Sök
sovmer

Resultat

Sovmer Wilhelmina Tyngdtäcke

Nyfiken på att prova ett tyngdtäcke? Tillsammans med Sovmer har testpiloter fått chans att prova premiumtyngdtäcket Wilhelmina. Täcket finns i vikterna 6-14 kg och är framtaget för att ge lugnare och djupare sömn. 

 • 78 % av 32 testpiloter rekommenderar Sovmer Wilhelmina Tyngdtäcke
 • Produkt Sovmer Wilhelmina Tyngdtäcke
 • Tillverkare Sovmer
 • Rekommenderat pris 3 295 SEK
 • Pris för testpiloter 1 695 SEK
 • Antal testpiloter 32
 • Antal som ansökt 372
 • Testperiod juni 2023

Testet genomfördes av Smartson på uppdrag av Sovmer där testpiloterna fick köpa produkterna till reducerat pris. Uppdraget var att utvärdera och dela upplevelser via Smartson.

Så tycker testpiloterna om Sovmer Wilhelmina Tyngdtäcke

Många testpiloter anser att tyngdtäcket ger en betydligt bättre sömnkvalitet och att trycket från täcket är jämnt och behagligt, vilket leder till en mer utvilande sömn. En del tycker att täcket är luftigt och inte blir för varmt, samtidigt som det omsluter kroppen på ett behagligt sätt. Det ger en trygg känsla och förbättrar sömnen för många, även om det kan ta några nätter att vänja sig vid tyngden.

En del anser att priset är för högt och att det inte ger den förväntade effekten på deras sömn. Vissa personer upplever svårigheter med att hantera tyngden, speciellt när de behöver vända på sig. Vissa anser också att det är svårt att tvätta eftersom det inte kan delas på mitten och behöver kemtvättas. Den begränsade tvättmöjligheten är också en faktor som påverkar upplevelsen för vissa.

Sovmer Wilhelmina 1 Sovmer Wilhelmina 3 Sovmer Wilhelmina 2

78 % rekommenderar (25 testpiloter)

avatar
Det är lite ovant med tyngden dom första kvällarna och framförallt på morgonen när man ska vika undan täcket. Men detta är en vanesak och jag sover fantastiskt bra med det, betydligt bättre än förr. Så det är bara att köpa, det är en billig peng för god sömn.
Anders Fagerlund
avatar
Luftigt täcke som inte blir för varmt men ändå tungt och omfamnande utan att vara tryckande
Ulrika Carlsson
avatar
Jag köpte ett täcke som väger 10 kg. Snyggt förpackat och själva täcket har ett snyggt grått tyg. Jag bara älskar hur det omsluter mig och det känns inte tungt på kroppen. Däremot kan det upplevas tungt när man ska vända på sig. Det är liksom svårt att få med sig. Det känns dessutom svalt, vilket jag gillar.
Jennie Nilsson

22 % rekommenderar inte (7 testpiloter)

avatar
Sovmers tyngdtäcke Wilhelmina funkar för mig, men den kanske inte funkar för alla. Den är dyr. Praktiska svårigheter såsom tvätt är en annan som talar emot. Initialt är det en tillvänjningsperiod på närmare en vecka innan du får effekt av täcket. Men sen, såå lätt å somna :-) Jag upplevde ingen konstig kemikalielukt när den var ny, stort +!
Kenneth Falcon
avatar
Ingen effekt vara sig positiv eller negativ på sömnen dock ger ett vanligt täcke mer komfort(min fru skall också prova)
Johnny Widegren
avatar
För dyrt för att rekommendera köp till fullt pris. Ger inte den förväntade effekten än på den tid jag hittills testat då sömnkvaliteten inte märkt förbättring, men ligger mer still. Tråkigt att det måste till kemtvätt för att tvättas då ingen vanlig tvättmaskin klarar av den vikten, borde varit delbart. Lite för varmt för att kalla det svalt täcke.
Kristofer Jaxne

Hälsning från Sovmer

Sovmer Wilhelmina

Tyngdtäcken har använts länge inom vården tack vare de lugnande och ångestdämpande effekterna. Tyngden stimulerar tryckreceptorer i huden på samma sätt som massage, vilket i sin tur frisätter hormoner som ger förutsättningar för en bättre sömnhälsa. Premiumtäcket Wilhelmina är fylld med glaspärlor och högkvalitativ bomull, och ger garanterad effekt. Glaspärlorna är jämnt fördelade i ett diamantmönster med 20% vinkel för att ge ett ergonomiskt tryck som smidigt följer kroppens rörelser. Wilhelmina tyngdtäcke ger naturlig sömnhälsa och en rad hälsofördelar som förbättrad sömnkvalitet, minskad oro, stress och ångest.

 • Upplevs som ett medelsvalt täcke
 • Ger en mjuk och omfamnande känsla
 • Högkvalitativa material med lång produktlivslängd