ida Malmblad

Project Manager, Kids & Young and Ai Eyewear, Synsam