Sök
Eversense E3 - CGM för verkliga livet

Testas nu

Eversense E3 - CGM för verkliga livet

Har du eller någon du känner diabetes? Just nu långtidstestar testpiloter Ascensia Eversense E3 CGM (Continuous Glucose Monitoring) som är en implanterbar långtidssensor som varar upp till 6 månader. Det är det enda CGM-systemet som har en implanterbar långtidssensor som varar upp till 6 månader. Genom en enkel procedur får utvalda testpiloter Eversense E3 sensor insatt under huden på en klinik i Stockholm. Efter ett halvår är vi nyfikna på hur produkten har fungerat och om den har bidragit till någon förändring och förenkling i testpiloternas liv.

  • Produkt Eversense E3
  • Tillverkare Ascensia Diabetes Care Sweden AB
  • Antal testpiloter 25
  • Antal som ansökt 95

Eventuella resekostnader bekostas av testpiloten som också behöver kontakta sin nuvarande diabetesmottagning för att ordna en remiss för insättning av Eversense-sensorn.

Eversense kontinuerliga glukosövervakningssystem (CGM) är avsett för att mäta glukosnivåer kontinuerligt hos personer med diabetes som är över 18 år, i upp till 180 dagar. För indikationer och säkerhetsinformation hänvisar vi till https://global.eversensediabetes.com/safety-info/

Testet genomförs av Smartson utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att testa produkten och dela sina upplevelser. Efter testet utvärderas produkten via ett formulär och får en rekommendationsfaktor.

Hälsning från Ascensia Diabetes Care Sweden AB

Vi ser fram emot att ta del av dina erfarenheter av Eversense E3. Till skillnad från alla andra CGM-system med sensorer som sticks genom huden och enbart varar i 7–14 dagar, förs Eversense-sensorn in helt under huden. Eversense CGM-systemet varar i upp till 6 månader – vilket eliminerar krånglet och obehaget med frekventa sensorinsättningar och förenklar din diabeteshantering. 

  • Det enda långtids-CGM-systemet där du enbart byter sensor 2 ggr/år (istället för 26-52 ggr/år som andra system kräver)
  • En sändare som har vibrationsvarningar på huden (perfekt när du sover, tränar, cyklar osv och inte kan titta på mobilen) och går att ta av och sätta tillbaka* utan att byta sensor
  • Ett hudvänligt plåster med silikonbaserat klister som hjälper till att undvika utslag och rodnad


 

* inga värden genereras när sändaren är borttagen